26

Strikket nederdel

Skulle du have rester liggende, som passende kunne forvandles til en nederdel, kommer her lige lidt hurtige anvisninger til en strikket sag i A-facon. Det er simpelthen det bedste tv-strik, man kan forestille sig, for det er bare en rundpind, garnrester og udtagninger med passende mellemrum.

Jeg havde garn liggende, som passede til pinde 5. Det ville give en dejlig, tyk nederdel, som er varm til vinteren, men princippet kan sagtens overføres til andre garntykkelser efter lidt hurtig hovedregning.

Jeg slog 144 masker op og besluttede, at det ville passe med seks udtagninger på en række. Altså første udtagning er fordelt med 24 maskers mellemrum og ialt er der taget 6 masker ud på første omgang. Jeg tog ud på hver niende pind. Altså skulle der være 25 masker mellem anden række med udtagninger, 26 masker mellem den tredje og så fremdeles.

Sørg for at lave udtagningerne, så de bliver usynlige. Tag lænken mellem to masker op på pinden og strik den drejet ret, så den ikke ses, når du strikker videre.

Da nederdelen var lang nok, afsluttede jeg med en kant med retriller. Det sidste gjorde jeg, for at undgå, at kanten ruller. Det virker.

Udtagningerne er passende fordelt, kan jeg efterfølgende se. Seks udtagninger per række er fint. A-faconen er blevet lige præcis tilpas, så jeg ikke ligner en i strutskørt, men bare har sving i nederdelen. Den skal nok ende som en vinder.

Bonusinfo: Min nederdel er strikket af 330 gram tynde uldrester og livvidden er, inden elastik, 86 cm. Lav en lille strikkeprøve inden du går i gang, så du kan indrette din, så den passer.

Du vil sikkert også kunne lide