5

Ferien er skudt i gang

Ferien er skudt i gang og det er rigtig dejligt. Det gør ingenting, at vi har mere end ét møde undervejs. Det gør heller ikke noget, at vi skal arbejde mere end én dag undervejs.

Vi har ferie!

Det er dejligt!

Ferien er skudt i gang

Jeg tømte drivhuset, inden vi forlod Tjørnevang. I løbet af nogle dage, er vi tilbage for blandt andet at vande og så skal der nok være flere skatte at plukke, men indtil da er der skønne bønner og tomater på vej til røde kinder.

Jo, det regner også her

Jo, det regner ind imellem og jo, det ser ud til, at det fortsætter en tid endnu, men ærlig talt, så er jeg flintrende ligeglad. Her i Sommerland ender vejret altid med at være meget bedre, end først spået, så jeg tager en dag ad gangen og nyder bare, at vi ikke skal noget lige nu.

Lige nu er klokken 19.17 og jeg sidder for åbent vindue og med duften af sommer i næsen, mens jeg nyder, at solen ligger på lur bag en af de skyer, der dovent glider forbi. Der er kun 17 grader udenfor, men der er dejligt og jeg tager bare et sjal om skuldrene.

Jeg ELSKER duften heroppe. Den friske luft. Udelivet og nærheden.

Langsomme startere

I dag har vi startet dagen langsomt. Meget langsomt. Siden har vi været inde for at handle ind til de næste par dage. Når provianteringen er i orden, bestemmer man jo selv, om man gider forlade matriklen efterfølgende. Sådan kan jeg lide det.

Vi sluttede af i Blokhus. Vi spiste en skøn is på torvet og talte lidt om, at der – underligt og overraskende nok – var ekstremt stille i byen. Måske handler det bare om, at det er skiftedag og i morgen er der måske igen mennesker i byen. Det håber jeg for byens erhvervsdrivende.

Ferien er skudt i gang
Ferien er skudt i gang
Ferien er skudt i gang

Lidt italienske kan vi da godt være

Vi købte porchetta, der ligger på grillen lige nu. Til den er der friske ærter og nye kartofler. Bagefter er der vandmelon og nektariner.

I morgen er der øko-kylling – også på grillen – og måske friske jordbær, hvis jeg finder nogen ved den vejbod, jeg har i tankerne. Man kan aldrig vide og tiden er ved at rinde ud for dem, men jeg vil elske endnu en portion af de dejlige, danske sommerbær og ferien er til for jagt på den slags, så jeg er klar.

Benene op og doven krop

Mens vi venter, strikker jeg med benene oppe og med kig ud i den smukke natur, der omgiver os på alle sider. Vejret skifter hele tiden. Himlen er forandret på et øjeblik og jeg elsker at følge med i det hele. Langsomt liv er ferieliv. Jeg er så tilpas.

Ferien er skudt i gang
sommerhuset

Skal vi gætte på en byge om lidt?

Jeg er ret sikker på, at de skyer godt kunne gemme på regn, men ingen ved endnu om de rammer eller glider forbi, så jeg venter spændt.

Heldigvis har jeg allerede været ude i det gode vejr og nu sidder jeg lige der, bag det åbne vindue, og skriver og nyder, at luften er frisk og stilheden så intens, at det næsten runger for ørerne. Det tager et døgn eller to at vænne dem til stilheden, men den er livgivende og jeg værdsætter den virkelig.

Om lidt er det lørdag aften. Ferien er i gang. Den inkluderer Kenneth, strik, en dejlig serie – My Brilliant Friend – og måske endda en lakrids. Måske …

Rigtig god lørdag til dig :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide