29

KnitPicks, de duer!

Jeg lovede lige at skrive lidt om mine mange, nye pinde fra KnitPicks, men det krævede, at jeg fandt et strikketøj at afprøve dem på. Det lykkedes, for der er jo ikke kun ét i kurven…

Jeg var selvfølgelig spændt på, om skiftet mellem pindestørrelserne kunne foregå nemt og smertefrit, som det oprindeligt er tænkt, så i første omgang handlede det om at finde en passende pind og en wire, som ville føles rar at sidde med.

KnitPicks

Strikkepindene er udstyret med gevind, så de kan skrues på wiren. Det gik nemt og uden problemer. Det er præcisionsarbejde udført med omhu.

KnitPicks

Nu var det bare at finde et strikketøj og komme i gang. Undervejs bemærkede jeg naturligvis, om samlingerne var så fine og glatte, at maskerne kunne glide problemfrit hen over dem. Det kunne de sagtens. Pindene føles akkurat lige så fine, som Addis pinde, som ellers er enestående grundigt forarbejdede og derfor en meget stor fornøjelse at strikke med.

KnitPicks

Den absolut største fornøjelse ved strikkepindene er den meget bløde wire. Det er ikke sikkert, at det er sådan for alle, for nogle er afhængige af, at wiren støtter strikketøjet undervejs, men jeg elskede, at der ikke var noget, som på nogen mulig måde kunne forhindre, at jeg vred og drejede strikketøjet, som jeg lystede.

KnitPicks

Et andet gode ved den bløde wire er, at man lynhurtigt kan tage bestik af et strikketøj. Wiren er så blød, at strikketøjet sagtens kan lægges næsten glat på et bord, så der kan tages bestik af størrelsen i en fart og så ser det ud til, at disse pinde er ideelle til den berømte Magic-Loop-teknik.

Pindene er glatte og garnet glider let hen over dem. De føles som et par Addi-pinde og den eneste umiddelbare forskel er, at KnitPicks pinde er lidt mere spidse, som du kan se på billedet nedenfor, hvor jeg viser en pind 3.

KnitPicks

KnitPicks er garanteret gode til Lace, fordi det ofte fordrer en lidt spidsere strikkepind, men de er rigtigt dejlige at strikke ud ad landevejen med, så jeg er svært tilfreds med dem. Nu er der pinde i størrelserne 3½ – 8 og fire forskellige længder wirer, altsammen forøvrigt noget, som kan suppleres eller udskiftes ved en forhandler.

Jeg har forøvrigt købt mit sæt KnitPicks i Tyskland hos Die Wollbox. Fin og hurtig betjening gjorde, at der allerede er yderligere strikkepinde på vej dernede fra :-)

Du vil sikkert også kunne lide