9

Syltetøj, chutney, juleboller og lyskæder

Jeg fik mig rejst fra bordet. Jeg kom i gang og jeg fik kogt alt det syltetøj og chutney, jeg havde drømt om. Jeg lod det simre i akkurat så lang tid, at syltetøjet fik den smukkeste røde farve og chutneyen lignede guld, da den blev hældt på glas.

Fire kilo kvæder er forvandlet. Mange glas glæde står nu til afkøling. Der er til et stykke tid og det er dejligt.

Mørkning

Syltetøj, chutney og lyskæder - Kvædechutney

Kvædechutney

Jeg tror, at denne kvædechutney kunne gå hen og blive en klassiker her på Tjørnevang, for den smager altså virkelig godt. Et enkelt glas er sat i køleskab, så det er klar til aftenens gode bøf, men først skal vi slappe af ovenpå en dag med spas både ude og inde.

Et af dagens projekter var nemlig at få sat lys op, hvor vi plejer at have lys i december. I år udvidede Kenneth med lidt ekstra lys langs husets tage og det ser ærlig talt rigtig fint ud.

Lyskæder

Først fik Feddet kæde langs tagrenden. Det har vi glæde af, hvor vi opholder os mest, nemlig på vestsiden af huset. Det er her alle opholdsrum vender ud mod, så det er smukt at have kig til dem.

Bagefter gik han på gårdspladsen og fandt kæderne til vores buksbom-hæk frem.

Lyskæder

Det er vist tredje år, vi har lys i hækken og det klæder den i december, men den skulle ikke stå alene i år, så Kenneth fandt den virkelig LANGE lyskæde frem og begyndte arbejdet med at fastgøre den under tagskægget på Tjørnevang. Der skal nogle meter til, men jeg har fundet en skøn, lang kæde i Plantorama, som skulle vise sig at passe perfekt.

Lyskæder

Der var endda overskud, så den lille Kristtjørn udenfor Olines lejlighed kunne udsmykkes.

Lyskæder

Vi er december-klar nu – på den front, altså. Vi er svært tilfredse med resultatet og med nymalede vinduer er der bare så pænt derude. Nu mangler bare lidt gran ved hoveddørene, men Rom blev som bekendt ikke bygget på én dag, så vi klapper bare hinanden på skuldrene og er glade for, at vi endelig har en weekend, som kan indeholde praktisk uden dårlig samvittighed. Ah… og nu sofa, kaffe og strikketøj. Jeg er helt klar :-)

Du vil sikkert også kunne lide