14

Fredelig fredag

Rygterne siger, at solen vil skinne i weekenden. Jeg tror dem, for den er allerede her. Den skinner på sneen, som stadig ligger som et tykt tæpper over det meste af haven. Måske, hvis solen vil skinne hele dagen, er den væk til aften. Det ville ikke gøre noget. Vi må have bedre udsigt til dem her…

Erantis i haven

Jeg nyser og fnyser, men har besluttet mig for, at det ingenting betyder. Det er ikke tegn på forkølelse eller andet i den boldgade. Det er sneallergi og jeg har brug for solen og foråret, som venter lige om hjørnet.

Jeg har sovet længe. Jeg har drukket kaffe. Jeg har nydt, at det er fredag og weekenden venter lige om et øjeblik.

Jeg har arbejdet en smule denne formiddag og skal også afsted i eftermiddag, men jeg bliver ikke overanstrengt og det er skønt. Jeg nyder dagen. Jeg finder kludetæppet frem og konstaterer, at jeg snart er halvvejs.

Halvvejs, tror jeg

Tæppet er efterhånden tungt at sidde med, men det er heller ikke noget jeg har med i tasken, så det går nok…

StribevildskabJeg hækler striber i blinde. Det er altid spændende at få bredt tæppet ud. Så ser jeg endelig hvordan striberne spiller mod eller med hinanden og jeg får muligheden for at rette op på de svipsere, som måtte forekomme.

Oline er vild med tæppet. Det er det vigtigste. Hun glæder sig til, at det er færdigt. Hun skal have det liggende på sengen og kan slet ikke vente.

Det er et håndarbejde jeg virkelig nyder. Det er hyggeligt og ikke spor krævende.

Valmuerne til gengæld, de trækker tænder ud lige nu. Jeg har fået vældig ondt i skuldrene af at strikke, så de må hvile lidt endnu. Det er ærgerligt, for huen er næsten færdig. Der mangler ikke mange pinde, før den kan lukkes af og derefter kan jeg så gå i gang med forsøget på at rette op på mine manglende talenter for mønsterstrik. Jeg når det nok. Det er jo weekend om et øjeblik.

You Might Also Like

14 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. marts 2007 at 17:13

  Og i lige måde, Britta :-)

 • Avatar
  Reply
  Britta Thomsen
  2. marts 2007 at 15:41

  Det ser altså bare knaldgodt ud det tæppe. Sikke et arbejde. Man bliver glad af at kigge på alle de farver du bruger. Hav en supergod weekend.
  Hilsen Britta T.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. marts 2007 at 12:31

  Donald, jeg giver armene ro, når de kræver det. Jeg har permanent inflammation i skulderleddene og nogle slidskader, som altid vil være der. Det eneste, som hjælper, er udstrækning (hver eneste dag) og ro, når det gør rigtigt ondt. Mit liv som tegnsprogstolk koster… ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. marts 2007 at 12:16

  Tak for kommentarerne allesammen. Tæppet bliver rigtigt smukt og det er en fornøjelse af hækle på :-)

  Jeg har slået 269 masker op med hæklenål nummer 3 i almindeligt bomuldsgarn. Mønstret er som følger:

  2 stm i første m og herefter 6 stm, *spring 1 m over, 1 stm, spring 1 m over, 8 stm, 1 lm, 1 stm, 1 lm, 8 stm*

  Gentag fra * til * til de sidste 10 m, som hækles som følger:

  spring 1 m over, 1 stm, spring 1 m over, 6 stm, 2 stm i sidste m.

  Vend arbejdet og start forfra – det tager kun en evighed at hækle sådan en række ;-)

  God fornøjelse :-)

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  2. marts 2007 at 12:06

  Det er bare superlækkert, og med lidt held kunne jeg nok klare det. Problemet er, at jeg hár slumretæpper nok! Jeg har været så heldig at have en mormor engang, der altid hæklede el. strikkede el. noget. Hun gjorde fine uldne hæklede tæpper til hos, så jeg fryser aldrig. Oveni at jeg har fået et fint et – også uld foræret (det er i bedstemorfirkanter), så behovet for slumretæpper, er stort set ikke eksisterende her :-)

  Jeg har mit seneste indlæg linket her med, og jeg tænkte det lige var noget for dig Liselotte, som selv er så dygtig:

  http://www.helenchapmanillustration.co.uk/home.htm

  Og så kig da gerne forbi og se i hvilken sammenhæng, det blev brugt ;-) God weekend til jer alle!

 • Avatar
  Reply
  Donald
  2. marts 2007 at 11:55

  Hvor er det smukt.
  Hvad gør du mod skulderskaderne? Det er vist ikke så nemt at slippe af med. Min højre arm kræver vist noget radikal træning nu (men ikke pga. strik:-)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  2. marts 2007 at 11:52

  Dejligt at se på , jeg kan godt forstå Oline glæder sig til det ligger på hendes seng. Sikke en kærlighedsgave at tage med sig ud i livet. God weekend Liselotte

 • Avatar
  Reply
  Ella
  2. marts 2007 at 11:39

  Jeg kan godt forstå at Oline elsker det tæppe – det gør jeg også :-)

  Har du ikke noget Kanjang, hvis nu uheldet skulle være ude?

 • Avatar
  Reply
  Helle
  2. marts 2007 at 11:38

  For dælan da, hvor er det blevet flot. Sikke farver ! Dem, farverne, har vi, eller jeg ihvertfald, brug for lige NU. Hun er en heldig strik, hende Oline. Det ku være, jeg skulle prøve. Der er jo ingen som siger, at sådan et tæppe skal være færdig i år, vel.
  God weekend til Jer.
  Helle

 • Avatar
  Reply
  LoneR
  2. marts 2007 at 11:36

  Sikken et tæppe! Det er bare lækkert. Det er jo noget af en tålmodighedes opgave – respekt for det :-)
  Vil du afsløre hvor mange masker du har slået op, og hvor bredt tæppet er?
  På forhånd mange tak.
  :-)
  Lone

 • Avatar
  Reply
  Sus
  2. marts 2007 at 11:32

  Det er helt utrolig flot det tæppe. Er der en opskrift man kan lokke ud af dig?

 • Avatar
  Reply
  Sylvia
  2. marts 2007 at 11:30

  Wow, det teppet ser bare helt skjønnt ut! Jeg er vill med farver, og nyter å se på teppet når du har lagt det slik utover!
  Ja mønsterstrikk tar tid, men luen din blir nok “magnifique”, det er jeg sikker på, Liselotte!

  Ta deg en tur innom og få et hjemmebakt knekkebrød. Jeg har nemlig bakt min frokost i dag! Og helgen blir fin, selv om jeg skal jobbe, for her skinner solen og det drypper fra taket….og jeg håper det er våren som banker på.

  Ha en deilig helg!

 • Avatar
  Reply
  Therese
  2. marts 2007 at 11:26

  Det er virkelig et smukt tæppe ! Jeg kan godt forstå at Oline glæder sig :-)

 • Avatar
  Reply
  Bibi
  2. marts 2007 at 11:23

  Det er et virkelig flot tæppe, jeg elsker farver. Maler selv porcelæn og broderer på maskine og i hånden og der kommer farverne også med så det gør noget. I øjeblikket er jeg ved at brodere et tæppe med hunde- og katte,nøj det er sjovt. Strikke det gider jeg derimod ikke, det er meget nemmere at købe et par meter strikstof og så nørke en bluse eller andet sammen, det går alt for langsomt i hånden, tålmodighed er ikke min store dyd, jeg kan grine lidt hvis jeg skulle strikke en hue som din med valmuerne, det ville tage flere år og se ud derefter, men der er vi heldigvis forskellige.
  Det gælder også Nørrebro, der tør jeg slet ikke udtale min mening.
  Knus Bibi

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)