5

De bygger

I Aalborg er der, i lighed med de fleste andre byer, lavet en overordnet plan for boligmassen og udviklingen af denne. Det betyder bl.a., at der er igangsat massiv byfornyelse og samtidig bygges der, på udvalgte steder i midtbyen, små boligområder, som skal tilbyde let adgang til dagligvarer, skoler, kollektiv trafik og rekreative områder.

Når de lukker endnu en af bygningerne i midtbyen, er vi nogle, som venter spændte på at se. om de skal renoveres eller væltes, for at give plads til nyt. Det sidste er tilfældet inde ved siden af Bethaniakirken overfor politistationen.

Bethania Kirken

For kun ét år siden, lå herinde et af Aalborgs største socialkontorer. Et lang, smal og slidt bygning, som med aflåste døre kun lod de udvalgte indenfor. Man skulle ringe på klokken, forklare sit ærinde og så kunne man så vente på, at portneren lukkede døren op, medmindre man altså kom i åbningstiden, som var nogle timer hver dag.

Jeg kom der ofte, i embeds medfør, og tænkte hver gang på, at det ikke kunne være rart at være ansat til at arbejde fra et af de meget små kontorer, som om sommeren var frygteligt varme og om vinteren inviterede til tykke trøjer og termosokker.

Nu er alle de ansatte flyttet til nye og rare lokaler og hele det store byggeri væltede de på mindre end en måned. Så stod jorden tom og bar.

Byggeplads

Nu er der bygget et nyt boligkompleks. 42 boliger med adgang til midtbyen, som ligger ikke mere end et par gader væk. Lige nedenfor byggeriet kører busserne, henne om hjørnet ligger skoler og på ingen tid, har kommunen opfyldt endnu en del af sine planer for midtbyen.

Jeg imponeres over farten. For kun et øjeblik siden, lå her ingenting.

You Might Also Like

5 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  25. juli 2006 at 10:56

  Ella – du har vel i grunden ret i det med højden. På den anden side, ligger der ikke rigtigt noget, som skæmmes af et højt byggeri lige der. Måske ender vi med at få gemt “Skammens Plet” (som jeg kalder politistationen) lidt af vejen ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  25. juli 2006 at 10:54

  Kommer der endnu flere boliger lige der Malene – utroligt, at de kan finde lejere til dem :-)

  Ja, det bliver spændende og som dig, Heidi, er jeg frygteligt spændt på havnefronten, for de har mildest talt ikke været for heldige med den vestlige del af den. Ærgerligt er det, for der er jo så meget potentiale i netop at have en havnefront.

  Jeg håber på fantastiske løsninger nede omkring Musikkens Hus :-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  25. juli 2006 at 10:54

  Jeg arbejdede på det socialkontor i nogle år, inden vi heldigvis flyttede til bedre lokaler i Vejgaard Bymidte.
  Den bygning, der nu er jævnet med jorden, havde en fin plade på muren ” Godt byggeri” var den præmieret med. Der var så koldt om vinteren, at vi var glade for vores tykke vinterstøvler. Der var så lydt, at man uden problemer, kunne følge med i samtalen på nabokontorerne – uden at lytte. Kontorerne var små, alligevel sad vi stuvet sammen, vi sad 3 på enkeltmandskontorer – det gjorde vi nu også, efter at vi flyttede. Vi kom hinanden ved, i de år! ;-)

  Jeg er nu ikke imponeret over, at der bliver bygget så højt på pladsen, som oprindeligt var skænket til byen, som en grøn oase, af Th. Sauer.

 • Avatar
  Reply
  Malene
  25. juli 2006 at 10:44

  Ja det går hurtigt.
  Jeg har hørt at der vil komme 2 andre lignende kompleks ved siden af.

  42 boliger gange 3 komplekser bliver jo mange lejligheder :-) Der kommer mere liv i den del af byen. :-)

 • Avatar
  Reply
  Heidi
  25. juli 2006 at 10:14

  Vi er to som imponeres. Jeg kunne høre aktiviteten fra mit baghavevindue, og blev overrasket hvor langt de nåede fra uge til uge.

  Jeg selv er noget spændt på alt det byggeri som lige p.t. foregår her i byen. Det er et stort projekt der er sat igang mange steder. Især glæder jeg mig til at se, hvad de får ud af havnefronten og til at se om de formår at udnytte det som de forsøger at skabe. Jeg må indrømme at jeg vil elske om der kom en havnefront som jeg kan sidde og nyde både for dets udsigt til vandet, men også over atmosfæren som forhåbentlig opstår.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)