24

Grey eller hvordan man kan forberede sig på, at regn og rusk venter om hjørnet

Forude venter nogle dage i Skotland og jeg kan næsten ikke vente, men der er altså nogle uger endnu, inden jeg sætter kursen mod The Highlands i Kenneths og mors gode selskab.

Derfor kan man nu godt begynde de små forberedelser allerede, tænkte jeg i går, da jeg alligevel sad og planlagde turen. Jeg har irriterende sarte ører, som gør ondt, så snart det blæser. Derfor bruger jeg i efteråret og vinteren hue, hvis jeg skal være udenfor i længere tid og jeg har efterhånden et bredt udvalg, men dem kan man nu aldrig have for mange af. Det vigtigste er, at de er tætte omkring mine ører og ellers kan de være meget forskellige.

Huen er strikket af lige i omegnen af 100 gram Blackhill Højlandsuld Chunky, som er ideelt til sådan en sag.

Denne blev grå. Grå som efterårshimlen ofte er. Grå som jeg kan lide den. Grå, varm og vamset og hæklet sådan lidt med løse håndled og egne ideer, men med instruktion fra denne her video, så du kan sagtens gøre mig kunsten efter, hvis du har lyst. Se bare her…

Rigtig god fornøjelse, hvis du giver dig i kast med projektet. Det er ikke spor vanskeligt, som du snart vil se :-)

You Might Also Like

24 Comments

 • Avatar
  Reply
  Anja Sand Bjerre
  4. maj 2013 at 11:36

  Håber det nu gav mening :D 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. maj 2013 at 12:43

   Kære Anja, det er jo længe siden, jeg hæklede den hue, så jeg kan ikke huske, hvordan jeg gjorde. Ud fra din beskrivelse, tror jeg alligevel, at jeg har et bud på, hvad der kan være i vejen. Jeg tror, at du kommer til at tage en maske ud for hver omgang, du hækler. Jeg kan ikke forklare dig på skrift, hvordan du skal gøre, så du må ud og finde en, som kan vise det til dig :-)

 • Avatar
  Reply
  Anja Sand Bjerre
  4. maj 2013 at 11:35

  Åndssvage autocorrect :) affaldet bådens= afsluttende bånd :)

 • Avatar
  Reply
  Anja Sand Bjerre
  4. maj 2013 at 11:31

  Jeg er nybegynder indenfor hækling, så har lidt behov for hjælp;) jeg har nu hæklet selve huestykket og er nu nået affaldet bådens, der afsluttede huen, men det bliver buet og slutter ikke ind til hovedet :/ kan du forklare mig, hvordan jeg gør? og sluttede du ved række 10 i huen? Jeg har hæklet 12, så det kan måske også have noget at sige…?

 • Avatar
  Reply
  Rikkeprikke
  15. september 2012 at 22:07

  Nu har jeg simpelthen fået hæklet den :) Tak for et godt tip, det er ikke den sidste, jeg har lavet af den model :)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. september 2012 at 12:03

  Tusinde tak for alle jeres søde kommentarer :-)

  Omkring kanten, så er det bare hæklede fastmasker, men kun med nedtag i bagerste lænke, så der dannes denne smukke, sjove stribeeffekt :-)

 • Avatar
  Reply
  Birthe
  11. september 2012 at 17:56

  Mange tak for at dele – ikke mindst fordi du hjælper i et rygestop, der blev søsat i går. Med hæklenål og nikotinspray indenfor rækkevidde, kan det ikke fejle! ( vel?…) I hvert fald er jeg nu den lykkelige indehaver af 2 “Crochet Puff Stitch Hat”- inspirerede huer. Nyd nu endelig Skotland og huen. 

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. september 2012 at 12:01

   Hold endelig fast i det rygestop, Birthe. Du bliver SÅ glad for det – og held og lykke med det :-)

 • Avatar
  Reply
  Rikke
  11. september 2012 at 14:01

  Her kan jeg være med, den må jeg lave, den er vildt lækker. Og så fin du er med hat på :)

 • Avatar
  Reply
  henriette hald
  11. september 2012 at 13:12

  Herligt. Mange tak og nu skal jeg vist lige ha hæklet mig et par nye huer. Er nemlig enig.. man kan ikke have for mange huer. Eller sjaler. Eller sweatre..  hehe
   
  Kh
  Henriette
   
   
  PS:  er enig med en anden af dine læsere, Monarch of the Glen er bare et must for Skotlandsfarere. Den er super hyggelig og fyldt med det fantastiske højland

 • Avatar
  Reply
  Karin Grøn
  11. september 2012 at 10:19

  Hvor er det en fin hue— og du ser uforskammet godt ud med den. Du ligner en ganske ung pige— men den klæder dig fantastisk 

 • Avatar
  Reply
  hej
  11. september 2012 at 08:27

  hej
   super fed hue du har fået lavet og den må være god varm og helt perfekt til turen.. og det danske efterår.

  Har du også kun hæklet fm for neden ? som hun beskriver at hun gør,?
   må da eje sådanne en hue selv, og tak for den fede film om hvordan man gør, hun er en tolmodig dame hende der har lavet den, er vild indpunet over at folk gider og har lysten til at lave sådanne ting så det hele bliver meget letter for os andre at lære…

   have en rigtig god dag.       

 • Avatar
  Reply
  Helle
  10. september 2012 at 23:17

  Überlækker hue!! Hvem der dog bare havde et hattehovede – den er virkelig, virkelig sød til dig! Jeg ligner selv noget der er løgn, uanset hvilken hue jeg har forsøgt mig med. Den der model må nok også lige prøves af:-) Tak for inspiration! 

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  10. september 2012 at 23:10

  Smuksak!! Sådan et langt hår du har!  tror Skotland vil varme jeres hjerter -) 

  • Avatar
   Reply
   Sidsel
   11. september 2012 at 15:50

   Tænker lige hvordan du har lavet kanten, den ser nemlig utrolig flot ud. Nu må jeg prøve det hækleri. Sikke en tålmodighed med det videoklip. Flot af hende.
    

 • Avatar
  Reply
  Louise
  10. september 2012 at 22:37

  Sikke fin den er :0) Og så lige i ynglingsfarven grå :0)

  Jeg må se om jeg kan gøre kunsten efter. Tak for opskriften :0) 

 • Avatar
  Reply
  FRØKEN LARSEN I/S
  10. september 2012 at 21:05

  Hvor er du sød og smuk, Liselotte.
  Kh. Lene. 

 • Avatar
  Reply
  Katrine
  10. september 2012 at 20:11

  Hvor ser du smart ud med den hue! :-) Den er bare rigtig fin. Har det med vind og kulde på ørerne ligesom dig. De skal dækkes til, når efteråret melder sig. 

 • Avatar
  Reply
  Lisr
  10. september 2012 at 19:59

  Hvor er den fin!
   
  Med sådan en video er det lige før jeg tør kaste mig ud i det.

  Hvor stor en hæklenål har du brugt? 

   

 • Avatar
  Reply
  Britt
  10. september 2012 at 19:04

  Fin lue-  flott til deg! 
  Takk for at du deler oppskriften! :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne-Mette
  10. september 2012 at 18:57

  Hvor er den bare fin… jeg er lige ved at tænke jeg sku gøre forsøget. (ærgerligt jeg ikke lærte kunsten af min mormor som var et unikum til at hækle – hun ville ha elsket det. Og det ville have været hyggeligt at vide hun havde lært mig det :-) )

 • Avatar
  Reply
  Susanne
  10. september 2012 at 18:28

  Hvor er den fin – en skam jeg ikke kan hækle, for jeg kunne lige bruge sådan en hue, der slutter tæt til om ørerne. Det synes jeg nemlig tit kniber med de strikkede huer. Måske jeg alligevel skulle prøve. Din er så flot.

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth
  10. september 2012 at 18:13

  Den passet veldig godt til håret ditt, kjempefin var den :)
  Lisbeth

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)