15

Apropos vanter…

– så lå der i postkassen en skøn bog fra Iben. Jeg tror den har været forbi en af naboerne, som har glemt, at de havde den liggende, for den er poststemplet for længe siden, men skidt, nu er den her og den er skøn…

Landskabsvanter

I vinteren 80/81 udskrev ICA-kuriren, en svensk ugeavis, en konkurrence “Gör en vante” og resultatet var vist helt og aldeles overvældende. Der kom mange forslag og hver af dem repræsenterede et stykke svensk landskab. Vindervanterne samlede man i et hæfte, som siden blev solgt. Det er det der lige er ankommet.

Der er opskrifter på tyve af vanterne og med mit tempo, er der mulighed for, at jeg kan komme i gang med min øjeblikkelige forelskelse engang i 2010:

Vante

De er smukke og frister, men jeg må vist hellere koncentrere mig om Tiffany, inden jeg overhovedet begynder at drømme om noget som helst andet.

Tusinde tak, Iben. Vanterne er smukke og jeg er meget glad for hæftet, som nok skal få gang i min trang til at udfordre mønsterstrikken :-)

You Might Also Like

15 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  5. januar 2008 at 00:52

  Det kører nu, Lotte :-)

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  5. januar 2008 at 00:00

  Se så. I det link du lagde ind, var der jo også hæklede vanter. DET kunne jeg finde ud af. Nu skal jeg bare lave den anden…

  Takker :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  4. januar 2008 at 18:44

  Det er en skøn bog med mange timers inspiration :-)

  Hege, det var godt, at du fandt ud af det :-)

 • Avatar
  Reply
  Hege
  4. januar 2008 at 17:49

  Åh, – dumme meg. Der fant jeg jo posten din om kjøp av cobblestoneoppskriften. Takk for det.

 • Avatar
  Reply
  Nadia
  4. januar 2008 at 17:40

  Åhh, har allerede forelsket mig i et par vanter der på forsiden af bogen. Gid man kunne strikke!!!

 • Avatar
  Reply
  Hege
  4. januar 2008 at 17:38

  Den boken må jeg bare ha klørne i. Jeg bestiller den! Jeg vil anbefale dere å benytte gammeldags, ubehandlet ullgarn til vottene,- ikke behandlet garn som skal tåle maskin. Det behandlede garnet vil ofte nuppe, og de blir altså fortere stygge. Her i Norge kjøper vi garn på Husfliden, garn fra Rauma. Det holder seg like pent i 100 år, – bokstavelig talt. Så lenge en sånn vante ikke har hull eller er ødelagt, vil den kunne vare i evigheter. Min mann har fingervanter etter sine besteforeldre, og de kan fortsatt brukes.

  Er jeg helt og totalt forvirret? Hvor finnes denne oversatte cobblestoneoppskriften? Jeg så bare at heftet var utsolgt fra forlaget.

 • Avatar
  Reply
  Hønsemor
  4. januar 2008 at 14:59

  Tak Liselotte!
  Der var jeg lidt hurtig på aftrækkeren. Havde slet ikke set dit svar. Nu er oversættelsen udprintet, the’n trækker starinlys tændt, kom an eftermiddag, der er Cobbleston på pindene.

  Hurra man er heldig, at man læser vidunderlige blog’s. Du er en skat Liselotte, at du gider at tage dig tid…..:-))))))

 • Avatar
  Reply
  Hønsemor
  4. januar 2008 at 14:49

  Nej jeg er for dum!
  Nu har jeg Download den pragtfulde Cobbelstone, men nej jeg fatter ikke en SKID. Troede dumt, at man måske fattede noget, men nej…… Har nu heller ikke før strikket efter Amerikansk opskrift.
  Endnu en gang findes den oversat til dansk ??????? eller må jeg leve med, ikke at kunne strikke en Cobbelstone resten af mit liv.

 • Avatar
  Reply
  Mette
  4. januar 2008 at 14:33

  Heldige kartoffel, den bog har jeg forsøgt at opstøve efter at have studeret den i byens lokal garnbiks. Det er en skøn bog!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  4. januar 2008 at 13:47

  Ja, det er en fantastisk lille bog, Mette. Der er utroligt mange og meget smukke vanter i den :-)

 • Avatar
  Reply
  mette
  4. januar 2008 at 13:38

  sådan nogle konkurrencer måtte gerne komme igen! Fin bog :-)

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  4. januar 2008 at 13:36

  men måske er jeg rigtig dårlig til at forklare mig

  Nej, det kan jeg kun vanskeligt forestille mig.
  Vi er bare nogen for som ser en opskrift som det rene atomfysik…og det siger vel mere om os/mig *G*

  Jeg prøver de andre…

 • Avatar
  Reply
  Dolci
  4. januar 2008 at 13:18

  Ser ut som du har fått fingrene i en nydelig bok! Tillykke! Det er et slit å strikke med flere farger. Men, resultatet blir nydelig. Selv orker jeg ikke. Men, jeg gleder meg til å se ditt resultat :-)

  Ha en flott helg i snøværet, her er det meldt mildvær og regn.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  4. januar 2008 at 13:08

  Øv Lotte, men måske er jeg rigtig dårlig til at forklare mig. Der er masser af forslag til strikke vanter lige her – og de er med garanti bedre til at skrive en opskrift ned, end jeg er. Der er også opskrifter, som passer enhver garntykkelse, så det er bare at gå i gang og forsøge ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  4. januar 2008 at 12:43

  Øh….du er tankelæser…

  Jeg sad netop i går og forsøgte af forfatte en kommentar til dine basisvanter. Jeg forsøgte at læse opskriften, men den var for svær til mig :-(
  Og damen i butikken ville prakke mig noget vantegarn på, som jeg ikke kunne lide, og så sagde hun, at jeg ikke KUNNE lave vanter af andet end netop det, og så skred jeg….skuffet og næsten nedbrudt *G*

  Altså den der vanteopskrift er måske let for dig, men tommelfingren lander på den forkerte side, når jeg prøver. Har du ikke en vanteopskrift der er for dummies?

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)