16

Livsnyderi på kanten af Vesterhavet

Lørdag var et skønt miks af forretning og fornøjelse. Vi sluttede dagen i Lønstrup, hvor vejret var gråt og temmelig ubestemmeligt, men ikke desto mindre rigtig dejligt. Luften er anderledes frisk ved havet. Det nød vi, mens vi slentrede op gennem byen.

Vi endte for enden af verden. Næsten. Lige der, hvor Vesterhavet begynder og Lønstrup ender. Der ligger Villa Vest; vores slutdestination.

Vi har glædet os længe til gensynet, så det var rigtig dejligt at være tilbage og vi fik en skøn modtagelse. Man føler sig altid meget velkommen på Villa Vest og lørdag var ingen undtagelse.

Fordi vi var et stort selskab, blev vi placeret oppe i slyngelstuen lidt afsides. Det smarte i den beslutning, kunne de sikkert bekræfte hinanden i mere end én gang i løbet af aftenen, for det går sjældent stille for sig, når vi er ude i godt selskab. Det var vi i lørdags og faktisk fungerede det rigtig godt, at vi blev placeret for os selv. Det gav en helt anden frihed til at snakke på tværs af bordet, fordi vi ikke skulle tage hensyn til nabobordene og deres ret til madro.

Vi indledte aftenen med manér og fik champagne og snacks, som i dén grad forkæler smagsløgene og allerede her kan man roligt læne sig tilbage og bare begynde at nyde. Det fortsætter. Den ene fantastiske smagsoplevelse efter den anden defilerer forbi, mens man selv bare skal sørge for at nyde mad,vin og selskabet, så det gjorde vi.

Årvågne tjenere sørgede konstant for, at vi intet manglede og som altid, er betjeningen professionel og utrolig dygtig til med det samme at fornemme, hvordan gæsterne får den bedste oplevelse. Hos os var stemningen løssluppen og det fangede de søde, unge piger snart og de kunne sagtens bidrage. Det syntes vi var herligt.

Madoplevelserne kan være svære at beskrive, så de kommer til deres ret. Anretningerne er smukke. De er eventyr i sig selv. De forskellige retter præsenteres med perfektion og omhu, men selve smagsoplevelserne er af en anden verden. Det er den ene sanseeksplosion efter den anden og man tror hele tiden, at man har nået bjergets tinde. Her fra det gå nedad igen, men på ingen måde. Hver eneste, af de syv retter vi smagte, var en stor oplevelse.

Jeg blev på vejen hjem spurgt, hvad min yndling var. Jeg kunne ikke svare, for jeg var ubetinget helt og aldeles vild med hver eneste af retterne, men ved tommelskruer og trusler om at volde min familie ondt, tror jeg, at jeg ville vælge helleflynderen med de friske asparges og de friterede kapers. Fulden til perfektion, siger jeg bare.

Desserten var rabarber. Ikke alene er anretningen smuk, men smagsoplevelsen var helt unik. Sådan var det med hver eneste ret (nej, jeg har ikke billeder af dem alle, for der var også ostene og Vanille Panna Cotta med lakrids og…).

Kim guidede os gennem hele aftenen med charme, selvtillid og lækkert hår og vi havde stor fornøjelse af hans talent for at underholde. Han er den perfekte vært og han forstår at hygge om sine gæster på en måde, så det føles lige tilpas og så skader det ikke, at han kunne returnere, når vi ind imellem blev temmelig løsslupne.

Michael serverede selv desserten og det gav os lejlighed til at takke for endnu en overdådigt, fantastisk og talentfuldt komponeret madoplevelse. Hvor er han dog dygtig.

Jeg ved godt, at det ikke er alle, som kan eller vil betale prisen for en oplevelse, som den ovenfor. Den er ikke billig. Vi er ikke velhavende, men vi sparer gerne op. Vi synes, at oplevelsen er alle pengene værd. Vores gæster fik også den oplevelse, vi havde håbet på at give dem. Det er dejligt, synes vi.

Det er en ganske særlig oplevelse at komme på Restaurant Villa Vest. Tusinde tak for den, siger vi.

You Might Also Like

16 Comments

 • Avatar
  Reply
  liselotte karlsen
  26. maj 2012 at 01:27

  Ja, det er intet mindre end fantastisk, Lønstrup behøver man mere?? Alle årstider og jeg elsker det, Danmark er dejlig. Har været så heldig, at  min skat og jeg ,har spist flere gange på Villa Vest. Holdt sågar min 50 års fødselsdag, uforglemmelig var det, det var dog lige før Miv og Møller overtog.Elsker at vende tilbage, for at få en smagsoplevelse, fantastisk kulisse og overnatning på Hotel Lønstruphus. Glæder mig hele året. skønt. Vh. Liselotte

 • Avatar
  Reply
  Rosa Cathrine Rensborg
  21. maj 2012 at 20:51

  Hej Liselotte.

  Ja, Villa Vest er i særklasse. Er kommet i Lønstrup siden 84 og der er ikke noget så skønt som god mad, drikke og en skøn udsigt som forandre sig hele tiden.

  Til sommer skal vi da også til Lønstrup i 14 dage som vi altid er. Mine piger elsker simpelhen byen, stranden og naturen, selvom de kun er 5 og snart 8 år. De ved ikke noget bedre end morfars sommerhus;-)

  Har du forresten været en tur ude ved fyret. Fantastisk udsigt og sandet der, er så blødt så blødt så man ikke kan forestille sig det med mindre man tager en tur derud og stikker sine tæer i sandet.

  /Rosa 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. maj 2012 at 07:09

   Lønstrup er dejlig, men en smule overrendt i disse år, synes jeg. Jeg elskede dengang, da ingen gad komme i Lønstrup, men den tid er forbi og nu kan man nærmest ikke komme gennem byen, når sommeren er indledt.

   Jo, jeg har selvfølgelig været ved fyret og der er den smukkeste udsigt, men jeg foretrækker en efterårsdag derude :-)

 • Avatar
  Reply
  Dorthe
  21. maj 2012 at 18:56

  Hvor ser det bare skønt ud – et perfekt sted for en livsnyder. Jeg vil skrive navnet på restauranten ned så jeg har det til et tidspunkt hvor jeg trænger til at blive forkælet med lidt god mad.

  / Dorthe

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. maj 2012 at 18:57

   Det kan varmt anbefales, Dorthe :-)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  21. maj 2012 at 17:13

  Nu skal jeg snart have bestilt bord, det må prøves :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. maj 2012 at 17:51

   Jeg er sikker på, at I vil nyde lige så meget, som vi nød det, Lene :-)

    

 • Avatar
  Reply
  Helle
  21. maj 2012 at 16:07

  Hvor sjovt. Vores yngste laver mad, sammen med Miv og Møller, på Vildmosecentret. Der er noget EU halløj, med div miljøministre. Det er STORT, vil jeg bare fortælle ;-)
   

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. maj 2012 at 17:50

   Jeg tror dig, Helle. De er et par sjove herrer, som garanteret giver den gas :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. maj 2012 at 15:08

  Jeg synes, at et måltid i særklasse altid er værd at spare op til. Man skal forkæle sig selv og dem, man elsker. Mad er fantastisk til det formål og her får man tillige med atmosfære, udsigt og dejlige mennesker, som kun vil gøre tilpas, så for mig er besøgene på Villa Vest så absolut højdepunkter værd at mindes. Denne gang var ingen undtagelse.

  Jeg anser ikke mig selv for at være snob, men jeg er livsnyder og jeg elsker simpelthen en aften, som den vi havde i lørdags, hvor alle sanser blev forkælet og hjertet svulmede af glæde over selskabet, jeg var i.

  I aften skal vi have æggekage med sprød bacon, friskklippet purløg og en ordentlig stak tomater. Det elsker jeg også :-)

 • Avatar
  Reply
  Farmor
  21. maj 2012 at 14:36

  Åh, Villa Vest, det er noget af det mest fantastiske. Sidst var jeg der om vinteren, og denne gang er alle retterne bestilt til d. 01.06., med min søde arbejdsplads som giver.
  Jeg glæder mig simpelt hen helt vildt – mon ikke alle forårets små blomster pryder tallerkenen. Mums …

 • Avatar
  Reply
  Dorthe lige om hjørnet
  21. maj 2012 at 13:51

  Misundelse er en grim ting, ha ha, der må opsparing til :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  21. maj 2012 at 13:12

  Villa Vest er også på min liste, både pga. al det gode jeg har hørt om maden og så selvfølgelig beliggenheden, elesker Vesterhavet. Dine billeder er helt fantastiske, får munden til at løbe i vand, så nu tror jeg, jeg vil gå ud og lave frokost, ikke noget særligt bare en æggekage, som skal nydes i haven.

 • Avatar
  Reply
  Louise Ariesen Rams
  21. maj 2012 at 13:02

  åhhhh elsker Villa vest – må altså snart derop, det er jo lige deromkring jeg er vokset op, næsten:-)

 • Avatar
  Reply
  Frau Putz
  21. maj 2012 at 12:19

  Jeg er også i gang med at spare op.  En gang skal Villa Vest simpelthen opleves, har jeg hørt – og dine billeder og beskrivelsen bekræfter det bare endnu engang.

  Nu vil jeg til gengæld spise mig en skive rugbrød med leverpostej og grøn agurk. Gourmetmad på den helt, helt jordnære måde, som smager af barndom og sommer i farmors have    ;o)

  ~  Karina 

    

 • Avatar
  Reply
  Marianne fra Ønskeøen
  21. maj 2012 at 11:17

  Jeg har det også som dig og har heldigvis lært Mille det samme. At spise et sublim måltid kan måles med en hel rejse. Heller spare op og lægge til siden og så spise godt en gang – end mange gange og det ikke er godt…

  Kommer jeg til Vesterhavet – og det gør jeg jo – så skal jeg klart spare op til Villa Vest,

  Tak fordi du tog mig med… mine tænder er løbet så meget i vand at tastaturet flyder i vand.   

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)