17

Mandagssysler

Så skal jeg lige love for, at vi fik sparket julen ud. Ikke sådan fordi der var et stort og ubetvingeligt behov, men det opstod, da vi begyndte at flytte på lidt af indboet og så gik det stærkt. I løbet af et par timer, var julen onduleret og pakket sirligt ned i kasser, hvor den får lov til at hvile et års tid. Støvsuger og fejeblad, fugtig klud og Ajax var altsammen dele af den oprydning, der greb om sig, men nu er her gjort klar til et nyt år. Altså med undtagelse af de glaskugler, som hænger på stribe ned gennem huset og gør en forskel. Det får de lov til en tid endnu.

Resten er væk. Gran, tant og fjas. Rent bord er her.

Måske skal jeg lige nævne, at ingen har været foregangsmand og onduleret slik, nødder og knas. Det lever stadig i bedste velgående og jeg gør konstant mit bedste, for at undslippe, men det er allevegne.

I køkkenet sidder de kække. Dem med mandsmod og hjerte til at ville spille fandango. De er svært kæphøje og med god grund, er jeg bange for.

Mig? Jeg har gemt mig i stuen. Derinde hvor strikketøjet, den varme te og Under solen – højspændt drama på den underspillede måde, som jeg elsker det – underholder storartet. Jeg behøver ikke jernbaner, desperados eller dynamit, for at svede nervøst. Det er så rigeligt at se Olof famle sig vej ind til den smukke Ellen.

Gid julen virkelig varede lige til påske.

You Might Also Like

17 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  28. december 2010 at 09:32

  Jeg er hurtig til at pakke væk igen. Når vi er på den anden side af juledagene, får jeg altid brug for noget frisk, som start på det nye år. Jeg er enig i, at det er hurtigt, men jeg kan ikke finde ud af andet :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  27. december 2010 at 23:28

  Det var sørme hurtigt, men sådan har vi alle vores veje og måder at gøre tingene på i forhold til traditioner og kulturer. Vi pyntede juletrøet d. 21. december og det får lov til at overvintre helt til Hellig Tre Konger. Mine børn i forskellige aldersgrupper elsker det. Det lyser så dejligt op her i denne december, som fortsat er mørk flere måneder endnu.

 • Avatar
  Reply
  Lone H
  27. december 2010 at 22:11

  Hvordan er det lige gået sådan, at vi fejrer julen i adventstiden (tiden vi venter) og smider den ud i julen – her hos mig kommer julepynten først frem midt i december og selvfølgelig kommer den ikke væk før Hellig tre konger (men vi har jo alle vores traditioner at værne om :-) )

 • Avatar
  Reply
  Fríða
  27. december 2010 at 20:45

  uha, det synes jeg nu er lige tidligt nok, at smide julen ud allerede! her får alt lov til at stå indtil den 6.januar, da har vi bål og fyrværkeri og sender julen afsted indtil næste gang.
  kh.fra Island
  Frida

 • Avatar
  Reply
  Strandkurven
  27. december 2010 at 20:08

  Godt nytår! ;-) Flot blåt glas, forresten.

 • Avatar
  Reply
  lissi eriksen
  27. december 2010 at 19:41

  jeg glæder mig til at handle garn,når manden åbner op for mærke garnet, måske du var hjemme og kunne give et lille råd, jeg glæder mig lissi

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  27. december 2010 at 19:30

  Jeg plejer snildt at kunne have jul til den anden side af nytår, men ikke i år, hvor julen og jeg ikke er helt gode venner. Jeg håber, at vi er anderledes glade for hinanden til næste år. Lige nu nyder jeg bare, at her er rent og friskt igen :-)

 • Avatar
  Reply
  KirstenK
  27. december 2010 at 19:09

  Jeps …jeg har også af- monteret det meste af julen i dag….som det da gør godt, at få rent bord

 • Avatar
  Reply
  Eva
  27. december 2010 at 19:01

  Hold da op, hvor et gedigent konfekt-fad I har stående. Det ville jeg ikke kunne modstå.

  Jeg varmer også op til af-pyntning en af de nærmeste dage. Jeg elsker julens pynt, og jeg elsker også, når den skal pakkes væk (selvom det også er blandet med lidt vemod).

 • Avatar
  Reply
  Kirsten
  27. december 2010 at 17:40

  Åh, rent hus, klar til forårsblomster og slut med den fede julemad! Sådan en længsel får jeg allerede juledag. Men i stedet er indpakningspapir og pap ikke forsvundet fra stuen endnu. Og det nye legetøj fylder hver eneste ledig kvm. Jeg glæder mig, men eftersom vi først pynter juletræ juleaften, så er resten af famlien her heller ikke klar til at sige farvel til julen endnu.

 • Avatar
  Reply
  Sidse
  27. december 2010 at 17:06

  Dét er en fantastisk film, så den i sin tid i Biffen i Katuaq i Nuuk. Svært mærkeligt at se solsved og høst fornemmelser. Helena er fantastisk. Og Colin Nutley er ligeså.. Han fanger noget mange kenedr fra livet.
  Julen hænger stadig hjemme i vinduerne.. Og venter.

 • Avatar
  Reply
  Dorit
  27. december 2010 at 16:58

  Det samme her, jeg skullu bare lige flytte noget, men pludselig var det meste af julepyntet pakket ned. Og juletræet smidt ud. Men jeg har beholdt alle lys, lyskæder og noget af det hvide julepynt. Jeg trænger til det i mørket :) God dyst og godt nytår!

 • Avatar
  Reply
  Signe
  27. december 2010 at 16:53

  Sikke rappe I er til at pakke julen væk, Liselotte. Jeg har det med at hænge lidt ved den, den er så hurtigt overstået, så jeg plejer at skulle om på den anden side af nytår, før jeg kan tage mig sammen til det. Dog har vi også nærmest ferie her, så vi har det ligesom dig – nyder, slapper af, hygger. Og lever godt af julens rester! ;)
  Glædelig bagjul og lykkeligt nytår til jer.

 • Avatar
  Reply
  Cille
  27. december 2010 at 16:15

  Det kriller også i mine fingre for at tage julepynten ned, men da vi først pyntede op den 23. i år er jeg den eneste i huset, der er blevet træt af det, så her får det også lov til at hænge til i morgen.

  Jeg har dog en ondsindet plan om snart at lokke drengene væk fra det Wii spil de fik i julegave så jeg kan kapre fjernsynet og synke ned i bløde hjørne i sofaen.

 • Avatar
  Reply
  Anna
  27. december 2010 at 16:12

  Jeg har også afjulet alt på nær lyskæder udenfor og dyngerne af slik – og det er nu skønt at kunne trække vejret uden at risiko for at inhalere gran ;)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  27. december 2010 at 15:52

  Åh ja, gid den gjorde :-) Jeg var klar til at afjule i morges, men min kære mand bad om “bare et par timer til”. S’følgelig blev det sådan. Og en gåtur, engle i sneen og julegavefilm på skærmen. Juleferie, jeg elsker dig!

 • Avatar
  Reply
  Hege
  27. december 2010 at 15:32

  Så delig å få litt av julen ryddet vekk, så kan man jo kose seg med resten av det man har. Kanskje jeg skal foreslå det her og.. :-) Kos deg med film og strikketøy, det er i mine ører den beste kosen en kan ha :-)
  Fortsatt god jul!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)