42

Efterårets absolutte strikkehit eller hvordan jeg nægter at give slip!

Jeg har strikket poncho i bilen. Ud og hjem. Lidt ind imellem. Blødt, kedeligt og frygteligt langsommeligt, men ventetiden værd…

Opskriften er fra Alt om håndarbejdes Strikke Magasin, nummer 10/Oktober 2011 og hedder Tværstrikket Poncho designet af talentfulde Lene Holme Samsøe. Nu er jeg jo i forvejen stor fan af Lenes opskrifter, men da jeg så denne dejlighed, var jeg slet ikke i tvivl. Den måtte jeg strikke.

Egentlig er den født med rullekrave…

– men jeg er ikke vild med rullekraver. Jeg vil hellere, at den er uden og så snuppe et tørklæde til halsen, når jeg fryser mere end godt er.

Faktisk er den allerede en yndling. Syet sammen sent i går aftes og ikke af siden. Næsten, for jeg sov ikke med den på, men den kom på som noget af det første denne morgen.

Jeg synes, at den var dræbende kedsommelig at strikke, men resultatet er så overvældende lækkert, at jeg er nødt til at strikke endnu en.

Ponchoen er strikket i én tråd Blackhill Højlandsuld (vistnok farven Antracit, men det er fra lageret og jeg husker det ikke) og én tråd Super Kid Mohair (10/1) i farven Antracit. Den er let som en fjer, men varmer helt vidunderligt og så er denne Kid Mohair virkelig blød og ikke det mindste stikkende, som noget Kid Mohair ellers kan være.

Jeg har brugt 121 gram Super Kid Mohair og 244 gram Blackhill Højlandsuld. Med rullekrave skal man naturligvis beregne en smule mere.

You Might Also Like

42 Comments

 • Avatar
  Reply
  Inger Marie
  29. marts 2013 at 13:12

  Hej lige en lille påske hilsen. Jeg er helt ny i strikke universet har været med, men blev lige nulstillet og er nu ved at komme tilbage til hverdagen igen efter tre år. Jeg glæder mig til at prøve at igen at strikke og finde tråden. Hvordan kunne jeg finde opskrift på tværstrikket poncho. Den ser rimelig ud at strikke og jeg kan godt lide at der ikke er for store udfordringer. Tak for din side det er livet og bringer håbet og lyset frem hos mig og smilet. TAK

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   29. marts 2013 at 13:51

   Kære Inger Marie, du kan se oppe i indlægget, hvor opskriften er fra. Bladet kan du sikkert låne/bestille på dit lokale bibliotek :-)

 • Avatar
  Reply
  Tina Jensen
  28. februar 2012 at 13:41

  Hej…

  Rigtig lækker poncho….har lige været på biblioteket og hente bladet ….de to garner du har blandet …hvor køber jeg dem ?….og passer de med en strikkefasthed på 16m på p.5.?

  På forhånd tak..

  Vh. Tina..

   

   

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   29. februar 2012 at 14:53

   Hej Tina. Alle de oplysninger du søger, står oppe i indlægget. Der er endda link til garnet :-)

 • Avatar
  Reply
  Tina
  22. februar 2012 at 12:50

  WAUW…
  Jeg er helt pjattet med din poncho her, og den kombination af garn, du har valgt :-)

  Så nu har jeg lånt bladet på biblioteket og skal ha’ min mor i gang med at strikke.
  Jeg kan se, at du har valgt noget andet garn end det, der står i opskriften. Strikker du med to tråde hele vejen igennem? (Jeg ser at der er forskel i mængden på garn – altså dobbelt så meget af den der Blackhill højlandsuld). Og følger du ellers opskriften på pindstørrelse 5?

   

   

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. februar 2012 at 19:44

   Jeg strikker med to tråde hele vejen. Den ene er en meget tynd tråd mohair. Jeg har fulgt opskriften hele vejen :-)

 • Avatar
  Reply
  kari pedersen
  10. december 2011 at 18:33

  Hej Liselotte, Ja, jeg må simpelthen kommentere. Synes også ponchoen ser pæn og anderledes ud. Jeg ledte efter en smuk opskrift på et sjal, og fandt Lene Holme Samsøe’s opskrift, kombi af strik og hæklet, og har nu lave t 21 sjaler til venner, familie og helt fremmede, der bare har set det jeg har lavet. Nu har jeg mistet opskrift på 4 af de hæklede omgange, surt show.. så googlede for at finde den på nettet, men nej. så må hen i garnbutikken igen og lede for 3. gang. Nu har jeg da nr. på den. Ang. fly og strik. Jeg fik taget alle mine strikkepinde op af håndbagagen så bruger nu rundpinde af træ, som ikke er blevet taget op endnu.

 • Avatar
  Reply
  Birthe Pedersen
  25. oktober 2011 at 19:33

  Tak Liselotte – garnet Kenneth fandt til mig blev Midnat og Sortbjørn, så jeg glæder mig til at få begyndt – lidt surt at man ikke må strikke i flyveren, for på en 10 timers tur kunne det let blive til noget.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. oktober 2011 at 22:01

   Det kunne blive til rigtig meget, Birthe, så ja, det er ærgerligt :-)

  • Avatar
   Reply
   Sole
   26. oktober 2011 at 05:00

   Undskyld jeg lige blander mig her, men jeg har da altid strikketoejet med paa rejsen, og jeg har krydset Atlanten saadan noget som 9-10 gange de sidste 2 1/2 aar. Jeg tror, at det er de “almindelige” lange strikkepinde, der ikke accepteres igennem sikkerhedskontrollen, men rundpinde har jeg aldrig haft problemer med. Sidste gang for et par uger siden havde jeg endda ALLE mine rundpinde med i haandbagagen uden problemer. Maaske du kan finde lidt mere info paa lufthavnens hjemmeside: http://www.cph.dk.

 • Avatar
  Reply
  Birthe
  25. oktober 2011 at 12:45

  Bladet er købt, garnet er bestilt og skal bare afhentes i eftermiddag hos Kenneth – glæder mig til at komme i gang. Er spændt på at se den garnkombination Kennth og jeg blev enige om.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. oktober 2011 at 16:52

   Rigtig god fornøjelse med strikkeriet, Birthe – jeg ELSKER min :-)

 • Avatar
  Reply
  Sole
  23. oktober 2011 at 21:22

  For filan da, hvor blev den laekker, den poncho…. nu maa jeg vist lige ringe til soester min og se om hun gider smutte i kiosken og koebe det fine strikkemagasin til mig….

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. oktober 2011 at 21:50

   Den er bare blevet fed, Sole – og bladet kan købes inde på banegården i 7eleven :-)

 • Avatar
  Reply
  ellen
  23. oktober 2011 at 20:16

  Nu har du lavet rigeligt reklame for det blad… jeg kan da ikke leve uden… altså sådan en lækker poncho.. :-) hav en god ny uge..

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   23. oktober 2011 at 20:34

   Du bliver glad for den, er jeg sikker på :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  23. oktober 2011 at 16:02

  Så er farven sikkert udsolgt, Mette. I går var den lager, men jeg kan godt se, at den ikke længere er derude. Udsolgt, er mit gæt…

 • Avatar
  Reply
  Mette
  23. oktober 2011 at 15:59

  Spændende at følge din blog! Flot hyggebluse, og tænk hvor hurtigt strikket! Jeg vil strikke Fionas frakke i det samme garnmiks, men kan ikke finde Super Kid Mohair i den farve du fortæller at du har brugt. God søndag i dejlig sol!

 • Avatar
  Reply
  Ulla Andreasen
  23. oktober 2011 at 09:06

  Den er da bare blevet helt skøn, og hvilken skøn farve du har valgt. Rigtig god og dejlig søndag til jer alle.

 • Avatar
  Reply
  Annika
  22. oktober 2011 at 21:56

  Så härlig den ser ut! Jätteläcker! Bladet är beställt… :-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth Bula
  22. oktober 2011 at 19:01

  Den er nyyyydelig!!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. oktober 2011 at 19:26

   Tak. Den kan anbefales :-)

 • Avatar
  Reply
  GitteSP
  22. oktober 2011 at 17:48

  smuk smuk er den. tillykke med den. hvilken pind har du strikket på?

  • Avatar
   Reply
   GitteSP
   22. oktober 2011 at 18:00

   åh – du habvde jo skrevet det! p5 jo!!!

   • Liselotte
    Reply
    Liselotte
    22. oktober 2011 at 18:09

    Jeps… så det går rimelig stærkt, men er frygteligt kedeligt ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. oktober 2011 at 16:59

  Det er den skønneste ting jeg længe har strikket. Den bliver slidt op, kan jeg allerede mærke. Den er vidunderlig her om efteråret, hvor der kan være lidt køligt :-)

  Den kan varmt anbefales :-)

 • Avatar
  Reply
  Jeanne
  22. oktober 2011 at 16:17

  Den er godt nok lækker, den poncho. Jeg må vist lige et smut forbi vores købmand og se om bladet endnu er der, for der er da gode muligheder for mange skønne farvekombinationer, og som Conny skriver med et halsrør i stedet for rullekraven, det er jo genialt, især for os med hedestigninger, smiler. Har været inde og se på alle dine pins og hold da helt ferie, hvor er der mange skønne sager. Du viser bl.a. et shawlette fra Ravelry,et grønt med en blomst på. Du kan vel ikke huske hvem der har kreeret det? Ville meget gerne lave dette til min datter i adventsgave, ja hun bliver godt nok 30 her i november, men når man nu kun har to børn. Fortsat god week-end. Jeanne

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. oktober 2011 at 16:57

   Prøv at trykke på fotoet inde på Pinterest. Det skulle gerne lede dig i retning af ophavskvinden :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  22. oktober 2011 at 16:00

  Sikke en skøn kreation. Den kan man da kun blive glad over at se på. Jeg tænker, at det er da ganske imponerende, hvis du har strikket den på bilturen frem og tilbage. Ja, jeg er stadig nybegynder ud i strikkekunsten og i gang med at lave en hat efter “hindbær-opskriften” til min datter på 4 år og det har indtil nu taget mig næsten 10 dage, men jeg er selvfølgelig ikke helt så hurtig endnu.

  Hvor er den smuk. Jeg kan kun drømme om, at jeg kan strikke så fin en bluse om et par år…:-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla V.
  22. oktober 2011 at 15:54

  Den er vel nok bare smuk. Så enkel og elegant og alligevel ligner den ikke noget man har set før. Endnu et genialt design fra Lene Holme Samsøes hånd. Og hold da fast du har strikket den færdig hurtigt!

  Jeg var vild med den brune udgave i bladet, men dit farvevalg er skønt…næsten skønnere.
  Den vil gøre sig godt alle vegne, din poncho. :)

 • Avatar
  Reply
  Estermarie
  22. oktober 2011 at 15:31

  Kunne godt tænke mig at se dig i den…..

 • Avatar
  Reply
  jytte
  22. oktober 2011 at 15:01

  Velkommen hjem!
  Uh, så lækker. Min, med rullekrave og sort som natten (samme lækkerier fra Gug som din) hænger på et kosteskaft og tørrer lige nu……håber modtageren vil knuselske den ;-)

 • Avatar
  Reply
  Vibbedille
  22. oktober 2011 at 13:58

  Den var knall stilig!!!

  Kos deg og ha ei flotters helg!

  Klem Fra Norge og Vibbedille ;))

 • Avatar
  Reply
  Conny
  22. oktober 2011 at 13:27

  Er netop gået i gang med samme model og laver den også uden rullekrave, men med et stort løst halsrør i stedet – den bliver fantastisk :)

 • Avatar
  Reply
  Ulla
  22. oktober 2011 at 13:20

  Hvor er den blevet lækker Liselotte, så skidt pyt med at den er kedelig at strikke..

  Jeg drømmer om den i varm RØD. I samme blanding som din. Eller BRUN… mørk og skøn i farven… eller måske begge…

  Må kigge forbi min Yngslingsgarnpusher og se om det kan lade sig gøre…
  og så krydser jeg forresten lige fingre for at bladet stadig er i handlen sidst på ugen…xx

 • Avatar
  Reply
  Helvig
  22. oktober 2011 at 13:20

  Hold da op den flot…den skal jeg da vist ha kikket nærmere på.;)

 • Avatar
  Reply
  Susanne
  22. oktober 2011 at 12:42

  Hvor er den blevet flot Liselotte, kan godt forstå du er tilfreds, den er alle anstrengelserne værd.

 • Avatar
  Reply
  Anne Dyrholm Stange
  22. oktober 2011 at 12:37

  SÅ lækker!! Den vil da blive brugt og brugt og brugt…

  Jeg tror da faktisk, at der vil være garn at finde her på hylderne til sådan en fætter…

 • Avatar
  Reply
  Grethe
  22. oktober 2011 at 12:36

  Den er skøn og tillige med smuk

 • Avatar
  Reply
  Gerður
  22. oktober 2011 at 12:33

  Liselotte : I love this sveater. Kærlig hilsen Gerður.

 • Avatar
  Reply
  Susanne
  22. oktober 2011 at 12:32

  Den er blevet fantastisk. Og tak for info. Nu ved jeg, hvor meget, der skal handles, for at den kan blive min :-)

 • Avatar
  Reply
  Ine
  22. oktober 2011 at 12:31

  Så utrolig lekker!!!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)