Øjebliksbilleder

Sternschanze

4. november 2008

Lørdag blev afsat til at gå på opdagelse i Hamborg. Vi havde købt en fælles dagbillet til U-bahn og Saarlandstrasse Station lå lige om hjørnet fra hotellet, så vi pakkede os godt ind og drog af sted ud i verden.

Det nemmeste i en storby er ofte, at benytte deres offentlige transportsystem, så vi kastede os ud i at finde vej gennem Hamborg ved hjælp af nogle farverige streger og en samling navne på stationer, som ikke sagde os spor.

Hanne havde hjemmefra talt med en kollega, som havde anbefalet os at finde vej til Sternschanze, som skulle ligge i et kvarter, som var farverigt og med butikker, som var små og listige. Den slags kan vi lide og heldige var vi, for stationen lå på vores vej mod centrum. Vi hoppede på det førstkommende tog og efter ganske få minutter var vi fremme.

Det første der mødte os var en tangoskole. Argentinsk tango. Kropskommunikation. Det startede ikke helt ringe, syntes vi. Hvem gider ikke dyrke lidt tango og kropssprog? Vi gad i hvert fald godt, men der var lukket og så skidt med det, for vi havde jo i grunden også andre planer.

De fleste butikker åbnede først klokken 12, så gaderne var forholdsvis stille. Det gav plads til iagttagelser, som ikke blev forstyrret af menneskemylder. Der var farverigt i kvarteret. Og måske vampyrer, som allerede havde været på spil…

I hvert fald var cyklen efterladt på et stille hjørne i byen. Faktisk var der mange cykler ude i dette kvarter. Det kunne skifte lidt, men det var tydeligt, at her var det et af de foretrukne transportmidler. De var parkeret i stakkevis rundt omkring og kvarteret kunne minde lidt om hjørner af Amsterdam, synes jeg.

Som tiden gik åbnede flere og flere butikker og Kenneth og Preben var heldige, for de fandt hver især vinterens varme i form af et par lækre jakker. Venindejakker for det ikke skal være løgn. Vi så dem ikke synkrone resten af turen. Gad vide om de aftalte, hvem der havde jakken på hvornår…

Det kunne virke som om der boede mange indvandrere i dette kvarter. I hvert fald var der en del butikker, som tydeligvis ikke var tyskejede, men havde et umiskendeligt præg af fremmede himmelstrøg. Det var meget hyggeligt og ind imellem temmelig farverigt.

På vejen gennem kvarteret fik Preben øje på en alternativt lakeret bil. Jo tak, det skal jeg love for, men en fin reklame er den, for vi var ikke de eneste, som skulle hen og tage den i nærmere øjesyn.

Den var ikke specielt usynlig…

Butikkerne begyndte langsomt at åbne, mens vi travede gennem byen. Kenneth og Preben havde konsulteret en ung mand med verdens største guldring lidt tidligere, så de havde en slagplan for ruten. Hanne og jeg fulgte bare bagefter og valgte at stole på, at de havde styr på skidtet. Vi blev ikke skuffede. Vi kom gennem nogle hyggelige gader med butikker og caféer, inden vi igen kunne se, at vi havde retning mod U-bahn.

Vi så faktisk en del tiggere i Hamborg. Det havde jeg ikke forventet, men sådan var det. Ham her boede oppe på trappeafsatsen bagved. Du kan ane hans sovepose. Han var en af de bedre klædte.

Der var mange tiggere, som af udseende lignede østeuropæere, som var rejst til Hamborg alene for at betle sig til Kongens Mønt. Vi har efterhånden en del af den slags i Aalborg også, så det er vel ikke så usædvanligt længere, men jeg blev overrasket over antallet.

Café Saal II lå og fristede, for en kop kaffe kunne vi alle drikke, men heller ikke den havde åbent endnu, så vi valgte i stedet at fortsætte ned til toget, for at tage turen ind til centrum. Målet var Rathaus. Det lå kun nogle få stationer væk.

Mere at fordybe dig i

11 kommentarer

 • Liselotte
  Svar Liselotte 4. november 2008 at 19:25

  Gitte, det er jo herligt, når man kan dele fornøjelserne, så I suger bare al kraft ud af billederne. Det er i orden med mig – og Flyvende Farmor? Ja, hende ligner hun da egentlig :-)

 • Svar Gitte J 4. november 2008 at 18:44

  Vi har også nydt billederne – Ann-Katrine og jeg, den ældste datter. Det første hun siger da hun ser den grønne dame er “det er flyvende farmor”. Fra en fil hun har set som barn, hun er er jo 18 nu. Men nogle dejlige billeder, så nu har vi også været på weekend ;-)

 • Liselotte
  Svar Liselotte 4. november 2008 at 18:20

  Aha… de er nok bare ikke nået så nordligt, som til os endnu ;-)

 • Svar Claus 4. november 2008 at 18:14

  De der uskyldige græsbiler kører også i danmark…

 • Liselotte
  Svar Liselotte 4. november 2008 at 17:54

  et cetera, det er det altså… for jeg fik akkurat samme tanke – der er noget over det kvarter :-)

 • Svar et cetera 4. november 2008 at 17:08

  Nå ja, det må jeg have overset i min fordybelse i billederne – men rigtigt nok er det jo så ;-)

 • Liselotte
  Svar Liselotte 4. november 2008 at 16:53

  Som jeg skrev, et cetera, så minder det kvarter også mig om Amsterdam. Det må være noget med husene og farverne – og det er da ikke det ringeste at blive mindet om :-)

  Robert, alle gode forslag er velkomne, for der er andre læsere, som snart skal afsted i samme retning og jeg har nu heller ikke været der for sidste gang :-)

  Steffen, jeg har sendt dig en mail :-)

 • Svar Robert Piil 4. november 2008 at 13:54

  Hm, og så læste jeg rent faktisk teksten… og kravler tilbage i mit hul.

 • Svar steffen 4. november 2008 at 13:47

  Kære Liselotte

  Jeg skrev en mail til dig i søndags. Er den mon røget i dit spamfilter?

 • Svar Robert Piil 4. november 2008 at 12:46

  Nu har jeg ikke lige fulgt med, hvor længe I skal /har været i Hamborg, men hvis I er der på Søndag og er nogenlunde morgenduelige, kan jeg anbefale at besøge fiskemarkedet – Fischmarkt – som er et marked for alt muligt, på trods af navnet:

  http://www.altfordamerne.dk/ku.....schmarkt-/

  (Jeg var lige ved at droppe linket, da jeg så hvor det lå, men mon ikke jeg kan bevare min maskulinitet på trods af jeg læser med her og linker til Alt for Damerne).

 • Svar et cetera 4. november 2008 at 12:34

  Nu kom jeg jo så lige til at tænke på Amsterdam …

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)