5

De bygger

I Aalborg er der, i lighed med de fleste andre byer, lavet en overordnet plan for boligmassen og udviklingen af denne. Det betyder bl.a., at der er igangsat massiv byfornyelse og samtidig bygges der, på udvalgte steder i midtbyen, små boligområder, som skal tilbyde let adgang til dagligvarer, skoler, kollektiv trafik og rekreative områder.

Når de lukker endnu en af bygningerne i midtbyen, er vi nogle, som venter spændte på at se. om de skal renoveres eller væltes, for at give plads til nyt. Det sidste er tilfældet inde ved siden af Bethaniakirken overfor politistationen.

Bethania Kirken

For kun ét år siden, lå herinde et af Aalborgs største socialkontorer. Et lang, smal og slidt bygning, som med aflåste døre kun lod de udvalgte indenfor. Man skulle ringe på klokken, forklare sit ærinde og så kunne man så vente på, at portneren lukkede døren op, medmindre man altså kom i åbningstiden, som var nogle timer hver dag.

Jeg kom der ofte, i embeds medfør, og tænkte hver gang på, at det ikke kunne være rart at være ansat til at arbejde fra et af de meget små kontorer, som om sommeren var frygteligt varme og om vinteren inviterede til tykke trøjer og termosokker.

Nu er alle de ansatte flyttet til nye og rare lokaler og hele det store byggeri væltede de på mindre end en måned. Så stod jorden tom og bar.

Byggeplads

Nu er der bygget et nyt boligkompleks. 42 boliger med adgang til midtbyen, som ligger ikke mere end et par gader væk. Lige nedenfor byggeriet kører busserne, henne om hjørnet ligger skoler og på ingen tid, har kommunen opfyldt endnu en del af sine planer for midtbyen.

Jeg imponeres over farten. For kun et øjeblik siden, lå her ingenting.

Du vil sikkert også kunne lide