7

Danmark dejligst

Jeg synes i forvejen, at jeg er heldig, men på en dag som denne, hvor jeg får lejlighed til at afsøge kroge og hjørner af landet, som jeg aldrig før har været i, føler jeg mig dobbelt heldig. I dag har jeg været lige i omegnen af Ertebølle, som ellers under normale omstændigheder ville have trukket voldsomt i mig, fordi jeg drømmer om at blive arkæolog i mit næste liv, men det var altså i embeds medfør og derfor var der ingen slinger i valsen. Jeg drejede af, inden jeg nåede helt derud, men sikke en natur der er i den ende af landet…

Jeg fik lejlighed til at køre de sidste 15-20 kilometer ad Margueriterute, så der var ikke et øje tørt, mens jeg passerede det ene smukkere landskab efter det andet. Jamen, som jeg er forelsket i Danmark i foråret – og min sjæl omtrent synger, når jeg triller ud ad landevejene, mens jeg hygger mig i eget selskab.

Danmark

Billedet her er skudt lige udenfor Års. Da var jeg på vej hjem igen, men et enkelt billede af rapsmarkerne måtte jeg lige have. Om et øjeblik er det jo slut. Det går alt for stærkt.

You Might Also Like

7 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  5. maj 2009 at 07:31

  Hanne, det er en gave at få lov til at køre derude :-)

  Lene, jeg vil også derned. Engang vil jeg tage familien med på udflugt :-)

  Jette, jeg elsker at få gode idéer til ture rundt i landet, så tak for tippet :-)

 • Avatar
  Reply
  Jette
  4. maj 2009 at 19:54

  Det er et besøg værd derude, men det er maange år siden jeg var der. Gad vide om der stadigvæk ligger en økologisk restaurant derude ved siden af centret…?!
  Jeg blev lige mindet om endnu et dejligt sted, som min far boede næsten nabo til i mange år. Kender du http://www.herregaarden-hessel.dk/ ? En gåtur i Hessel Krat kan også anbefales :-)

 • Avatar
  Reply
  Lene Münter
  4. maj 2009 at 19:10

  Så sent som i går var jeg sammen med min mand et smut omkring Stenaldercentret, nu hvor vi alligevel var på tur i det nordjyske. Et besøg her kan absolut anbefales.

  Som Ella skriver, er det dejligt at nyde udsigten mod Livø, men også omkring Vitskøl Kloster er der dejligt. Det var lige før, at jeg kunne fornemme, hvordan munkene stadig var til stede i ruinerne af klosterkirken.

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  4. maj 2009 at 18:38

  Om et par uger starter min censor-periode og jeg nyder, som du at komme ud, hvor jeg ikke er vant til at køre og hvor der lurer Ahhh og Åhh om hvert hjørne.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  4. maj 2009 at 17:53

  Ella, der er utroligt smukt derude. Det er ikke sidste gang, jeg har været der. Det er et oplagt søndagsudflugtsmål med kaffe bagi bilen, så mon ikke vi skulle lokke vores familier på et tidspunkt? ;-)

  Eli, jeg havde desværre ikke tid til at udforske i dag, men en anden gang, så MÅ jeg derned og se på det hele for alvor :-)

 • Avatar
  Reply
  Eli
  4. maj 2009 at 16:48

  Ja det er jo der vores hobby / sport (geocaching) kommer til sin ret, hvor vi får set en masse af de steder der ikke lige er nævnt i turistbrochurerne.
  Desværre var det ualmindelig bitterligt koldt, sidst vi var i nærheden af Ertebølle, så det var bare med ikke at komme forlangt væk fra bilen. Ikke langt fra Ertebølle ligger Myrhøj- og Uhrehøje plantage som også er en travetur værd, men det havde du jo ikke tid til i dag ;-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  4. maj 2009 at 16:40

  Der er så ufatteligt smukt omkring Ertebølle, Liselotte – man kunne sidde længe på toppen af klinten og kigge over på Livø :-)

  Forresten er det lidt hyggeligt at vi har sammenfaldende drømme om en arkeologisk fremtid – som barn gik jeg helt krumbøjet på marken hvor Byplanvejen skole nu ligger – der var masser af gode fund :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)