Amerikansk æbletærte

25. oktober 2005

Søster har spist, så hun er ved at revne. Mor gjorde det samme og resten af familien holdt sig sandelig heller ikke tilbage. Nystegte fiskefrikadeller med kartofler og gulerødder – hvem kan lade den slags stå. Det har været rigtigt hyggeligt og så lykkedes det mig endelig at finde den perfekte kombination af alle ingredienserne til en amerikansk æbletærte. Den smagte så englene synger endnu!

image

Jeg kommer aldrig nogensinde mere til at eksperimentere med det her. Denne tærte blev intet mindre end perfekt, så der er ikke grund til at sætte heldet over styr…

Opskriften kommer lige her, hvis du skulle få lyst. Jeg kan varmt anbefale den.

Dej:
150 gram margarine
en teskefuld salt
250 gram mel
fem til syv spiseskefulde koldt vand

Margarinen SKAL have stuetemperatur inden du hakker den sammen med mel og salt. Gør det med en gaffel – det går stærkt. Når margarinen er fordelt jævnt kommer du iskoldt vand ved dejen for at samle den. Brug en skefuld ad gangen og stop med vandet, når dejen er blevet ensartet uden at klistre.

St dejen i køleskabet i mindst en time. Herefter deler du den i to og ruller den ud til henholdsvis bund og top på tærten. I toppen stanser du lufthuller – enten med en gaffel, eller som jeg har gjort det, med en lille kageform. Læg dejbunden i tærtefadet og sørg for, at den kommer helt op til og et stykke over kanten. Det er vigtigt, at tærten lukkes tæt inden den sættes i ovnen.

Fyld:
syv-otte store skrællede æbler (fjern kernehus og del æblet i både du halverer)
tre spiseskefulde mel
250 g sukker
to gode teskefulde kanel

Amerikanere ynder at komme revet muskat i blandingen ovenfor, men det bryder jeg mig ikke om. De kommer også gerne smørklatter på toppen af æblebjerget inden dejlåget lægges på – det gør jeg heller ikke – den behøver slet ikke al det fedt…

Sukker, mel og kanel blandes i en skål. De ituskårne æbler vendes i blandingen – sørg for, at alle æbler bliver dækket af blandingen. Den sørger for, at æblesaften jævnes under bagningen, så tærten indeni bliver nærmest cremeagtig, når den er færdigbagt.

Fordel æblestykkerne på tærtebunden. Læg dejlåget på og sørg for at lukke bund og låg sammen – brug evt. en gaffel til at klemme de to flader tæt sammen. Pensl med æg og pynt evt. med de tidligere udstansede figurer. Bag tærten ved 200 grader i 40 minutter og servér den med iskoldt flødeskum eller vanilleis.

Lidt af samme skuffe...

58 kommentarer

  • Svar Rasmus 12. oktober 2014 at 16:30

    Vildt lækker tærte! Er glad for, at jeg klikkede ind på din hjemmeside :)

  • Svar Stine 20. oktober 2013 at 00:46

    Super lækker- min første pie- og den var perfekt!

  • Svar Anja Højløkke 25. januar 2013 at 12:58

    Super Super Super lækker Pie. Har aldrig smagt det før, men hold nu op hvor skal den bare deles ud :-) Den er SÅ lækker

  • Svar Rikke 12. november 2012 at 17:31

    Uhm den er god. I lørdags vandt vi 3. Pladsen med den til en kagekonkurrence med ca 60 forskellige kager. Jeg bager den med fuldkornsmel, det kan gøre det lidt sværere at rulle dejen ud, men så lægger jeg dejen i mellem to stykker bagepapir smurt med lidt olie og ruller det ud der i mellem, så går det supernemt. Jeg Sparer også lidt på sukkeret, det gør den slet ikke dårligere. Nam nam

  • Svar kjeld 21. september 2011 at 20:31

    det gør du også mhs til at skrive at der skal prikkes huller med gaffel , min fejl sorry ;)

  • Svar kjeld 21. september 2011 at 14:00

    skal den ikke prikkes i låget inden den komme ind , min tærte var ikke prikket og der blev et luftrum inden i den da den var færdig

    • Svar Liselotte 21. september 2011 at 17:52

      Jo, det er en god idé, Kjeld og det skriver jeg også i opskriften, at man skal gøre :-)

  • Svar Laura 24. juli 2011 at 10:24

    Fantastisk opskrift! Har lavet den et par gange nu, men den måtte simpelthen på menuen til min fødselsdag :)

  • Svar Susie 1. maj 2011 at 15:15

    Uhm – familien elsker æbletærte og jeg hader varme æbler, så jeg har været svær at overtale til at bage en. Men jeg googlede og fandt din opskrift. Tilsatte vanille og kardemomme, og må med skam i stemmen indrømme at der ikke blev helt så meget tærte til ungerne som planlagt. Nøj jeg spiste :-P

    • Svar Liselotte 1. maj 2011 at 18:02

      Dejligt at også du kunne lide den, Susie ;-)

  • Svar Stus 20. november 2010 at 10:58

    fantastisk æbletærte.. nu har jeg lavet den 2 gange og den slår aldrig fejl, dn er både nem og lækker.. skal lave den igen idag til vi får gæster!

  • Svar Lis 17. november 2010 at 22:18

    Har netop bagt denne skønne æbletærte. Supplerede fyldet med hakkede nødder og en håndfuld rosiner. – Det kan anbefales.

  • Svar Michelle 15. september 2010 at 17:42

    Altså, dejen var helt perfekt, nem at lave og lækker. Men jeg ved altså ikke helt med fyldet. Synes måske også den var lige lovlig sød og flydende… Den er bedre når den har sat sig lidt, men stadig for sød og flydende efter min mening. Kunne godt tænke mig en i samme stil, men med et lidt mere fast fyld. Men med så få ingredienser, var den super nem at lave! Og ja, den lignede noget fra et eventyr :)

  • Svar Morten 5. marts 2010 at 12:54

    Bare et virtuelt klap på skulderen samt mange mange tak for opskriften! Ubetinget den bedste æbletærte jeg nogensinde har smagt, hjemmelavet såvel som fra bageren. Det er et stykke tid siden, jeg sidst har bagt den, og da jeg ny ville bage den igen, opdagede jeg, at jeg havde mistet opskriften. Panik er ordet! Heldigvis kunne google nok engang være så behjælpelig at sende mig til din side, og så var også den dag reddet :-D

    Dedste Hilsner!

  • Svar Louise 23. januar 2010 at 17:23

    Det er en fantastisk tærte!!! Jeg behøver aldrig mere at afprøve andre opskrifter…den her sad i skabet første gang og mine gæster var vilde med den. Tak

  • Svar Anne Sofie 3. december 2009 at 19:07

    Hej :-) Tak for opskriften, som har vakt stor lykke her på Vesterbro :-)

    Mange hilsener

    Anne Sofie

  • Svar Teresa 19. november 2009 at 15:00

    Hvordan smager den dagen efter? Er den velegnet til det, hvis man nu skal have den med… den bliver jo blot lundet lidt inden servering?

  • Svar Liselotte 4. november 2009 at 08:58

    Ha ha ha… jamen godt I kunne lide den, Mette ;-)

  • Svar Mette 3. november 2009 at 23:10

    Rækker til 10 gør den ikke – ikke her på matriklen i hvert fald. Vi har lige fortæret ½ to personer. Og jeg puttede endda ekstra æbler i.

    Men super lækker opskrift – tak for den.

    /Mette

  • Svar Liselotte 21. oktober 2009 at 20:20

    Det var herligt at læse, Lærke :-)

  • Svar Lærke 21. oktober 2009 at 19:39

    Ja den gik også rent hjem da jeg serverede æbletærten Down under!

  • Svar Liselotte 9. april 2009 at 16:44

    Godt du har glæde af opskriften, Lene – dobbelt portion passer fint til tolv, så godt du fandt ud af det :-)

  • Svar Lene 9. april 2009 at 16:26

    Hej Liselotte! Fantastisk æbletærte. Bagte den for første gang i dag, til min ene søn’s fødselsdag. Alle gæsterne var vilde med den. Bagte dobbelt portion, som passer fint til 12 personer.

    Tak for en god opskrift
    Lene Traberg

  • Svar Cecilie 15. marts 2009 at 18:05

    Jeg googlede æbletærte og fandt din blog – bagte en rigtig god tærte (din opskrift, med med vanille og kardemomme blandet i fyldet – lækkert!) – og så fik jeg lige inspiration til endnu en gang at opdatere min egen blog. Tak!

  • Svar Anne 28. februar 2009 at 11:47

    Man tager tit noget af en chance ved at bage en “ukendt” kage.
    Men hold da op, denne opskrift er den bedste jeg har prøvet – tusind tak for dét :-)
    MVH Anne

  • Svar Liselotte 23. januar 2009 at 23:15

    Dorthe, det er vist en smagssag…

    Karin Maria, det er jeg da glad for at læse :-)

  • Svar Karin Maria 23. januar 2009 at 22:59

    Har bagt den flere gange og den er himmelsk…..:-)

  • Svar Dorthe 17. januar 2009 at 18:11

    Hej….. har lige prøvet din opskrift. Synes dog den var meget sød. Er du sikker på at det er 250g sukker der skal bruges. I andre opskrifter så jeg efterfølgende at der står 2 spsk sukker….???

  • Svar Maibritt 1. december 2008 at 13:54

    Hej. Søgte æbletærte på google og din dukkede op. Den ser så lækker ud så den prøver vi.

  • Svar fathia 18. november 2008 at 07:55

    det er den dejligste pie jeg nogensinde hat smagt .. anbefales

  • Svar Helle 31. oktober 2008 at 14:37

    hvor stort skal tærte fadet være i dia ?.. og.. hvis man ikke har et STORTfad er der så dej nok til 2 alm. tærteform str. ?

  • Svar Godeliv 28. oktober 2008 at 19:16

    Den ser utrolig god ud den æbletærte der. Min egen personlige favorit opskrift på æbletærte er dog denne her: opskrift på æbletærte med mandellåg en utrolig dejlig opskrift vi jeg ofte laver!

  • Svar jørgen hansemann 18. oktober 2008 at 18:13

    Den smagte bare rigtig godt! Vi lavede en til med 6 store friskhakkede habanero pebre (husk at knuse kornene i en morter) fra føtex, og den var endnu bedre, mums.

  • Svar Kent 25. september 2008 at 13:00

    Tilføjelse. Hvis dit køleskab køler ret hårdt og du har dejen liggende bagerst i køleskabet kan det være fordi den er semi-frossen at den smuldre.

  • Svar Kent 25. september 2008 at 12:51

    Angående dej der ikke vil være dej. Uden at vide præcist hvad der er gået galt, tror jeg muligvis at det er 1 eller flere af følgende 3 ting. 1, tærtedej har det med at opføre sig underligt hvis det bliver for varmt inden man er færdig med at arbejde med det. 2, dejen har ikke været længe nok på køl, og har derfor ikke fået tid til at samle sig, og kan derfor ikke strækkes bearbejdes. 3, det er muligt at du skal prøve med lidt mere vand. Mel er ikke ‘bare’ mel, og det kan være at dit mel kræver lidt mere vand.

    Håber det hjælper, men der er ikke andet for end at prøve sig frem.

  • Svar Liselotte 16. september 2008 at 18:43

    Asmaa, der er jeg blank… og har desværre ingen godt bud :-(

    Babra, du bruger bare opskriften lige så tosset, som du lyster :-)

  • Svar Babra 16. september 2008 at 16:08

    Hej.
    Denne opskrift er nem og ligetil. Det kunne ikke være bedre, da jeg lige har fået en større pose æbler af mine svigerforældrer, fra sønderjylland.
    Jeg håber ikke det gør noget jeg genbruger opskriften på et senere tidspunkt?
    Mvh/ Babra

  • Svar Asmaa aka. Cookie 31. august 2008 at 15:38

    Hej, tusind tak for en dejlig opskrift, den smagte vidunderligt!
    Jeg oplevede dog et problem med dejen, hver gang jeg rullede den ud og skulle til at tage den op “faldt den fra hinanden” (ved sgu ikke hvordan jeg skal beskrive hvad der gik galt), men sagen er at jeg ikke kunne få den til at opføre sig som dej. Jeg fulgte ellers anvisningerne og brugte samme mængde ingredienser, men dejen gad ikke være dej :S
    har du muligvis en idé om hvad der gik galt? For jeg var nemlig tvunget til at lave meget meget små lag og så oven lægge det som top. Det skal siges det tog lang tid!
    men det smagte vidunderligt til sidst :D
    Ha’ en god dag :)

  • Svar Liselotte 25. august 2008 at 15:45

    Det ved jeg ikke, Edel, men du må da forsøge :-)

  • Svar Edel Holst Nielsen 25. august 2008 at 12:12

    Har en forfærdelig masse dejlige æbler i haven. Kan tærten fryses?

  • Svar Liselotte 5. maj 2008 at 20:25

    Det var da dejligt at læse, at den er en succes hos dig, Maria :-)

  • Svar maria 5. maj 2008 at 18:41

    jeg vil bare sige at æbletærten er fantastisk. jeg har prøvet den flere gange. og jeg kan endda sige at det smager fantastisk med en håndfuld frosne hindbær el. lign. og syltede ingefær og noget af sirupen derfra. og så drys kanel og sukker på toppen. mums.

  • Svar Kenneth 29. februar 2008 at 18:34

    Hej, Har nu bagt din æblepie 3 gange indenfor 2 uger: Den bliver ikke bedre. Tak for opskriften, skal have gæster imorgen, så tager vi en lige engang til. God weekend

  • Svar Liselotte 23. oktober 2007 at 22:49

    Det var dejligt at læse, Katrine – godt resultatet blev vellykket og den smager altså voldsomt godt :-)

  • Svar Katrine 23. oktober 2007 at 22:07

    Hej! – og tak for opskriften! – kagen blev så fin – lignede på en prik en som er taget lige ud af den bedste disney-tegnefilm!!! Og så smager den MUMS!

    :-) Katrine

  • Svar Liselotte 30. september 2006 at 16:45

    Øh… den er ret stor og mættende, så jeg gætter på nok til 10 mennesker :-)

  • Svar sara 30. september 2006 at 14:33

    Hej Liselotte

    Hvor mange personer er tærten til?

    Hilsen mig

  • Svar Liselotte 22. august 2006 at 07:21

    Nej hvor herligt Maria – spred endelig videre, for den smager da bare godt! :-)

  • Svar Maria 22. august 2006 at 04:33

    Den taerte fik mange roser ved en foedselsdag Down Under ;-). Amerikansk ablekage, serveret i Aussieland fordi en dansker spreder opskriften.

    • Svar Lærke 17. maj 2010 at 11:18

      De elsker den i Ozzieland .. :)

      • Svar Liselotte 17. maj 2010 at 18:02

        Sjovt at læse :-)

  • Svar Slagt en hellig ko… » Æbletid 21. august 2006 at 19:22

    […] Opskrift på Amerikansk Æbletærte. […]

  • Svar Slagt en hellig ko… » Tid, tid, kom igen… 11. marts 2006 at 16:44

    […] Vi skulle bage æbletærte. Vi skulle først lige rydde lidt op, mig og pigerne, og så skulle der bages. Vi ryddede op og så bankede det på døren. […]

  • Svar Slagt en hellig ko… » Ingen varmt vand 11. marts 2006 at 11:30

    […] Til gengæld skulle man så være et skarn, hvis man ikke kunne se mulighederne i den stak æbler, der ligger oppe på køkkenbordet. De kunne, i løbet af eftermiddagen, sagtens forvandles til en af de gode amerikanske æbletærter, som smager fantastisk med en god vanilleis til. Det er jo lørdag, sagde hun så… […]

  • Svar mojo 26. oktober 2005 at 08:43

    Den er simpelthen S god lucie – jeg kan virkelig anbefale den :-)

  • Svar mojo 26. oktober 2005 at 08:24

    Vi hadde samme hovedrett i gr, liselotte, men vi hadde ikke en lekker terte som dette til dessert – den ser meget fristende ut.

  • Svar mojo 26. oktober 2005 at 07:53

    It tasted like a piece of Heaven Jeff :-)

  • Svar mojo 26. oktober 2005 at 02:54

    Wow, that looks fabulous, Liselotte! Beaufitul picture!

  • Tak for at du giver dig tid til at gøre det endnu sjovere at læse med herinde :-)