Vi spiser godt. Det er vores fortjeneste, for vi laver selv maden. I forgårs var det muslinger. Vi havde ingen salt. Vi havde antaget, at det stod på hylden. Dumt. Det gjorde det ikke, så vi havde hverken eller at krydre med, men friske råvarer har det med at gøre en stor del af arbejdet selv, så det viste sig, at pasta og blåmuslinger faktisk smagte mere end godt. Vi supplerede med friskbagt brød fra bageren og den gode smør med salt. Mmm …
I går spiste vi salat. En god, fyldig en af slagsen med nye, kogte kartofler, masser af grønt, ost og kylling. Monsieur havde foræret os æg fra Le Chateau’s hønsehold, så de var nykogte, smilende medspillere af den fineste slags. Bagefter spiste vi dessert. Jordbær med creme fraiche på – hold nu vejret – 40% og ingen døde. Vi smagte også den is, Oline havde fundet og som kunne vise sig at blive mit sommer-crush; en citron/marengs-is. Jeg håber ikke, at den kan fås i Dordogne. Jeg si’r det bare …
I dag er her gråt. Det støvregner lige nu. Temperaturen er fin. Jeg har lige fodret fiskene i voldgraven med en rest af gårsdagens brød, mens hestene stod under træerne og iagttog mig. Her er altså svært dejligt og planer har vi ingen af. Kenneth er oppe. Oline sover. Jeg vil gribe strikketøjet og bare nyde at være til og så kan jeg jo bruge tiden på at udtænke næste måltid. Bare fordi …
10 kommentarer
Mona Elisabeth Pedersen
9. juli 2015 at 10:49Det er simpelthen en af fordelene ved sommeren – gode råvarer, tid til at forberede .. lækkert.
Liselotte
9. juli 2015 at 11:37Det er nemlig sådan. God tid og dermed også overskud til skønne måltider :-)
Koselig
9. juli 2015 at 06:22Så herlig! Høres rett og slett ut som et paradis :) Nyt ferien … og maten du viser bilde av her ser bare alldeles nydelig ut :p nam nam nam
Jeg får jobbe et par uker til før jeg skal ha ferie og legge beina på bordet, og det gleder jeg meg veldig til.
Liselotte
9. juli 2015 at 11:35Det er simpelthen Paradis. Her er virkelig smukt og dejligt :-)
Ellen
7. juli 2015 at 20:53Åhhhja … måtte jo lige over for at kigge hos dig, og ganske rigtigt har I fundet et herligt fristed langt ude på landet i Normandiet, ganske som vi har det i Bretagne.
Så kan man lige holde livet ud, ikke? Du lyder i hvert fald sådan.
Og feriepakker på nogenlunde samme måde som jeg gør ;-)
Liselotte
8. juli 2015 at 07:53Jeg elsker det stille liv, når jeg har sommerferie. Det er nok noget med alderen, for sådan var det ikke for 30 år siden, hvor jeg spankulerede rundt og så vigtig ud nede på havnen i St. Tropez ;-) Jo, jeg elsker det her og jeg kan lide, at jeg er langt ude på landet, hvor der er ro og fred. Bilen har jeg jo med, så liv og glade dage kan jeg køre efter :-)
A+K/VenterPaaVinBlog
7. juli 2015 at 20:07Man går bare aldrig galt byen med skaldyr – åh, bliver straks sulten efter en omgang, om det så er muslinger, krabbe, rejer eller fisk – jeg er klar.
– Anne
http://www.venterpaavin.blogspot.com
Liselotte
8. juli 2015 at 07:48Skaldyr er slet ikke det værste, man kan spise. Vi elsker dem i de fleste afskygninger :-)
Madam Sand
7. juli 2015 at 17:26Selvgjort er velgjort – især med de gode råvarer. Et herremåltid. Vi rejser fra sted til sted – og spiser hvad vi finder. Frokosten hedder nu bagagerumsfrokost – vi køber lækkert ind, kører til et sted med et ‘View’ og laver vores sandwich i bagagerummet.
Lyder til at være et skønt sted, I er havnet.
Liselotte
8. juli 2015 at 07:44Det lyder som den helt rigtige måde at spise sin frokost på, Madam Sand :-)