Loading...
X

Amerikansk æbletærte

Søster har spist, så hun er ved at revne. Mor gjorde det samme og resten af familien holdt sig sandelig heller ikke tilbage. Nystegte fiskefrikadeller med kartofler og gulerødder – hvem kan lade den slags stå. Det har været rigtigt hyggeligt og så lykkedes det mig endelig at finde den perfekte kombination af alle ingredienserne til en amerikansk æbletærte. Den smagte så englene synger endnu!

image

Jeg kommer aldrig nogensinde mere til at eksperimentere med det her. Denne tærte blev intet mindre end perfekt, så der er ikke grund til at sætte heldet over styr…

Opskriften kommer lige her, hvis du skulle få lyst. Jeg kan varmt anbefale den.

Dej:
150 gram margarine
en teskefuld salt
250 gram mel
fem til syv spiseskefulde koldt vand

Margarinen SKAL have stuetemperatur inden du hakker den sammen med mel og salt. Gør det med en gaffel – det går stærkt. Når margarinen er fordelt jævnt kommer du iskoldt vand ved dejen for at samle den. Brug en skefuld ad gangen og stop med vandet, når dejen er blevet ensartet uden at klistre.

St dejen i køleskabet i mindst en time. Herefter deler du den i to og ruller den ud til henholdsvis bund og top på tærten. I toppen stanser du lufthuller – enten med en gaffel, eller som jeg har gjort det, med en lille kageform. Læg dejbunden i tærtefadet og sørg for, at den kommer helt op til og et stykke over kanten. Det er vigtigt, at tærten lukkes tæt inden den sættes i ovnen.

Fyld:
syv-otte store skrællede æbler (fjern kernehus og del æblet i både du halverer)
tre spiseskefulde mel
250 g sukker
to gode teskefulde kanel

Amerikanere ynder at komme revet muskat i blandingen ovenfor, men det bryder jeg mig ikke om. De kommer også gerne smørklatter på toppen af æblebjerget inden dejlåget lægges på – det gør jeg heller ikke – den behøver slet ikke al det fedt…

Sukker, mel og kanel blandes i en skål. De ituskårne æbler vendes i blandingen – sørg for, at alle æbler bliver dækket af blandingen. Den sørger for, at æblesaften jævnes under bagningen, så tærten indeni bliver nærmest cremeagtig, når den er færdigbagt.

Fordel æblestykkerne på tærtebunden. Læg dejlåget på og sørg for at lukke bund og låg sammen – brug evt. en gaffel til at klemme de to flader tæt sammen. Pensl med æg og pynt evt. med de tidligere udstansede figurer. Bag tærten ved 200 grader i 40 minutter og servér den med iskoldt flødeskum eller vanilleis.

58 kommentarer til “Amerikansk æbletærte
 1. Pingback: Slagt en hellig ko… » Ingen varmt vand

 2. Pingback: Slagt en hellig ko… » Tid, tid, kom igen…

 3. Pingback: Slagt en hellig ko… » Æbletid

 4. Katrine

  Hej! – og tak for opskriften! – kagen blev så fin – lignede på en prik en som er taget lige ud af den bedste disney-tegnefilm!!! Og så smager den MUMS!

  :-) Katrine

   
  Svar
 5. Kenneth

  Hej, Har nu bagt din æblepie 3 gange indenfor 2 uger: Den bliver ikke bedre. Tak for opskriften, skal have gæster imorgen, så tager vi en lige engang til. God weekend

   
  Svar
 6. maria

  jeg vil bare sige at æbletærten er fantastisk. jeg har prøvet den flere gange. og jeg kan endda sige at det smager fantastisk med en håndfuld frosne hindbær el. lign. og syltede ingefær og noget af sirupen derfra. og så drys kanel og sukker på toppen. mums.

   
  Svar
 7. Asmaa aka. Cookie

  Hej, tusind tak for en dejlig opskrift, den smagte vidunderligt!
  Jeg oplevede dog et problem med dejen, hver gang jeg rullede den ud og skulle til at tage den op “faldt den fra hinanden” (ved sgu ikke hvordan jeg skal beskrive hvad der gik galt), men sagen er at jeg ikke kunne få den til at opføre sig som dej. Jeg fulgte ellers anvisningerne og brugte samme mængde ingredienser, men dejen gad ikke være dej :S
  har du muligvis en idé om hvad der gik galt? For jeg var nemlig tvunget til at lave meget meget små lag og så oven lægge det som top. Det skal siges det tog lang tid!
  men det smagte vidunderligt til sidst :D
  Ha’ en god dag :)

   
  Svar
 8. Babra

  Hej.
  Denne opskrift er nem og ligetil. Det kunne ikke være bedre, da jeg lige har fået en større pose æbler af mine svigerforældrer, fra sønderjylland.
  Jeg håber ikke det gør noget jeg genbruger opskriften på et senere tidspunkt?
  Mvh/ Babra

   
  Svar
 9. Liselotte

  Asmaa, der er jeg blank… og har desværre ingen godt bud :-(

  Babra, du bruger bare opskriften lige så tosset, som du lyster :-)

   
  Svar
 10. Kent

  Angående dej der ikke vil være dej. Uden at vide præcist hvad der er gået galt, tror jeg muligvis at det er 1 eller flere af følgende 3 ting. 1, tærtedej har det med at opføre sig underligt hvis det bliver for varmt inden man er færdig med at arbejde med det. 2, dejen har ikke været længe nok på køl, og har derfor ikke fået tid til at samle sig, og kan derfor ikke strækkes bearbejdes. 3, det er muligt at du skal prøve med lidt mere vand. Mel er ikke ‘bare’ mel, og det kan være at dit mel kræver lidt mere vand.

  Håber det hjælper, men der er ikke andet for end at prøve sig frem.

   
  Svar
 11. Kent

  Tilføjelse. Hvis dit køleskab køler ret hårdt og du har dejen liggende bagerst i køleskabet kan det være fordi den er semi-frossen at den smuldre.

   
  Svar
 12. jørgen hansemann

  Den smagte bare rigtig godt! Vi lavede en til med 6 store friskhakkede habanero pebre (husk at knuse kornene i en morter) fra føtex, og den var endnu bedre, mums.

   
  Svar
 13. Helle

  hvor stort skal tærte fadet være i dia ?.. og.. hvis man ikke har et STORTfad er der så dej nok til 2 alm. tærteform str. ?

   
  Svar
 14. Dorthe

  Hej….. har lige prøvet din opskrift. Synes dog den var meget sød. Er du sikker på at det er 250g sukker der skal bruges. I andre opskrifter så jeg efterfølgende at der står 2 spsk sukker….???

   
  Svar
 15. Anne

  Man tager tit noget af en chance ved at bage en “ukendt” kage.
  Men hold da op, denne opskrift er den bedste jeg har prøvet – tusind tak for dét :-)
  MVH Anne

   
  Svar
 16. Cecilie

  Jeg googlede æbletærte og fandt din blog – bagte en rigtig god tærte (din opskrift, med med vanille og kardemomme blandet i fyldet – lækkert!) – og så fik jeg lige inspiration til endnu en gang at opdatere min egen blog. Tak!

   
  Svar
 17. Lene

  Hej Liselotte! Fantastisk æbletærte. Bagte den for første gang i dag, til min ene søn’s fødselsdag. Alle gæsterne var vilde med den. Bagte dobbelt portion, som passer fint til 12 personer.

  Tak for en god opskrift
  Lene Traberg

   
  Svar
 18. Liselotte

  Godt du har glæde af opskriften, Lene – dobbelt portion passer fint til tolv, så godt du fandt ud af det :-)

   
  Svar
 19. Mette

  Rækker til 10 gør den ikke – ikke her på matriklen i hvert fald. Vi har lige fortæret ½ to personer. Og jeg puttede endda ekstra æbler i.

  Men super lækker opskrift – tak for den.

  /Mette

   
  Svar
 20. Teresa

  Hvordan smager den dagen efter? Er den velegnet til det, hvis man nu skal have den med… den bliver jo blot lundet lidt inden servering?

   
  Svar
 21. Louise

  Det er en fantastisk tærte!!! Jeg behøver aldrig mere at afprøve andre opskrifter…den her sad i skabet første gang og mine gæster var vilde med den. Tak

   
  Svar
 22. Morten

  Bare et virtuelt klap på skulderen samt mange mange tak for opskriften! Ubetinget den bedste æbletærte jeg nogensinde har smagt, hjemmelavet såvel som fra bageren. Det er et stykke tid siden, jeg sidst har bagt den, og da jeg ny ville bage den igen, opdagede jeg, at jeg havde mistet opskriften. Panik er ordet! Heldigvis kunne google nok engang være så behjælpelig at sende mig til din side, og så var også den dag reddet :-D

  Dedste Hilsner!

   
  Svar
 23. Michelle

  Altså, dejen var helt perfekt, nem at lave og lækker. Men jeg ved altså ikke helt med fyldet. Synes måske også den var lige lovlig sød og flydende… Den er bedre når den har sat sig lidt, men stadig for sød og flydende efter min mening. Kunne godt tænke mig en i samme stil, men med et lidt mere fast fyld. Men med så få ingredienser, var den super nem at lave! Og ja, den lignede noget fra et eventyr :)

   
  Svar
 24. Stus

  fantastisk æbletærte.. nu har jeg lavet den 2 gange og den slår aldrig fejl, dn er både nem og lækker.. skal lave den igen idag til vi får gæster!

   
  Svar
 25. Susie

  Uhm – familien elsker æbletærte og jeg hader varme æbler, så jeg har været svær at overtale til at bage en. Men jeg googlede og fandt din opskrift. Tilsatte vanille og kardemomme, og må med skam i stemmen indrømme at der ikke blev helt så meget tærte til ungerne som planlagt. Nøj jeg spiste :-P

   
  Svar
 26. Laura

  Fantastisk opskrift! Har lavet den et par gange nu, men den måtte simpelthen på menuen til min fødselsdag :)

   
  Svar
 27. kjeld

  skal den ikke prikkes i låget inden den komme ind , min tærte var ikke prikket og der blev et luftrum inden i den da den var færdig

   
  Svar
 28. Rikke

  Uhm den er god. I lørdags vandt vi 3. Pladsen med den til en kagekonkurrence med ca 60 forskellige kager. Jeg bager den med fuldkornsmel, det kan gøre det lidt sværere at rulle dejen ud, men så lægger jeg dejen i mellem to stykker bagepapir smurt med lidt olie og ruller det ud der i mellem, så går det supernemt. Jeg Sparer også lidt på sukkeret, det gør den slet ikke dårligere. Nam nam

   
  Svar

Tak for at du giver dig tid til at gøre det endnu sjovere at læse med herinde :-)