105

Kludetæppeopskrift

Flere har spurgt om opskriften på kludetæppet og weekenden venter lige om hjørnet med masser af timer, så her kommer den:

Opskriften

Jeg har slået 297 masker op med hæklenål nummer 3 i almindeligt bomuldsgarn.

Bredden på mit tæppe er 140 cm, men det afhænger formentlig en del af hvor fast/løst man hækler, så prøv dig frem, hvis tæppet skal have et bestemt mål.

Mønstret er som følger:

2 stm i første m og herefter 6 stm, *spring 1 m over, 1 stm, spring 1 m over, 8 stm, 1 lm, 1 stm, 1 lm, 8 stm*

Gentag fra * til * til de sidste 10 m, som hækles som følger:

Spring 1 m over, 1 stm, spring 1 m over, 6 stm, 2 stm i sidste m.

Vend arbejdet og start forfra – det tager kun en evighed at hækle sådan en række ;-)

Rigtig god fornøjelse til de, som vælger at give sig i kast med et lignende projekt.

You Might Also Like

105 Comments

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  30. juni 2015 at 14:52

  Hej
  Jeg syntes ikke jeg kan læse mig frem til hvordan man laver opskriften mindre?! Kan du hjælpe her..
  Hvilket antal skal maskerne være delligt med?
  Mvh Gitte

 • Avatar
  Reply
  Majbritt
  30. august 2013 at 19:25

  Hejprøver. Har prøvet at hækle en lille prøve, men det lykkes bare ikke. De takker kun op hvis du forstår! :) Tror jeg skal prøve igen. For det er bare vildt flot, så det vil jeg også lave. 

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  17. marts 2013 at 14:33

  Hej hej
  Jeg er bare helt forelsket i det tæppe og er gået igang med det for anden gang, men jeg kan ikke få det til at passe sammen. Hullerne er ikke ovenpå hinaden- men ligger spredt selv om jeg tæller de rigtige antal masker.
  What to do?
   

 • Avatar
  Reply
  Mette Nymann
  7. marts 2012 at 22:12

  Sikke et super fint tæppe :D Det er lige sådan et jeg selv gerne vil hækle. Kan du fortælle hvor meget garn, der ca. er brugt på tæppet?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. marts 2012 at 16:28

   Tak Mette og nej, jeg kan ikke huske, hvor meget garn, jeg brugte. Tæppet er hæklet helt tilbage i 2007, så jeg kan ikke erindre hvor meget, desværre :-)

 • Avatar
  Reply
  Maria
  14. september 2011 at 21:37

  Hej
  Jeg er ny i det med at hækle og er ikke helt med på hvad gør man når man skifter garn og hvordan hæftes enderne? Jeg kan ikke finde svaret nogle steder.
  Smukt tæppe. Skal jeg klart prøve at lave når jeg får mod på noget større.
  VH Maria

 • Avatar
  Reply
  Nolita Matzen
  7. juli 2011 at 18:33

  jeg har fundet ud af det nu skulle bare prøve mig frem, tak for dit svar

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. juli 2011 at 19:39

   Herligt :-)

  • Avatar
   Reply
   Mie Ravn
   7. august 2013 at 01:29

   Vil du indvie mig i, hvordan du fik det til at passe?
   Når man har slået de 297 m. op, så forstår jeg ikke, hvordan man kan lave 2 stangmasker i den første maske???

   • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    7. august 2013 at 08:16

    Kære Mie, prøv at læse kommentarerne ovenfor :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  6. juli 2011 at 17:48

  Det er flere år siden jeg lavede dette tæppe, Nolita. Jeg kan ikke huske, hvordan jeg gjorde. Prøv at læse kommentarerne ovenfor og se, om de kan gøre dig klogere, for jeg har ikke tiden til at eksperimentere med det, for at løse dit problem :-)

 • Avatar
  Reply
  Nolita Matzen
  6. juli 2011 at 17:29

  Så må jeg bar blive ved med at forsøge til det passer ;-) du skriver et sted om at man skal vende med to luftmasker er det korrekt forstået? (det står nemmelig ikke i mønsteret) hvis man skal vende med to luftmasker skal man så stadig hækle to stgm i første maske?
  unsakyld ulejligheden.
  hilsen Nolita

 • Avatar
  Reply
  Nolita Matzen
  6. juli 2011 at 13:39

  Hmm jeg sidder og roder med anden række på et tæppe efter dit mønster og kan ikke få det til at passe “hullerne” rykker sig som en anden tidliger har skrevet :-( har ellers hæklet en del så skulle da kunne finde ud af det, har du en instruktions video på youtube?
  hilsen Nolita

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. juli 2011 at 17:16

   Nej, det har jeg ikke, Nolita.

 • Avatar
  Reply
  Ditte
  3. juni 2011 at 23:57

  Hejsa.
  Sikke et flot tæppe!
  Jeg har nu fået købt garn ind, så jeg kan komme i gang, men er jo ved at opgive det hele, for jeg har opstarts problemer, så håber du kan hjælpe mig snarest!?
  Når jeg har slået alle luftmasker op, hvrdan kommer jeg så videre på 2. række med stangmasker?? Skal jeg vende med nogle luftmasker og lave udtagning osv?? Synes nemlig ikke lige, at jeg kan få det til at virke med 2 stangmasker i første maske som en start på ny række. HJÆLP!
  Ditte

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. juni 2011 at 08:32

   Hej Ditte – de to luftmasker er i stedet for den første stangmaske. Måske det hjælper at vide det :-)

   • Avatar
    Reply
    Ditte
    4. juni 2011 at 10:40

    Tak for det og for hurtigt svar:)…er nybegynder, så kunne ikke regne den ud. Jeg vil prøve mig videre i dag.
    Ditte

 • Avatar
  Reply
  Marlie
  5. januar 2011 at 03:48

  Hi, I love this blanket but I am not sure of the pattern. Can you please help with this part of the pattern stitch: skip 1 m above – does it mean skip 1 chain?
  Thanks this is beautiful

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. januar 2011 at 11:40

   Yes, that’s what it means Marlie :-)

   • Avatar
    Reply
    Marlie
    7. januar 2011 at 03:31

    Thank you Liselotte!

 • Avatar
  Reply
  Karen
  14. december 2010 at 20:46

  Hej Liselotte,
  Jeg vil bare lige vise, hvad jeg har gang i ;-) …og forhåbentligt snart blive færdig med!
  Tak for inspiration!
  Karen

 • Avatar
  Reply
  jette blond
  13. december 2010 at 18:36

  hejsa jeg vil lige høre om der en anden forklaring på kludetæppet ja vi ikke kan få mønstret til at passe på 2 pind om der mangler noget da min lokale garn foretning heller kan få det til at passe mvh jette

 • Avatar
  Reply
  Pia
  9. september 2010 at 10:50

  Jeg må ærligt indrømme … jeg er helt syg med det tæppe, så jeg er gået igang. Men, men, men … jeg har ikke hæklet i umindelige tider og kan ikke få opskriften til at passe. Og jeg har talt og talt på de masker og første række er helt som den skal være. Når jeg så går igang med nummer 2, så går det da også fint indtil første bølge er overstået. Så går der grueligt ged i det. Hvis jeg holder mig til de 8 stgm … så forrykker hele baduljen sig med et par masker. Hvis jeg skærer ned til 7 stgm, så skal jeg smække 9 stgm i næste omgang og det ser underligt ud. Hvad gør jeg forkert? Jeg fatter det ikke. Det er den omgang med luftmaskerne der skaber problemer, tror jeg. Jeg må jo gøre et eller andet forkert. Kan du eventuelt give mig et råd om hvordan jeg kommer videre?

  Det kribler i fingerne. Jeg må hækle det tæppe. :D

  • Avatar
   Reply
   Pia
   9. september 2010 at 11:46

   Never mind. Har fundet ud af det. :D Det er hvad man får ud af at tælle for meget. Man kan ikke se skoven for bar træer. :) Jeg havde en for lidt i første række og så må der jo gå ged i det. Så nu er jeg igang. Er meget spændt. :)

  • Avatar
   Reply
   jette blond
   13. december 2010 at 20:56

   hejsa kan se du også har problemer med kludetæppet passer maskerne ikke og hvad med 2 p

 • Avatar
  Reply
  Randi Feddersen
  10. august 2010 at 18:25

  jeg syntes dette tæppe er noget af det bedste jeg har lavet så jeg lavede et derefter fulgte et mere i en ren hvid og nu starter jeg på et tredje til min søster, det tager cirka 3 mdr når jeg sidder foran fjernsynet at laver en. Tak

 • Avatar
  Reply
  HomeMadeHeavenHottie
  25. februar 2010 at 11:17

  Nu er jeg på mit 4. tæppe med inspiration fra denne opskrift. Laver dog kun 1 udtag og indtag, så det er ikke helt det samme dog. Har givet 3 af sådanne tæpper væk til mine (gravide) veninder, og har en ide om, at Baby bliver lige så glad i låget af de flotte, friske farver, som jeg selv gør, når jeg hækler dem.
  Mange hilsner Anette

 • Avatar
  Reply
  Betina
  19. januar 2010 at 13:55

  Hej Liselotte
  På denne lidt grå januar-dag MÅ jeg bare takke dig for opskriften på dit skønne skønne tæppe. Jeg er i fuld gang med tæppet og det er jo et perfekt projekt her i denne lidt grå og mørke måned. Man kan da kun blive i godt humør når hæklenålen tryller den ene farvestrålende række frem efter den anden. Og så kan man drømme sig frem til lune sommeraftner hvor man kan sidde i haven svøbt i sit tæppe. Så endnu engang tak for opskriften og for en super inspirerende side, som jeg tit besøger.
  Mange hilsner fra
  Betina

 • Reply
  Slumretæppe {med link til opskrift} « Solsikkens-Sang
  8. januar 2010 at 16:50

  […] } Hos slagtenhelligko.dk så jeg i 2007 dette tæppe, som jeg har været forelsket i lige siden. Og nu blomstre forelskelsen – fordi jeg er nemlig […]

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  18. december 2009 at 21:11

  Hej Liselotte
  Jeg er ikke så god en hækler, kan lave oldemor firkanter indtil videre, men har nu set dit tæppe, og må bare igang med at lave sådan et. Jeg vil gerne hækle det i mindre størrelse, som et babytæppe. Kan du fortælle mig hvordan det? hvor mange masker skal slås op til at starte med?
  Venlig Hilsen Gitte

 • Avatar
  Reply
  iBaby
  9. oktober 2009 at 22:55

  NØJ, et flot tæppe. Og med en opskrift til, som det rent faktisk ser ud som om, en ny-ny-nybegynder som jeg kan forstå! Mange tak for det. Vil gå ned og købe garn snarest, og så skal der dyleme hækles!!!

 • Avatar
  Reply
  Lene Maj
  11. september 2009 at 08:51

  Super flot tæppe,men er der en fejl i opskriften, har prøvet flere gange, hul mømster effekten bliver ikke rigtig. Hjælp jeg brænder efter at komme rigtigt igang.
  Lene

 • Avatar
  Reply
  Sarah Urgaard
  14. juni 2009 at 21:47

  Wauw en kvinde med overskud, med stort O!!
  Min mand og jeg går snart i gang med babyprojekt nr. 2. Jeg har altid elsket tanken om, at mine børn skulle have noget som de kunne have med sig hele livet, og tænke tilbage på med søde minder.

  det er bare en lille ting…..jeg kan IKKE hækle, og strik giver bare ikke den samme effekt.

  Men nu har jeg fundet tæppet, som er værd at lære at hækle for! Så det er vel bare at gå igang! Det kan være min mormor vil hjælpe. Men hvilket slags garn skal man bruge??

  det er forresten en RIGTIG flot hjemmeside du har, meget hyggelig!

  Sarah

 • Avatar
  Reply
  gry
  19. april 2009 at 13:11

  super flot tæppe.
  Er begyndt på et nu, syntes faktisk det går hurtigt :-)

 • Reply
  Langtidsprosjekt « Thorvalda’s Blog
  19. marts 2009 at 20:59

  Hello Lena<3Hvordan ge5r det med deg?Er det like mye snf8 og kaos pe5 veiene hos deg som hos meg eller? Jeg og kje6resten lotdhe pe5 e5 kre6sje i sta! Det var se5 utrolig glatt pe5 veiene.Ne5 sitter jeg og koser meg under 1000 ulltepper med en god kopp varm saft og titter ut pe5 nysnf8en. Skulle virkelig f8nske det holdt seg for det er se5 pent e5 se pe5. Men i morgen er vel sikkert alt blitt brunt og fe6lt =(He5per du har det super dupert sf8ta.Stor klem fra RoseP.S du er se5 fin i kort he5r<3

 • Avatar
  Reply
  Humletussa
  22. januar 2009 at 17:08

  LEKKERT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Avatar
  Reply
  Tine
  8. januar 2009 at 10:08

  Åh, det vil jeg også smadder gerne vide. Jeg er nybegynder, og har prøvet mig lidt frem, men bliver gang på gang slået af matematikken. Det er måske logisk, men ikke for mig,

  Hvis nogen ved det, er jeg meget interesseret. Vil så gerne gøre det smukke tæppe efter.

 • Avatar
  Reply
  Sarah
  27. oktober 2008 at 14:45

  Hej

  Jeg synes også at dit tæppe er rigtig flot. Jeg skal hækle et til min datter i en mindre størrelse. Jeg kan ikke helt regne ud hvad maske antallet skal være deleligt med, for at mønstret går op. Ved du det?

 • Avatar
  Reply
  rikke
  8. august 2008 at 18:46

  hey… det er et rigtig flot tæppe.. jeg er nybegynder og vil rigtig gerne hækle sådan et tæppe. jeg talte maskerne op og fik den til 37… det gagede jeg et par gange da jeg vil lave et babytæppe med det mønster… hmm det vil ikke lykkes for mig.
  Vi er enige om at fra * til * før de sidste 10 masker skal ende så omgangen er fuldført ik? det kan jeg ikke få til at gå op!
  Kan du hjælpe?

 • Avatar
  Reply
  Ditte
  3. juni 2008 at 22:43

  Du får skylden, helt alene – kun dig. Men hvor skønt er det ikke, at få skylden for noget godt? For det er af det gode, at jeg er gået i gang med at hækle et tæppe efter din opskrift. Som tæppets bølger bliver flere, bliver min overbevisning om at jeg har valgt rigtigt mht. farvekombinationen stærkere. Tæppet gør mig glad, ligesom mit daglige besøg på din blog gør mig glad…
  Og forresten!! Du får også skylden for, at min bedre halvdel og jeg, fredag aften spiste sandwiches og anti pasto fra Fandanko, inden vi tog til koncert i Mølleparken. Det var super godt – både maden og koncerten. Tak!

 • Reply
  Moccapigen » For mange bolde
  8. februar 2008 at 09:29

  […] så sker der dét, som nu, at min hjerne kører på overload og jeg ikke engang kan tyde en ganske enkel og simpel opskrift, men må have det ind med […]

 • Avatar
  Reply
  Heidi
  24. januar 2008 at 02:42

  Hejsa! Jeg skal stoppe med at ryge og fik den idé, at jeg vil begynde at hækle igen! Det vil holde mine hænder beskæftiget hér om aftenen :-). Jeg har “kun” hæklet grydelapper førhen, men har nu besluttet mig for, at gå i gang med kludetæppet, som er superflot! Jeg kan det grundlæggende, men har et spørgsmål: Når man skal vender efter endt række, skal man så “bare” vende? Og 1. maske, er det dén, man vender i eller den ved siden af?

  Hej fra Heidi

 • Avatar
  Reply
  Helle
  10. november 2007 at 13:47

  Hej Liselotte

  Måske du kan hjælpe.. Jeg er som så mange andre faldet for dit kludetæppe.. Men ville gerne lave det lidt mindre altså som et babytæppe.. Kan du finde ud af og gøre det mindre.. altså hvor mange masker jeg så skal slå op…

  Helle

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  25. oktober 2007 at 18:42

  Tak skal du have, Mona :-)

 • Avatar
  Reply
  Mona
  25. oktober 2007 at 12:05

  Åh, for et veldig, veldig fint teppe!

 • Reply
  Katrine Damberg » Blog Archive » Søndag
  26. august 2007 at 14:31

  Elementium-Coated Geode only drops primary stat (red, pplrue, orange) epic gems and will always give you an epic gem.разве синий и желтый?

 • Reply
  Roldtrolden » Blog Archive » Garn
  17. august 2007 at 21:50

  […] tæppe skal være i tyndt bomuldsgarn – og skal laves efter Liselotte’s opskrift. Eneste problem. Hæklenål nr. 3 er udsolgt. Clover soft touch….. Hvis nogen har en de vil […]

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. august 2007 at 10:21

  Rigtig god fornøjelse med projektet, Sinja. Jeg har skiftet tilfældigt mellem en og to rækker af hver farve.

 • Avatar
  Reply
  Sinja
  3. august 2007 at 10:05

  Hej Liselotte

  Jeg har ikke hæklet før, men i går aftes gik jeg i gang med det store tæppe. Nu skulle det bare være, har set på det siden du første gang viste billeder af det på din side.
  Indtil videre har jeg nået to rækker, ja du har ret én række føles som en evighed. Men det går godt. Med tiden bliver det nok mere jævnt.
  Men har lige et spørgsmål. Hvor mange rækker i træk, med samme farve garn har du lavet, kan ikke se det ud fra billedet?

  Ellers takker jeg bare for en rigtig inspirerende side som sætter nye idéer i gang hos mig.

  Sinja

 • Reply
  kronborgkroken.com » Blog Archive » Fullstending teppedilla
  24. juli 2007 at 12:53

  […] på bloggene, og svak som jeg er, greide jeg ikke å motstå denne fristelsen heller. Jeg har brukt denne oppskriften og bomullsgarn fra Gjestal i glade sommerfarger. Dette blir nok et […]

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  28. juni 2007 at 12:02

  Rigtig god fornøjelse med din udgave af tæppet, Katja. Tak for linket :-)

 • Avatar
  Reply
  Katjakatt
  28. juni 2007 at 11:58

  Å dette bølgeteppet ditt. Har ikke fått det ut av hodet. Det er bare nydelig. Nå er eg også begynt på det etter de fleste er ferdig med det. Kunne i la være, må bare ta på meg dette arbeidet. hi hi. Ellers så har du en flott blogg. Måtte linke din side til min side. Håper det er greit….Ha fortsatt en flott sommer.

 • Avatar
  Reply
  Anne
  3. juni 2007 at 11:50

  Hvor er tæppet flot! Det kribler i mine fingre for selv at gå i gang med et, men jeg har så mange projekter liggende. Til gengæld har jeg også en masse bomuldsgarn liggende i skuffer, kurve og skabe. Så det kan være…

 • Avatar
  Reply
  Strikkemor(o)
  28. maj 2007 at 11:22

  Takk for mønsteret på det kjempefine teppet! Eg starta på mitt teppe i slutten av april og har hekla 150 cm sidan då! Trudde aldri det skulle gå så fort og greitt. Eg brukar å bli lei av prosjekta mine etter ei stund, men ikkje denne gongen. Kjempeartig!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  28. april 2007 at 08:43

  Hejsa Ennasus, der er gået 1276 gram bomuldsgarn på hæklenål 3. Tæppet målet 140 x 200 cm. Rigtig god fornøjelse :-)

 • Avatar
  Reply
  Ennasus
  27. april 2007 at 22:05

  Hej jag är jättesugen på detta täcket! Hur mycket garn har gått åt och hur stort är det? Jag får barndomskänslor när jag ser det.

 • Reply
  Deborah’s » Blog-arkiv » Kapitulerende kompromis - uden bølger
  24. april 2007 at 08:45

  What you said is true, but, Venom needs to be someone who looks a lot like Peter Parker. And lets face it, Tobey MacGuire looks like a nerd too. But he pulls off SpiderMan lcpfeetry! So why can’t Grace pull off Venom? You never know until you try. But the whole look-alike thing; that’s why I think they specifcally chose him.

 • Avatar
  Reply
  Hobbygåsa
  19. april 2007 at 13:40

  Hei – jeg beundrer ennå teppet ditt og har bestemt meg for å prøve. Så derfor låner jeg oppskriften din – tusen takk!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. april 2007 at 10:12

  Selv tak, karipia. Ja, en rad tager frygtelig lang tid, men snart glemmer du det og er optaget af striberne :-)

 • Avatar
  Reply
  karipia
  19. april 2007 at 10:07

  Takk for mønsteret på teppet. Har rotet fram masse restegarn i ull jeg, og såvidt begynt på teppet. Det var moro å hekle men det tok en “evighet” å hekle en rad ja. fnise

 • Reply
  Deborah’s » Blog-arkiv » Mønsterforvirring
  19. april 2007 at 09:41

  […] så det er noget af en mundfuld. Og jeg har opdaget at de to mønstre, jeg har liggende – det ene Liselottes er meget enklere, end et andet jeg har liggende. Umiddelbart ser resultaterne nogenlunde ens ud, og […]

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  17. april 2007 at 11:55

  Jeg tror du bliver rigtig glad for den hæklenål, Marianne. Den er utrolig god for hånden og jeg var aldrig gået i gang med nummer to, hvis ikke jeg havde opdaget den nål.

  Tæppet til kørestolen skal nok ikke være så stort, men så er det god øvelse til det sengetæppe, som du kan lave bagefter. Rigtig god fornøjelse med projektet :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  17. april 2007 at 11:04

  Kære Liselotte
  Du er simpelhen en skat :-)
  Jeg har fluks bestilt en……….. så der kan komme gang i tæppet til Mathias (det bliver ikke så stort som dit!!). Han skal bruge det når han sidder i sin kørestol. Bagefter vil jeg så hækle et sengetæppe til ham….
  God tirsdag
  Marianne/Amager

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  17. april 2007 at 08:39

  Marianne, jeg købte en ergonomisk hæklenål, fordi jeg har nogle skader i arme og hænder, som gør smerter til tro følgesvende ved for meget håndarbejde. Den er absolut anbefalelsesværdig og kan fåes hos Bendix Garn.

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  17. april 2007 at 06:29

  Så er jeg igang med tæppet til min søn – det er sååååååååå fedt.
  Men, nu har jeg ikke hæklet i henved 20 år – og det mærkes i hånden. Jeg sidder med en alm. hæklenål med rundt skaft. Jeg kan læse herinde at “nogen” anbefaler” en speciel god hæklenål; hvad er det for en? og hvor kan man få fat i den?
  Men hold da op hvor naboer og veninder “roser” mit projekt – det er så fedt og flot………….

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  16. april 2007 at 00:15

  Selv tak Kathrin – når tiden engang er til det, skal du have rigtig god fornøjelse med tæppet. Det er dejligt arbejde :-)

 • Avatar
  Reply
  Kathrin
  16. april 2007 at 00:06

  Hei Liselotte!
  Takk for oppskriften på hekleteppet. Har sett på sånne tepper en stund og vurderer å starte på et selv. Men jeg har et teppe i gang nå som først må bli ferdig. Vi får se hvor lang tid det tar….. =0) Takk i alle fall!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  15. april 2007 at 23:38

  yt, P&P er Vejgårds gamle mastodont af en trikotageforretning. I dag vil de sikkert selv betegne sig som noget andet, men det er hvad jeg kalder dem. De har garn på lange hylder… og tusinde andre ting :-)

  Virtuella, du må have rigtig god fornøjelse med tæppet. Det er stærkt vanedannende :-)

 • Avatar
  Reply
  Virtuella
  15. april 2007 at 23:23

  Hei, kom over denne siden i dag, og jammen stupte jeg ned i Mandarin Petit lageret mitt… det eldste garnet er 14 år gammelt! Nå skal det brukes!
  Takk for oppskriften!
  Jeg kommer til å lage mitt med *hold deg fast*
  rosa, cerice, gule, blå, coboltblå og grønne striper… bruker stripegeneratoren for å få orden på det, det ser ut til at hver “rapport” blir på 15 striper.
  Håper jeg har nok garn nå.
  :-)
  Igjen, tusen takk, dette var en kjempeide!

  Webstrikke-klem

 • Reply
  Slagt en hellig ko… » Færdiiiiiig!
  15. april 2007 at 11:09

  58mBVf , [url=http://ygdnqilwcpck.com/]ygdnqilwcpck[/url], [link=http://xoaebasbskxh.com/]xoaebasbskxh[/link], http://ciaonfqtcicp.com/

 • Avatar
  Reply
  yt
  15. april 2007 at 10:29

  Skøøønt tæppe, hvem der havde tolmodighed til at lave et.
  Måske dumt ? Men hvad/ hvem er p-p ??

  God søndag !!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  14. april 2007 at 22:53

  Marianne, har man først lært det én gang, sidder det hurtigt i fingrene igen, tror jeg :-)

  Heidi, jeg håber du får det sjovt med at hækle tæppet og tak for de pæne ord om bloggen :-)

 • Avatar
  Reply
  Heidi/kattemor
  14. april 2007 at 22:08

  Hei!
  Tusen takk for oppskriften på bølgeteppe. Det var også en meget lekker blogg du har, her kommer jeg til å titte innom flere ganger.
  Hilsen Heidi/kattemor

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  14. april 2007 at 21:51

  Jeg er også igang med tæppet……….. til min søn ……. forsøger at lave det i blå-lilla nuancer. jeg har ikke hæklet i 20 år……….

 • Reply
  Slagt en hellig ko… » Kedeligt arbejde…
  13. april 2007 at 22:57

  […] er Olines tæppe færdigt og hun sidder svøbt i det og hygger sig. I morgen skal det på sengen. Det bliver så […]

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth
  9. april 2007 at 20:50

  Det er så flot dit tæppe, og jeg må nok forsøge på et tidspunkt. Men jeg er ikke god til at hækle, hæklede dog en poncho til datteren sidste år, den trækker også lidt underligt i de masker, hvor jeg startede en ny omgang. Men øvelse gør mester. Jeg er bedre til at strikke, men har ikke tid, æv. Til gengæld får jeg syet noget, specielt er jeg gået i gang med patchwork, og det er hyggeligt. Har lavet toppen til hyggetæppe til datteren, så når jeg har tid og overskud, skal jeg ri de tre lag sammen og så er der quiltearbejdet forude, det er så dejligt. Mens jeg venter på tiden/overskuddet er jeg gået i gang med puder til tæppet. Første pude bliver syet over pap, herligt.
  Men jeg må nok forsøge at hækle senere…. Tak for dejlig inspiration.

 • Reply
  Eg har blitt utfordra... « Ronille sin blogg om Troll og hobbyane mine.
  8. april 2007 at 11:34

  […] har blitt utfordra… Juliann har utfordra meg til å begynne på DETTE. Jaja, gulp, har da alltids tid til det også, men greia er at eg ikkje trakterer heklenåla med […]

 • Reply
  CopenhagenDaily » Blog Archive » Sort og hvid
  1. april 2007 at 15:58

  […] Det blir fint, og det er det første jeg nogensinde hækler. Måske jeg også en dag vil kaste mig ud i dette projekt :-) Efter hækleriet, skal jeg i sving med en taske. Jeg har valgt noget fint fint stof, og hvor bliver […]

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. marts 2007 at 19:06

  Herligt Posidriv! Jeg glæder mig til at følge resultatet :-)

 • Avatar
  Reply
  Posidriv
  29. marts 2007 at 13:56

  Tusen takk for oppskrifta, no er eg også igang! :)

 • Reply
  And the river rushes « Mariyarn
  4. marts 2007 at 21:38

  While at decision in may 1747, lind dcedied some reference devices with two members and one oil per management, in specialty to home-based medicines, while drugs tendered on process, amphetamine, medical region or area, too with their violent organizations.

 • Reply
  Slagt en hellig ko… » Kludetæpperettelse
  4. marts 2007 at 20:00

  […] 297 masker – så har du tidligere gemt opskriften, kan det være en god idé at gøre det igen – i den nye version – så du ikke skal rive håret af dig selv i frustration over mine […]

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. marts 2007 at 22:26

  God fornøjelse med tæppet, Kathrine og dejligt at I lykkedes med fastelavnsbollerne :-)

 • Avatar
  Reply
  Kathrine
  3. marts 2007 at 20:24

  Fantastisk med en opskrift! Jeg har nemlig lige set de farver som bare beder om at blive et tæppe til vores lille hjem.
  Vi har netop nydt nogle fastelavnsboller efter din opskrift, så også tak for det.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. marts 2007 at 09:43

  Man kan altid øve sig på nogle grydelapper :-)

 • Avatar
  Reply
  Louise
  3. marts 2007 at 07:12

  Tusind Tak Liselotte – Man kan vel altid øve sig på nogle grydelapper – har heldigvis en farmor (endnu), der elsker hjemmelavede gaver, som da man gik i børnehave *hehe*

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. marts 2007 at 21:56

  God fornøjelse, Sus :-)

 • Avatar
  Reply
  Sus
  2. marts 2007 at 21:53

  Tusind tak Liselotte. Jeg skal snart i gang.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. marts 2007 at 20:48

  Selv tak, Lone :-)

 • Avatar
  Reply
  LoneR
  2. marts 2007 at 20:32

  Tusind tak – er nu gemt som: Liselotte’s sengetæppe :-)
  :-)
  Lone

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. marts 2007 at 19:39

  Louise, det er ikke spor vanskeligt at hækle. De grundlæggende teknikker skal selvfølgelig lige være på plads, men så er det også bare derud af.

  Her og her kan du finde en fin vejledning i at hækle. Der findes også andre derude, men disse her er fine, synes jeg.

 • Avatar
  Reply
  Louise
  2. marts 2007 at 19:33

  Måske du kinne lave en “Kom-igang-med-at-hækle-vejledning” for absolutte begyndere… Det er ligefør, det bare skal prøves at lave sådan et tæppe (Som muligvis lige er nogle niveauer over begyndernivuet *s*) Broderi kan jeg til gengæld rigtig godt, måske man skulle prøve noget nyt…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. marts 2007 at 19:29

  Sikke du også hækler, Gitte. Det bliver også i friske farver, kan jeg se :-)

  Det er et sjovt projekt, som heldigvis ikke skal være færdigt i en fart. Det må tage sin tid… :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  2. marts 2007 at 19:24

  Det er så skønt dit/ Olines tæppe.
  Jeg ER gået i gang med et. Du har været en af mine inspirationskilder.. Men det er et kæmpe arbejde!!
  Mit mønster er en smule anderledes end dit, men smukt hver for sig.:-)
  http://www.strikkestrakkestrukkeblogspot.com

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. marts 2007 at 18:05

  Hønsemor, jeg så udsalget. Jeg så også, at der er tilbud på bomulden. Jeg er ikke taget derned. Jeg er standhaftig ;-)

  Har du snart lavet et helt tæppe? Hold da op!

 • Avatar
  Reply
  Hønsemor
  2. marts 2007 at 17:32

  Spørg lige… Hvem har været på garnudsalg hos PP i Vejgård???

  Menlig mig… Er kommet vildt langt ca. 150 cm. i 140 cm. bred, jeg holder mig til centimeter det ser skiii’ godt ud skrevet.:-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. marts 2007 at 17:13

  Tak allesammen, det bliver et meget fint tæppe, som Oline allerede nu glæder sig til at få. Det sidste er det bedste :-)

  Janne, mit døgn har 24 timer, ligesom dit. Mit hjem er ind imellem kaotisk, snavset og rodet. Måske ligesom dit ;-)

  Jeg er ingen superkvinde. Når jeg hækler, støvsuger jeg ikke. Når jeg strikker, tørrer jeg ikke støv af o.s.v. Man må prioritere. Jeg prøver at have det sjovt og lever så med nullermændene indtil de begynder at hvæse af mig ;-)

 • Avatar
  Reply
  Irene
  2. marts 2007 at 15:38

  Sikken et smukt tæppe!
  Fandt lige denne her: http://bellisstudios.wordpress...../19/color/ … ;-)

 • Avatar
  Reply
  Janne
  2. marts 2007 at 14:37

  Et fantastisk smukt taeppe, men ikke noget, jeg ikke kunne goere efter… hvis du altsaa lige gav mig et par ekstra aar eller tre! Ikke nok med, at du allerede er halvvejs med taeppet, du er ogsaa naesten faerdig med valmuerne, at doemme efter billederne er dit hjem altid rent, paent og ryddeligt, du har en yderst opdateret Blog, du bager, roder med potteplanter og have, tager en masse fortryllende gode billeder etc. Sig mig… har dit doegn mere end 24 timer?

 • Avatar
  Reply
  Trine
  2. marts 2007 at 14:34

  hej Liselotte!!

  DEt er det fineste tæppe, som også sætter gang i min hæklenål på et tidspunkt!!

  Du siger at du “striber” i blinde, men jeg noterer mig at de lyseblå læner sig op af de røde-det er vidst meget “Liselottet”?
  En fræk og flot kombination er det.
  God week-end til dig og dine
  Trine :0)

 • Avatar
  Reply
  Tina Mølgaard Andersen
  2. marts 2007 at 14:07

  Tusind tak, den er på vej igennem printeren.

  Hvor bredt bliver det egentligt med det antal masker.

  Jeg har iøvrigt også “nuppet” din valmuehue, så nu skal jeg bare en tur i gemmeren for at finde noget garn.

 • Avatar
  Reply
  Jonna
  2. marts 2007 at 14:05

  Ville ønske jeg havde evner til den slags men mine finger kan ikke finde ud af håndarbejde.
  Men det er et flot stykke arbejde med smukke farver.

 • Avatar
  Reply
  karen
  2. marts 2007 at 13:34

  tusen takk for oppskriften, Liselotte, jeg har gått i gang med et med rette striper – men neste gang…. :-)…. må det bli et sånt med bølgestriper. det ser bare helt fantastisk ut! ønsker deg en god helg.

 • Avatar
  Reply
  Ella
  2. marts 2007 at 13:29

  Hver gang jeg ser det tæppe, kan jeg næsten ikke styre mine abstinenser, jeg ELSKER at hækle, og det ville lige have været et projekt for mig – Åhhh jeg ville gerne ……..

 • Avatar
  Reply
  Tina Poulsen
  2. marts 2007 at 12:50

  *tørrer sig over panden ved tanken om sådan et projekt* wow.. er det alm. tynd bomuldsgarn? :) Det er altså et ualmindeligt smukt tæppe du har frembragt der!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)