0

Fredag er der lageråbent i Garnudsalg

Fredag er der lageråbent i Garnudsalg. Fredag er timer, hvor jeg arbejder i baggrunden, mens jeg ind imellem hilser på alle de andre, når de kommer ind bagved for at hente bestillinger eller forskelligt tilbehør, som er opbevaret i denne ende af huset.

Jeg er ikke på gulvet. Jeg arbejder på mit kontor. Jeg når en masse og jeg er mærker, at det er godt for mig med denne ugedag, hvor jeg kan koncentrere mig om at få samlet op på ugen, der er gået og tilmed ind imellem nå at forberede den, der kommer.

I dag er dedikeret de sidste løse ender. Jeg prøver at huske at lave det, der mangler, så ingen panikker, når jeg stempler ud tirsdag eftermiddag. Alt skal helst være klar, men vi er heldigvis ikke uden løsninger, hvis der pludselig skulle mangle et eller andet. Jeg kan stadig arbejde fra huset i Dordogne, så der er faktisk ingen ko på isen. Altså ud over den, der altid rammer mig, når jeg kommer tæt på årets sommerferie …

 

Fredag er der lageråbent i Garnudsalg - Tilly WoolCot

Hvilket garn skal jeg tage med til ferien? Hvad kunne jeg forestille mig, jeg havde lyst til at bruge tiden på, når jeg sidder i de tidlige morgener med kaffe, (måske) lydbog og mit eget selskab, mens jeg venter på, at resten af familien vågner.

Jeg elsker de timer. Jeg elsker stilheden og den ro, der ligger i at være alene i verden. Jeg skifter mellem lyden af ingenting og lyden af en god historie, men jeg har altid håndarbejde i hænderne, så der skal fintænkes og planlægges, inden jeg forlader Danmark.

Jeg har allerede en ide eller to. Jeg er også fristet af tilbuddet på Tilly WoolCot, som lige nu er det mest aktuelle i Garnudsalg. Den meget tynde garn giver mig lyst til at hækle tynde, fine tørklæder. Jeg finder et usædvanligt stort overskud, når jeg er på ferie. Jeg kan lide at hækle eller strikke på fine ting, som gerne må tage tid. Jeg drømmer om en cardigan i LinWool i farven Løvefod. Jeg er helt sikker på, at den bliver skøn. Jeg har notater, som måske kan forvandle drømmen til virkelighed.

Skvalderkål

Om lidt er det weekend. Den er velkommen. Der skal vaskes lidt tøj. Vi skal have styr på forskellige praktiske ting. Måske Kenneth og Oline skal tjekke pas, for nogen husker måske, at jeg var på sommerferie uden sidste år. Der var der endnu ikke kontroller, der ikke er kontroller, hvor man skal forevise pas, men i år er det nok en god idé at have et med.

Jeg vil anstrenge mig i år for at pakke let. Jeg down-sizer. Hvert år – de sidste 4 år – har jeg bevidst arbejdet på at minimere bagagen. Jeg er langt fra dygtig nok endnu, men jeg er nået langt fra tidligere tiders store kufferter og tasker med stort set hele sommerens klædeskab. Virkeligheden er nemlig, at jeg kun bruger to kjoler på 3 ugers ferie. De to, som er mine yndlinge. De vaskes med mellemrum, tørrer på et øjeblik og er straks i brug igen.

Ud over de to kjoler har jeg en aftenkjole, som kan gøre det ud for tekstiler, når jeg ind imellem er ude om aftenen og gerne vil være lidt pænere klædt på.

Om jeg lykkes med at nøjes, er jeg usikker på, men virkeligheden er, at jeg sagtens kunne, hvis jeg turde. Jeg øver mig i at have sommerferie-kjole-mod. Og lille kuffert …

Du vil sikkert også kunne lide