6

Nyt år – nyt strikkeår

Jeg plejer at kigge tilbage på mit strikkeår, når jeg træder ind i et nyt af slagsen og jeg har tænkt at gøre det samme nu, men måske med meget mindre struktur, end jeg plejer at kunne mønstre.

Mit strikkeår vidner i høj grad om mit arbejdsår. Travlt, arbejdsomt og flittigt. Jeg har fået en masse fra hånden. Det ses bare ikke rigtigt nogen steder, for min kærlighed til orden og systemer har lidt overlast i mit forsøg på at nå alt det, jeg skal. Jeg har glemt at notere, lægge på på ravelry og i det hele taget dokumentere for mig selv, hvad jeg har fået strikket. Det startede rigtig godt, men det gik hurtigt ned ad bakke og endte i begyndelsen af marts, da jeg glemte at føre min strikkejournal. Siden er der lagt en smule op på ravelry, men kun sporadisk og slet ikke noget, der vidner om alle de ting, der er løbet gennem mine fingre i årets løb.

Lige aktuelt bruger jeg tid på små projekter i tæt kapløb med nogle lidt større i form af nogle sjaler og trøjer. Jeg strikker masser af huer og deler gerne ud af dem. Det samme gør sig gældende med de fingerløse vanter, jeg lige nu strikker.

Ginger af Helga Isager

Jeg strikker blandt andet Ginger af Helga Isager. De er skønne gengangere og jeg har ikke tal på det antal par, der er strikket på Tjørnevang, men det er mange. Jeg kan kun finde et enkelt par, så jeg formoder, at jeg har foræret en del væk. Resten må jo gemme sig, så jeg strikker nye. Man kan ikke have for mange af dem, for de er skønne med det meget lange skaft, som varmer armene skønt på en blæsende vinterdag.

Jeg plejer at kigge tilbage på mit strikkeår, når jeg træder ind i et nyt af slagsen og jeg har tænkt at gøre det samme nu, men

Sildebensvanter i massevis

Jeg strikker også Sildebensvanter. De sidste er virkelig gode til hverdag på kontoret, så dem strikker jeg nogle stykker af. De fungerer fint med at anvende tastatur og i det hele taget arbejde ved og omkring computeren, som jeg gør det meste af dagen.

De er korte og fordi jeg strikker dem på tyndere pinde, sidder de godt til på hånden, som jeg kan lide det. Jeg har foreløbig strikket 4 par. Det sidste ryger over Storebælt, når jeg har vasket dem.

Aktuelle aktive projekter

Ud over alle disse små projekter, strikker jeg blandt andet på Costorphine af Ysolda Teague. Jeg strikker i Istex Lett Lopi. Jeg strikker på Løvspring fra g[uld] i tre tråde af garn fra lageret. Jeg har også gang i en Herlig Herresweater i en smuk, brun farve til Kenneth.

Det er de projekter, der er aktive lige nu. Der er masser af andre projekter, som lige nu hviler.

Oprydning i strikkekurven, som vel er et strikkebjerg

Jeg plejer at indlede det nye år med en oprydning i mine projekter. Jeg har lavet en regel for mig selv; et genfundet projekt må naturligvis gerne gemmes. Ligger det så mere end et halvt år yderligere, er jeg god til at kassere med hård hånd. Så kan jeg nemlig ønske nok så meget at det bliver færdigt, men jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg aldrig kommer i mål med det. Ud til højre med det, så det ikke længere optager plads hverken fysisk eller mentalt.

Oprydningen står for døren og med den påtænker jeg, at jeg vil hanke op i travle Liselotte og sørge for, at der føres lidt journal over de færdige projekter. Jeg synes, at det er skønt at kigge tilbage på, så det ærgrer mig, at jeg ikke har fået fulgt op på det i meget lang tid.

Måske jeg alligevel lige har lavet mig et nytårsforsæt …

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide