8

Udfoldelse

Udfoldelse: det at udfolde sig; det at udøve en bestemt aktivitet frit og uhæmmet ifølge Den Danske Ordbog.

Vi skal jo hver især finde vores passion. Hvert vores lille hjørne for glædes-akkumulation i form af tab af tidsfornemmelse, lyst til udforskning og trang til gentagelse.

Nogle af os finder aldrig det sted. Andre finder et og endnu flere finder mange.

Jeg har adskillige. Nogle fylder mere end andre. Enkelte er højlydt protesterende, hvis jeg ikke dyrker dem jævnligt, mens de fleste bare ligger lydløse i skuffen med muligheder for fortabelse.

Udfoldelse: det at udfolde sig; det at udøve en bestemt aktivitet frit og uhæmmet ifølge Den Danske Ordbog.

Jeg elsker at tegne og male

Jeg elsker f.eks. stadig at finde papir frem. Tage æskerne med farverne, tusch, kridt, blyanter eller akvarel og pensler med et sted hen, hvor jeg kan sætte mig og nyde at arbejde med en af mine passioner. Et af mine steder for glæde og fortabelse.

Når jeg sidder med de medier, taber jeg oftest fornemmelsen for tid og sted. Jeg bliver optaget i en grad, så jeg er næsten ukontaktbar. Jeg bliver grebet af legen. For mig er det klart en leg. Jeg elsker at lege og det i alle former. Leg er livets sukker hvad enten det er i form af kreativ udfoldelse, spil eller samspil.

Udfoldelse: det at udfolde sig; det at udøve en bestemt aktivitet frit og uhæmmet ifølge Den Danske Ordbog.

Jeg gør det for lidt

Jeg dyrker det lille hjørne af mine passioner alt for lidt. Det er et felt, jeg gerne ville have tid og overskud til at fordybe mig meget mere i, men det tillader virkeligheden ikke i disse år. Jeg bruger ofte mine ferier til igen at genfinde glæden ved streger på papir og i sommeren 2019 havde jeg taget alle mine farver med op i sommerhuset.

I klitterne og ved havet kunne jeg tegne. Jeg malede akvarel. Jeg dyrkede tuschtegningen igen. Jeg irriteredes og frustreredes over, at ingenting syntes at ville, som jeg ville, men sådan er det at starte op igen efter en lang pause.

Jeg ved det. Det tager tid at blive fortrolig med redskaber og materialer igen.

Udfoldelse: det at udfolde sig; det at udøve en bestemt aktivitet frit og uhæmmet ifølge Den Danske Ordbog.

Jeg glæder mig over alle de ting, jeg elsker

Jeg kan lide, at jeg har fundet mange ting, jeg glædes ved. Jeg har altid været kreativ i en eller anden form og det har været indenfor mange genrer. Jeg har syet mit eget tøj. Jeg har farvet stof og garn. Jeg har hæklet, broderet og strikket. Jeg tegner og maler. Jeg elsker at dykke ned i min slægts historie. Jeg holder af at læse bøger og helst de af dem, der næsten aldrig ender. Jeg kunne blive ved …

Når jeg bli’r gammel

Når jeg engang bliver så gammel, at jeg ikke længere behøver arbejde hver dag, vil jeg elske igen at fordybe mig i alle de ting. Jeg vil glæde mig til, at tiden igen er til at lade formiddage gå med ingenting og tre streger på et stykke papir. Jeg vil nyde, at det er helt fint, at jeg bruger en uge på at prøve at ramme den helt rigtige blå til himlen over klitterne, hvor jeg holder så meget af at være.

Når jeg bliver gammel …

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide