5

Lørdag er regn og blæst

Lørdag er ikke stille. Lørdag er blæsende. Lørdag er våd. Lørdag er så blæsende og så våd, at jeg først for et øjeblik siden fik Oskar lokket ud i vejret. Det holdt ikke længe. Vi var inde efter et øjeblik og jeg forstår ham, for jeg er ikke fan af blæst. Jeg tror Oskars største udfordring var regnen, men blæst og jeg er bare ikke gode venner og den er stærk i dag.

Indenfor skynder jeg mig at brygge en kop kaffe, for vi er midt i Mads & Monopolet. Det er yndlingslørdag for mig. Kaffe og radio, familien lige i nærheden og udsigt til fri uden andre pligter, end dem jeg orker at fylde i den.

Lørdag er regn og blæst

Her skal etableres en oprydnings-tornado om et øjeblik, men jeg skal lige have varmen, for der var heftigt ude. Vinden fik mig. Jeg er kold helt ind i knoglerne, så det kræver lige en kaffe og måske en ostemad, inden jeg er klar til mere.

Eftermiddagen er uden planer, så jeg tror, at den må komme til at inkludere strikketøj, en julefilm og rester af Olines lækre kager. Jeg er træt til benet for øjeblikket. Slidt. Bare sådan helt igennem. Jeg heler bedst ved ingenting, så en dag i sofaen passer perfekt. Der vil jeg sidde og grine, spise et lille stykke kage, drikke skoldhed te og så for øvrigt sørge for at få vasket lidt tøj ind imellem, for det kræver garderoben vist.

Måske vil jeg også tage mig tiden til at kigge på et par ønskesedler. Der skal fin-tænkes, for jeg vil gerne give det helt rigtige til dem, jeg elsker, men nogen er til overraskelser og elsker, at jeg finder på, mens andre er flittige til at skrive ønskesedler med præcise angivelser og stor alvor, så det er både og når jeg går i gang. Jeg er startet. Jeg har købt de første julegaver.

Jeg har en julegave-idé, som måske er alt for tidskrævende. Jeg ved det ikke, men jeg er parat til at give det et forsøg. Jeg overvejer lige, mens jeg rydder op, hvor der trænger. Senere venter sofaen og teen.

Du vil sikkert også kunne lide