Måske man sku’ droppe løverne?

Nu er det vist ingen hemmelighed at jeg har lidt problemer med den etablerede folkekirke og ikke mindst med aktive kristne – i hvert fald mange af dem, for heldigvis er der flere og flere, som udviser lyst til at forholde sig tidsrelevant til det der står at læse i Biblen og som for de flestes vedkommende stadig danner grundlaget for deres tro.

Jeg glæder mig hver dag til at læse med hos Morten, for hans finurlige syn på livet er morsomt, underholdende og altid et kig værd. Når han skriver om kristendom, tro eller teologi, gør han det med en tilgang til stoffet, som tiltaler mig. Morten tør spørge… tænke og tvivle. Det er forfriskende.

Nu har jeg sørme fundet en anden kristen blog med en meget sympatisk tilgang til Biblen og det at være kristen.
Det er bestemt ikke sidste gang jeg smutter forbi Karen, for der er tilsyneladende håb endnu… og jeg skulle måske lige give dem en chance – Karen fortjener den i hvert fald med tanke på næstekærlighed og alting ;-)

Relaterede skriv

7 kommentarer

 • Svar
  Frank Nielsen
  31. maj 2004 at 21:21

  Man forholder sig ikke tidsrelevant til biblen, men til samfundet.

  Fordi kristne ?ndrer sig beh?ver det jo ikke at v?re fordi biblen l?ses anderledes, men lige s? meget fordi man personligt synes at samfundet skal v?re anderledes.

  Biblen har aldrig v?ret en bog man skulle lave love og samfund efter. Biblen er bogen om syndernes forladelse.

  Hvordan samfundet skal se ud er helt op til mennesket og kan ikke l?ses ud af biblen.

  Alt er relativt p? moder jord og hvad guds vilje med jorden er ved kun han og ikke mennesket if?lge den ber?mte tyske reformator Martin Luther.

 • Svar
  Liselotte
  31. maj 2004 at 21:08

  Carsten – det forst?r jeg sandelig godt… og m? lige tilf?je at det er mere en joke, end det er noget andet. Faktisk finder jeg det befriende forfriskende at se de mange blogs om det at v?re kristen kombineret med et moderne OG realistisk livssyn – dejligt :-)

 • Svar
  Carsten
  31. maj 2004 at 19:55

  Jeg har alligevel aldrig rigtig kunnet forene mig med tanken om at v?re l?vemad…;)

 • Svar
  mojo
  31. maj 2004 at 16:39

  men man er p? vej i det.

  t?nkte det samme, som du antyder til david, tror jeg. – at udstr?le og missionere lyder som modpoler, men beh?ver det v?re tilf?ldet?

 • Svar
  Liselotte
  31. maj 2004 at 14:46

  Hmmm… jeg kunne fristes til at bede dig uddybe den der David… ;-)
  Har du lyst, er du velkommen… ellers lader vi den bare ligge :-)

  Morten – at leve livet bevidst om, at man ingenting ved – det er ikke s? ringe endda ;-)

 • Svar
  mojo
  31. maj 2004 at 12:00

  Tak for det Liselotte – jeg pr?ver at holde tvivlen fra d?ren, uden dog at kunne forn?gte dens tilstedev?relse i mit liv :D

 • Svar
  David
  31. maj 2004 at 11:12

  Mennesker, der virkelig har en tro, udstr?ler den og missionerer ikke.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)