3

Økologiske soyalys – DIY

Jeg har lavet mine egne stearinlys. Jeg fik lyst til at prøve det, efter det gik op for mig, at jeg brænder ikke bare et enkelt, men mange hver eneste aften. Der findes artikler om afgivelse af forurenende partikler fra stearinlys, så jeg fik lyst til at eksperimentere med økologiske soyalys. Som tænkt, så gjort.

Jeg bruger normalt kun lys af ren stearin, men det er jo ingen garanti for noget som helst, så derfor kastede jeg mig over lysfremstillingen en aften i sidste uge. Jeg fandt glas frem, klargjorde dem med væger og satte mine soyapiller over i et vandbad. Det tager sin tid at smelte soyavoks i de mængder, men smeltepunktet er lavt og det passer fint sig selv på blusset, mens du strikker eller drikker kaffe :-)

Økologiske soyalys - DIY

Lysene er levet rigtigt fine og de er gode gaver

Jeg er ikke sikker på, at det bliver en konstant i mit liv, men nemt er det og lysene bliver rigtigt fine og kunne vel egentlig være gode julegaver. Sådan bliver det ikke i år. Jeg snupper dem alle selv.

Jeg kunne ikke finde økologisk soyavoks herhjemme, så jeg endte med at bestille alt til lysfremstillingen på Amazon. Jeg modtog voks, væger og kande til at smelte voksen i på ganske få dage og et par aftener senere var jeg i gang.

Mens jeg ventede på voksen, der skulle smelte, strikkede jeg et par Spate, som siden er blevet nogle af mine trofaste følgesvende, når jeg går ud. De er strikket i rester fra lageret, så ingen garnangivelse her, men det kunne være skønt med flere par og så ville dobbelt højlandsuld egne sig rigtig godt. Der er rester på hylden til flere :-)

Da voksen var smeltet, hældte jeg den på glas, der var forberedt med væger. I løbet af nogle timer var de klar til at sætte på hylden med lys til senere brug.

Måske vælger jeg en anden væge

Nu har jeg lys til et stykke tid. Jeg brænder et lige nu og er egentlig ganske tilfreds. I går drillede vægen, men det handler måske om, at jeg har købt lidt for billige væger. Kvaliteten af dem er ret afgørende for, hvordan lyset brænder. Til næste hold lys prøver jeg måske at købe nogle andre væger i håb om, at de brænder bedre, men inden jeg beslutter mig, må jeg hellere teste endnu et lys. Det kunne vise sig, at jeg er startet med et mandagslys.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide