6

Væmmelig morgen

Morgenen er væmmelig, hvis man befinder sig udenfor. Vind sender visne blade i kredsløb og folk skutter sig, mens de trækker ind i hjørner, hvor der er en smule læ. I bushuset står de i lag, for der er hundekoldt uden tag og de eneste, som ser ud til at være ligeglade, er kvarterets firbenede, som er mere interesserede i at hilsen på fæller, end i at finde beskyttelse for noget, som ligner efterår og ikke vinter.

Morgen med rusk

Oskar nyder at hilse på og efter endt tur, sender han glade bjæf ud under plankeværket hver eneste gang, han opdager, at der er levende væsner på den anden side af det. Han gør ikke, for jeg vil ikke have det. Jeg gider ikke, at han står derude og skælder ud, men han må godt hilse på, så det gør han, mens han ligner en, som nyder vejret.

Jeg forstår til gengæld ikke, at vinteren skal være så våd og blæsende. Jeg savner frosten og det stille vejr med høj vintersol og knitrende sne. Alternativt kan de bare sende foråret. Jeg er klar. Oskar er bare ligeglad.

You Might Also Like

6 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  17. januar 2008 at 00:04

  Dortheivalo, jeg er sikker på, at jeg ville elske det :-)

 • Avatar
  Reply
  Dortheivalo
  16. januar 2008 at 22:57

  Vi har så meget knitrende, knasende hvid sne og klingende frostgrader, som du godt måtte få lidt af, men høj vintersol kan vi ikke klare..endu, men kom herop i slutningen af marts, starten af april, så skal du se løjer.. ;-) Dortheivalo i Sisimiut lidt nord for polarcirklen i Grønland, hvor julemanden bor

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  16. januar 2008 at 13:20

  Annette, jeg tør ikke længere sige noget som helst om sne, for der kom altså lige rigeligt sidste år ;-)

  Lidt sne, det ville være i orden med mig :-)

 • Avatar
  Reply
  Annette
  16. januar 2008 at 10:16

  Ja, det er en rigtig strid vind – jeg har lige kæmpet mig frem på cykel – i første gear, og det holdt hårdt!
  Jeg husker stadig sidste år, da du længtes efter sne ;o)
  Men en rask lille snestorm ville være helt i orden for mig, jeg savner det også. Denne gang må det bare godt brede sig lidt mere sydpå i landet, så I nordboere ikke tager det hele ;o)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  16. januar 2008 at 09:25

  Jeg synes, at der er væmmeligt koldt udenfor. Vinden kryber ind allevegne og jeg er glad for, at jeg arbejder indendøre i dag ;-)

 • Avatar
  Reply
  Bolette
  16. januar 2008 at 09:21

  ja hvor er vinteren …tænkte jeg på min morgentur har det noget med global opvarmnings hans at gøre …Men du har ret så send dog foråret det er alligevel på vej og vi er kampklar med masser af blomster og løg ….Oskar har vist den rette indstilling…
  Jeg så to hunde der hang sammen på min tur det synes ejeren var svært at gå med…men det er da også et forårs tegn …Noget med træer og safterne der stiger …det må være værre vejr oppe hos dig her blæser det men det er ik koldt som sådan

  Ha en skøn dag
  Bolette :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)