Gid man havde en skoldkop

Nogen dage ville jeg ønske, at jeg havde fået skoldkopper. Så skulle jeg puttes på sofaen med varm te, dyne og lov til at se tv hele dagen, men jeg har ingen skoldkopper. Heller ikke selv om jeg kigger virkelig grundigt efter. De er og bliver et minde og det er nok godt det samme, men trangen til omsorg og lediggang er ind imellem overvældende.

Når jeg får det sådan, er det som regel, at chefen kalder.

Sikke et held, at man godt må strikke, mens man passer garnvinderne.

I dag sneg jeg mig til at afprøve en idé. Orange med orange på. Åh hjertesuk, som den bliver smuk og fnuglet og lige præcis så fræk, som den skal være, til hende jeg tænker på.

Èn tråd Super Kid Mohair og én tråd Cash/Silk/Cot. Det fungerer rigtig godt sammen, skal jeg love for.

Relaterede skriv

29 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  14. april 2011 at 19:02

  Tak for verset, Lene – det er intet mindre end fantastisk.

  Til alle jer andre: Hvor er jeg glad for, at I også begejstres ved synet af den ellers noget kække orange, men den er da – på forunderlig vis – helt igennem skøn, synes jeg :-)

  Den med skoldkoppen, den trækker jeg tilbage, for jeg husker pludselig forrige år, hvor jeg ønskede sne… ;-)

 • Svar
  Louise
  14. april 2011 at 11:08

  Bare et skønt farvevalg til den lækre model.
  Jeg elsker din overskrift:”…en skoldkop” – ha ha, jeg har aldrig hørt om nogen, der kun fik én ;)

 • Svar
  yt
  14. april 2011 at 09:53

  Hold lige helt op en skøøøøn farve ;)

  Yt.

 • Svar
  Susan
  14. april 2011 at 06:01

  Be careful what you wish for! Når man har haft skoldkopper så kan man nemlig være så “heldig” at få helvedesild og navnet passer rigtig godt! Min datter havde det for et par år siden og min veninde havde det ca et halvt år før- det kan ikke anbefales!

  Kan du ikke ønske dig en lille forkølelse eller ondt i halsen i stedet for?

  Det orange er fantastisk smukt, jeg drømmer om at låne en bil og putte min datter i bilen og køre fra Fyn til Tjørnevang til sommer, så kan vores døtre hygge og du kan vise rundt paradiset (og jeg skal vist sørge for at have plads i kufferten og kroner på dankortet) :-)

 • Svar
  Karina
  14. april 2011 at 00:03

  Nej, men ihhhh!! Det ser jo fantastsik ud! Hold fast hvor jeg jo lige om lidt skal sidde og strikke sådan et let og fint tørklæde eller sjal til mig :) I den fineste prinsesse-lyserøde farve som nogen har sendt kærligt i min retning.
  Jeg skal bare lige finde den HELT rigtige opskrift – for pokker hvor ser det lækkert ud!

 • Svar
  Siffe
  13. april 2011 at 23:01

  Hmmm sikken dog en dejlig chef du har ;-)
  Er det virkelig nødvending med skoldkopper? ka’ kaffekopper ikke klare det ?? ;-)

  Håber i hvert fald du fik lidt omsorg.

  KH Siffe

 • Svar
  Linda
  13. april 2011 at 20:56

  Du kan låne lidt skoldkopper her hos os – vi har rigeligt! :-)

 • Svar
  Balles Bazaar
  13. april 2011 at 20:54

  Jeg kunne også godt bruge en omgang skoldkopper. Bare til en lille pause med benene oppe og tekstil mellem fingrene.
  Hvor er det bare et smukt strikketøj, blødt og med knald på farven. Jeg ER altså imponeret over din strikkekapacitet.
  Nyd aftenen.

 • Svar
  Sidsel
  13. april 2011 at 20:46

  Der er skøn knald på. Utrolig flot farve. Lidt 80’er stil og med flagermusærmer. ;-)
  Lene> Det var skisme et godt vers.
  Jeg kan liste forbi i nat og prikke dig med en rød tusch….

 • Svar
  JJH
  13. april 2011 at 20:40

  Hvor det lette orange strik er smukt. Jeg får sådan en lyst til at røre ved det :-)
  Her i huset har vi masser af skoldkopper, men de kan vist ikke sendes, og hvis de kunne, blev det nok ikke en enkelt, der kom af sted i sendingen! Det samme barn har også mellemørebetændelse, hvilket man heldigvis heller ikke kan sende.

 • Svar
  Karin fra Fyn
  13. april 2011 at 19:56

  Hej Liselotte
  Hvor bliver det smukt :-) Jeg er vildt benovet over alle dine projekter – det er så fedt og inspirerende. Jeg vil gerne i gang med Jakken Rosita fra Lenes nye bog, men jeg kan ikke greje hvordan jeg kan sammensætte noget af Kenneths garn til den model. Vil du gi’ et forslag til hvilke garner jeg kunne bruge til at ramme 480m pr 100 gram? Jeg håber det :-)

  God aften til dig og dine
  Mvh
  Karin fra Fyn

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   14. april 2011 at 18:59

   Karin, jeg ville meget gerne hjælpe, men jeg vil ikke risikere, at jeg giver dig et råd, som viser sig ikke at holde i virkeligheden. Hvis det var noget, jeg havde personlig erfaring med, ville jeg sagtens gøre det, men det har jeg ikke med disse nye opskrifter, så jeg tør simpelthen ikke. Tænk om du fik et skidt resultat. Det kunne opfattes, som jeg udelukkende havde travlt med at få solgt Kenneths garn og det vil jeg aldrig risikere.

   Jeg vil gerne skrive om de erfaringer, jeg selv gør mig, men det andet tør jeg ikke. Det håber jeg, at du forstår :-)

   • Svar
    Karin fra Fyn
    15. april 2011 at 13:46

    Tak Liselotte. Suk, ja selvfølgelig forstår jeg – jeg forstår bare ikke helt hvordan jeg regner samlet løbelængde ud på to garner med forskellig løbelængde? Hvis bare jeg ved det, så tager jeg gerne selv chancen med Kenneths skønne garner :-)
    Rigtig god ferie

    Kh
    Karin fra Fyn

 • Svar
  Jani
  13. april 2011 at 19:50

  Uhhh, den bog har jeg også, glæder mig SÅ meget til at skulle igang.
  Og den ser bare så fin ud den spindelvævstynde bluse :)

 • Svar
  unikarina
  13. april 2011 at 19:50

  Mums det ser lækkert ud. Blusen du strikker er også på min stikkeliste. Dejligt at du gør dig erfaring med alternativt garn først :o) så kan jeg måske bare “copy and paste”

 • Svar
  Helle Frederiksen
  13. april 2011 at 19:32

  Hold da helt op en skøn farve. Den glæder jeg mig til at se du har gjort færdig selv uden skoldkopper. Man kan da kun blive i godt humør – og jeg har været inde og kigge på alle de skønne nye garner. Jeg har nemlig mange drømme efter jeg også har fået denne skønne strikkebog hjem og de drømme, kan verdensfirmaet jo opfylde mange af. God aften til jer.

 • Svar
  Vilma
  13. april 2011 at 19:26

  Fantastisk farve , se nu blev jeg fristet igen :-)

 • Svar
  Lene
  13. april 2011 at 19:04

  Hvorfor er de der aldrig, når man har brug for dem, de ikke-kløende skoldkopper ;-) Du har en god chef, som tillader strikning sammen med arbejdet.
  Vind, vind, garnvinden går,
  støt i i Kenneths stue
  og jo mere garn I får
  des mer må fruen bruge :-)
  God aften til jer

 • Svar
  Jane
  13. april 2011 at 19:02

  *fnis* hvem andre end dig kunne ønske sig en skoldkoppe ;-)
  Desværre er jeg ikke leveringsdygtig i skoldkopper.
  Nøjj, hvor dit strik ser godt ud….eeelsker orange :-)

 • Svar
  Fie
  13. april 2011 at 18:52

  Jeg er meget meget glad for det store arbejde I gør. Jeg har været forbi pakkeshoppen og har hentet min pakke – men den må først åbnes efter tøjvask og aftensmad. Det er min egen lille aftale med mig selv.

  • Svar
   Fie
   13. april 2011 at 21:14

   Jeg var ved at gramse på det hele igen og lige pludselig faldt et ikke lille nøgle bomuld/hør garn ud. At I ikke skammer jer sådan at friste en svag sjæl (jeg må jo liiiiige ind og kigge igen)

 • Svar
  Pernille
  13. april 2011 at 18:44

  Åh, hvor gad jeg have sådan et lager af uudtømmelige muligheder :D

 • Svar
  Kong Mor
  13. april 2011 at 18:34

  Er du sikker på du ikke kan finde en lille skoldkop som skal passes og plejes intenst i aften? :-)

 • Svar
  Ulla
  13. april 2011 at 18:30

  Den overskrift gjorde mig lige lidt nysgerring Liselotte.

  Du har ret, en gang imellem ville det være SÅ dejligt at have bare en lille bitte skoldkop, så man havde en god undskyldning for ikke at skulle………….

 • Svar
  Liselotte
  13. april 2011 at 18:29

  … og vi er bare så mange, som er glade for at I gider og orker. Har lige fået at vide, at min pakken nu har flyttet sig fra Tjørnevang til pakkefirmaet, så nu venter jeg bare. Det er bedre end juleaften, for her ved jeg ikke med 100% bestemthed, hvad der er i pakken, for jeg har bestilt nogle af de nye garner. Ih hvor jeg glæder mig. Hvis jeg finder en skoldkop eller noget her i huset, skal jeg fluks sende den til dig.
  Mange hilsner Liselotte

 • Svar
  Lena
  13. april 2011 at 18:07

  ….. og så din nye bog ….. :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   13. april 2011 at 18:18

   – og så min ny bog på hjørnet af pakkebordet, Lena. Det gik snildt an :-)

 • Svar
  Fríða
  13. april 2011 at 18:03

  åh, lige min yndlingsfarge. og sikke et dejligt garn, det der cash/silk/cot blanding. suk, hvis nu bare jeg kunne tage en lille rejse derned til jer, så ville jeg handle en STOR pose fuld.
  kh.fra Island
  Frida

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   13. april 2011 at 18:17

   Det ville være hyggeligt, hvis du kom forbi, Frida :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)