Loading...
X

Apropos vanter…

- så lå der i postkassen en skøn bog fra Iben. Jeg tror den har været forbi en af naboerne, som har glemt, at de havde den liggende, for den er poststemplet for længe siden, men skidt, nu er den her og den er skøn…

Landskabsvanter

I vinteren 80/81 udskrev ICA-kuriren, en svensk ugeavis, en konkurrence “Gör en vante” og resultatet var vist helt og aldeles overvældende. Der kom mange forslag og hver af dem repræsenterede et stykke svensk landskab. Vindervanterne samlede man i et hæfte, som siden blev solgt. Det er det der lige er ankommet.

Der er opskrifter på tyve af vanterne og med mit tempo, er der mulighed for, at jeg kan komme i gang med min øjeblikkelige forelskelse engang i 2010:

Vante

De er smukke og frister, men jeg må vist hellere koncentrere mig om Tiffany, inden jeg overhovedet begynder at drømme om noget som helst andet.

Tusinde tak, Iben. Vanterne er smukke og jeg er meget glad for hæftet, som nok skal få gang i min trang til at udfordre mønsterstrikken :-)

15 kommentarer til “Apropos vanter…
 1. Lotte

  Øh….du er tankelæser…

  Jeg sad netop i går og forsøgte af forfatte en kommentar til dine basisvanter. Jeg forsøgte at læse opskriften, men den var for svær til mig :-(
  Og damen i butikken ville prakke mig noget vantegarn på, som jeg ikke kunne lide, og så sagde hun, at jeg ikke KUNNE lave vanter af andet end netop det, og så skred jeg….skuffet og næsten nedbrudt *G*

  Altså den der vanteopskrift er måske let for dig, men tommelfingren lander på den forkerte side, når jeg prøver. Har du ikke en vanteopskrift der er for dummies?

   
  Svar
 2. Liselotte

  Øv Lotte, men måske er jeg rigtig dårlig til at forklare mig. Der er masser af forslag til strikke vanter lige her – og de er med garanti bedre til at skrive en opskrift ned, end jeg er. Der er også opskrifter, som passer enhver garntykkelse, så det er bare at gå i gang og forsøge ;-)

   
  Svar
 3. Dolci

  Ser ut som du har fått fingrene i en nydelig bok! Tillykke! Det er et slit å strikke med flere farger. Men, resultatet blir nydelig. Selv orker jeg ikke. Men, jeg gleder meg til å se ditt resultat :-)

  Ha en flott helg i snøværet, her er det meldt mildvær og regn.

   
  Svar
 4. Lotte

  men måske er jeg rigtig dårlig til at forklare mig

  Nej, det kan jeg kun vanskeligt forestille mig.
  Vi er bare nogen for som ser en opskrift som det rene atomfysik…og det siger vel mere om os/mig *G*

  Jeg prøver de andre…

   
  Svar
 5. Hønsemor

  Nej jeg er for dum!
  Nu har jeg Download den pragtfulde Cobbelstone, men nej jeg fatter ikke en SKID. Troede dumt, at man måske fattede noget, men nej…… Har nu heller ikke før strikket efter Amerikansk opskrift.
  Endnu en gang findes den oversat til dansk ??????? eller må jeg leve med, ikke at kunne strikke en Cobbelstone resten af mit liv.

   
  Svar
 6. Hønsemor

  Tak Liselotte!
  Der var jeg lidt hurtig på aftrækkeren. Havde slet ikke set dit svar. Nu er oversættelsen udprintet, the’n trækker starinlys tændt, kom an eftermiddag, der er Cobbleston på pindene.

  Hurra man er heldig, at man læser vidunderlige blog’s. Du er en skat Liselotte, at du gider at tage dig tid…..:-))))))

   
  Svar
 7. Hege

  Den boken må jeg bare ha klørne i. Jeg bestiller den! Jeg vil anbefale dere å benytte gammeldags, ubehandlet ullgarn til vottene,- ikke behandlet garn som skal tåle maskin. Det behandlede garnet vil ofte nuppe, og de blir altså fortere stygge. Her i Norge kjøper vi garn på Husfliden, garn fra Rauma. Det holder seg like pent i 100 år, – bokstavelig talt. Så lenge en sånn vante ikke har hull eller er ødelagt, vil den kunne vare i evigheter. Min mann har fingervanter etter sine besteforeldre, og de kan fortsatt brukes.

  Er jeg helt og totalt forvirret? Hvor finnes denne oversatte cobblestoneoppskriften? Jeg så bare at heftet var utsolgt fra forlaget.

   
  Svar
 8. Lotte

  Se så. I det link du lagde ind, var der jo også hæklede vanter. DET kunne jeg finde ud af. Nu skal jeg bare lave den anden…

  Takker :-)

   
  Svar

Tak for at du giver dig tid til at gøre det endnu sjovere at læse med herinde :-)