11

Kompromisets kunst og så en burger

Der er så utroligt mange muligheder for at lade sig berige i Berlin. Onsdag var jo helliget nogle af byens kulturelle tilbud, så vi var vidt omkring og over middag endte vi i en bus, som sendte os op ad Unter den Linden. Ved Museuminsel stod vi af. Vi havde en plan…

Jeg ville gerne forbi Altes Museum, som har en udstilling af ting fra antikken. Grækernes, etruskernes og romernes antikke kunst er repræsenteret, men det er – og jeg ved det godt – ikke mange, der deler min interesse for lige præcis den slags udfoldelser, så det var helt i orden med mig, at vi brugte den sparsomme tid i Berlin på andre ting. Kompromis er en stor del af at rejse flere sammen. Vi er gode til det, så det skaber aldrig problemer for os. Vi enes og det er ind imellem ganske sundt at blive sendt ud på rejser, man ikke selv ville have valgt, men Altes Museum blev altså ikke én af dem.

Vi kom dog forbi den statelige bygning, da vi skulle finde et andet af onsdagens underholdende indslag. Referencerne er tydelige og bygningen er meget imponerende. Det skulle den også være indenfor og det var blandt andet det, jeg gav afkald på, men så er der noget at vende tilbage til en anden gang.

Ved siden af Altes Museum ligger endnu en smuk bygning, nemlig Berliner Dom.

Endnu et imponerende bygningsværk, men vi valgte den fra. Vi gik langs med og forbi, for der var andre ting, vi skulle se.

Bodenstrasse gav os lejlighed til at spadsere ad bro over vandet og dermed få udsigt til vandsiden af Berliner Dom. Helt ned til og omtrent i ligger den.

Lige overfor ligger en af destinationerne; DDR Museet, som var et af Olines ønsker for dagen, men inden vi landede derovre, skulle der spises lidt frokost.

Oline bestemte. Vi endte i Andre’s Diner. Amerikansk inspirerede burgere og iskold cola. Jeg elsker, at man får coleslaw til, så jeg var sådan set ganske tilfreds med menuen. Efter endt spisning var vi klar til endnu en stak onsdagsoplevelser. En af dem ventede lige om hjørnet.

You Might Also Like

11 Comments

 • Avatar
  Reply
  Hybel
  1. marts 2011 at 02:15

  Aaarj,

  I gik forbi en helt fantastisk forretning med altmuligt skæve ting, som jeg gætter på, at du Liselotte ville have elsket.
  Kan se at Kenneth og oline(?) går i retning bygningen som ligger til venstre, lige efter broen ved kanalen.

  Nå, måske husker i det næste gange, måske ikke. Der er så meget at se og gen-se i Berlin.
  Savner byen frygteligt når jeg ser jeres billeder – jeg genser nemlig byen.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. marts 2011 at 06:40

   Pokkers, men vi var helt fokuserede på målet, som var indenfor rækkevidde ;-)

 • Avatar
  Reply
  Benita
  28. februar 2011 at 20:34

  Nej hvor sjovt! Vi var også på gåtur forbi de samme museer og endte på samme diner hvor vi spiste middagsmad – og bagefter på det herlige DDR museum.

  DDR museet var lige os. Det var så dejligt at måtte røre, pille og prøve alle tingene. Elsker de slags museer. :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. marts 2011 at 06:39

   Vi tog også direkte på DDR Museum efterfølgende, Benita :-)

 • Avatar
  Reply
  Linda
  27. februar 2011 at 21:47

  Jeg tror jeg er overbevist. Jeg tror Berlin skal have et besøg. Jeg tror jeg venter til frosten har sluppet sit kolde tag!

  God søndag aften til dig :-)
  Linda

 • Avatar
  Reply
  HenrietteB
  27. februar 2011 at 15:36

  Altså, jeg sidder og hopper af spænding over, hvad det næste bliver – jeg kunne godt have en lumsk mistanke… :-)

 • Avatar
  Reply
  ThinkingSpace
  27. februar 2011 at 14:31

  Nui, hvor fik jeg lige lyst til burgere og iskold cola lige der midt i min søndag. :-)

  Tak fordi du deler alle disse glimt fra jeres ferie. Det er så dejligt at kigge med. :-)

 • Avatar
  Reply
  Donald
  27. februar 2011 at 13:08

  Det er smukke billeder. Den museumsinsel er jo et rart sted at gå – mange mennesker og somme tider gademusikanter, man kan sidde og hygge sig mange steder. Jeg ved ikke om der er noget i Altes Museum, som I er gået glip af – jeg tror det er dyrt at gå ind og man kan klare sig med wikipedia :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. februar 2011 at 13:22

   En forårs- eller sommerdag må der være skønt i området. En kaffe-to-go og en bænk i solen, hvor man kunne dele ord og stilhed. Det ville helt sikkert være dejligt.

   Donald, det er jo ikke det samme at smutte omkring Wikipedia, som det er at stå midt i rummene og fornemme og sanse. Jeg ved, at jeg er den eneste i min lille familie, som gider og finder den slags fascinerende, så det blev ikke i denne omgang. Jeg tror altså, at jeg vil derind og ikke nøjes med Wikipedia, når jeg næste gang lander i Berlin ;-)

 • Avatar
  Reply
  HanneC
  27. februar 2011 at 12:48

  Altes Museum må du altså aflægge et besøg næste gang. Det er breathtaking, som de siger i England – og det er utroligt, hvad de tyske arkæologer har slæbt hjem fra fjerne steder. Albert gjorde et skarpt valg, da vi var der, så vi koncentrerede os om den babyloniske del af samlingen – og det fortrød vi ikke !

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. februar 2011 at 13:03

   Åh Hanne, jeg vil SÅ gerne, men jeg synes også, at sådan en familietur må indeholde kompromiser og her måtte jeg vælge fra til fordel for noget andet, som bestemt også var godt og sjovt. Jeg kan mærke nu, at jeg MÅ derind næste gang :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)