8

Lidt om rullegardin, sol og lyster

Lørdag er fuld af sol, da jeg vågner. Vi har rullegardin, som lukker den mest insisterende morgensol ude. Det er ikke mit valg, men jeg må respektere, at der findes mennesker, som ikke holder af at blive vækket så snart dagen gryr. Jeg vågner uanset. Jeg er morgenmenneske i de lyse måneder.

Kaffetørsten driver mig ud fra dynen og oppe i køkkenet er der snart brygget en kop af det, jeg elsker. Vi har down-gradet. Den store kaffebrygger er flyttet ned i Garnudsalg. Den står klar til at betjene vores gæster dernede. Det er ikke tilstrækkeligt med en af de kaffebryggere, så der er brug for endnu en i de tilstødende lokaler. Nu har vi den lille, kompakte kaffebrygger, jeg er så glad for, så jeg klager ikke.

Lidt om rullegardin, sol og lyster - KRUPS Nespresso

KRUPS Nespresso

Kaffe gør den gode forskel og vi eksperimenterer lige nu. Der er mange forskellige varianter at teste. Vi finder hver især nogle favoritter. Så sammenligner vi. Det ender tydeligvis med, at vi må have mere end én slags i huset, så der kan varieres og nydes netop det, lysten fordrer i øjeblikket. Man skal være god ved sig selv.

Jeg starter vaskemaskinen. Lørdag er vaskedag for mig. Søndag prøver jeg at holde fri af de fleste pligter, men lørdag indeholder altid en del af dem, men ikke udelukkende. Jeg er virkelig god til overspringshandlinger og jeg har en fysik, der er så skrøbelig, at jeg afkræves pauser konstant. Jeg klager ikke. Det kunne være irriterende og gøre mig ked af det, men jeg prøver at få det bedste ud af det meste og strikker i stedet, når jeg tvinges til at tage pauserne. Det er slet ikke ringe.

Å R H U S - af Susie Haumann

Bagefter trækker jeg strikketøjet ud i haven. På terrassen med udsigt ned langs alléen af træer, der allerede smider blade, sidder jeg og nyder, at vejret er så utrolig vidunderligt i september. Jeg strikker dels på Århus og dels på Silkeborg. Her er det også lysten, der bestemmer, hvilket strikketøj der motioneres, men begge er fra Susie Haumanns nye, smukke opskriftshæfte Urban.

En lystbetonet lørdag er ikke det værste i verden.

Du vil sikkert også kunne lide