Slagt en hellig ko

Hyggen i højsædet eller hvordan min pakkekalender er en investering i hverdagsglæden

lørdag 1. december 2012 · 20 kommentarer · Øjebliksbilleder

Jeg har sovet længe i dag. Bagefter har jeg dovnet og lavet ingenting. Absolut ingenting. Åh jo, jeg har drukket kaffe. Og set tv. Og ligget under den varme dyne. Jeg trængte, så det gjorde jeg. Nu er jeg oppe. Endelig.

December er ankommet i nattens mulm og mørke…

Jeg elsker december. Jeg elsker alle de ting, december byder på. Jeg elsker hyggen, lydene, lysene og duftene. Jeg elsker forventningens glæde. Jeg elsker gaverne og jeg elsker alle forberedelserne.

I år bliver den december, hvor jeg vil investere tid i bare at være til. Min kalendergave til mig er, at jeg hver eneste dag må være akkurat så doven, som jeg har lyst til. Jeg må se mindst én film hver eftermiddag, når jeg sidder ved bordet med varm te og julegodter og jeg må snyde med alle de forberedelser, jeg kan komme i tanke om. Jeg må springe over de laveste gærder og jeg må lakere negle, øve mig i øjenskygge og sætte glimmer i ørerne i stedet for at gøre rent, bage og lave konfekt.

Altså hvis jeg vil.

Jeg må lige akkurat, hvad jeg vil. Jeg er vild med min pakkekalender. Resten af familien får en magen til :-)

20 kommentarer indtil videre ↓

 • Randi

  Sådan én vil jeg også ha’! Jeg snupper den gode ide – håber ikke, du har noget imod det :-)

 • unikarina

  Det lyder som en rigtig hyggelig pakkekalender. Nyd den…

 • Jane D.

  Fantastisk julekalender. Jeg vil følge dit eksempel. Jeg håber du får en dejlig december måned, som er præcis efter dine ønsker.

 • Gitte

  Den pakkekalender tror jeg du sælge stakke af, jeg kunne også godt tænke mig sådan en, siger hende der lige er blevet færdig med at pynte op, lave dekorationer og som føler at hun burde lave dej til lidt småkager, men som egentlig mest har lyst til at tænde op i brændeovnen, sæt en film på og fatte strikketøjet.

 • Mette

  Alle tiders beste kalender :-)

 • Pernille

  Det lyder da som en dejlig december – men sådan burde hver dag være. At gøre lige det, man gerne vil.

 • Fríða Bragadóttir

  ej, sådan én vil jeg også have. heldigvis har jeg blevet bedre og bedre til sådan noget som årene er gået, og vi har lært os her i huset at bare slappe af og have det godt i december. julegaverne er for længst klare, på nær 2-3 stykker, der dog er bestemt og skal bare hentes en af de nærmeste dage. udover det er det bare at pynte når og hvis vi har lyst til det, rengöring ordner jeg i foråret når lyset er til det.
  kh.fra Island
  Fridsa

 • Anne-Mette

  Super pakkekalender…. Og selvom alle i familien (og måske andre som er blevet inspireret) får en magen til – så vil de overhovedet ikke blive ens :-) :-) Elsker din jule-header og den dalende sne

 • Michelle

  Det mest kærlighedsfyldte og hjertevarme pakkekalender man kan ønske sig!

 • Marianne

  Sådan en har jeg også – føles som en kææmpe rigdom  :)
  for julestres, det orker jeg altså ikke at komme til at lide af !

  marianne 

 • henriette hald

  Den julekalender kan jeg kun tilslutte mig. Der bliver heller ikke julet meget hos mig i år, og det har jeg det underligt nok helt fint med :)  Jeg juler dog på bloggen, for det er både sjovt og hyggeligt at finde på og kræse om andre end mig selv. Så har du tid til en pause så er du selvfølgelig velkommen til at klikke på lågerne indtil d. 24 :)
   
  Forsat god weekend
  kh Henriette

 • Sidsel

  Liselotte, du er så skøn:-) da jeg læste din liste, tænkte jeg, det gider jeg ikke. OMvendt, så laver du en revolte! Jeg beundre din livskraft, dit mod, din energi, din vilje…. Og når jeg gør det, så anerkender jeg din sårbårhed, og din absolut hudløshed… Liselotte … Jeg føler bare KRAM til dig. Tak fordi du er dig!!! 

 • kirsten pauli

  good for you, liselotte…

 • Ulla Røjkjær

  Stres kan man få nok af i de resterende måneder… Så er det skønt med en så fantastisk julekalender … Jeg griber ideen og tager den til mig..

 • Elfrid

  åhh.. endelig forstår jeg .. jeg skal pleie mine negler i desember..  til den fineste farge til til  julaften  .. tusen takk til deg :)

 • Lene

  Den ide har jeg taget til mig, tak du skønne kvinde :-)

 • gittesp

  Det lyder som den bedste pakkekalender nogensinde…. rigtig god fornøjelse – og god søndag :-)

 • Liselotte

  Jeg elsker, at jeg faktisk kan mærke, at jeg snildt kan overholde mit løfte til mig selv :-)

 • Gitte

  Sådan en julemåned snupper jeg også i år. Jeg ved, at Pilgaard laver skønne småkager, at jeg nok skal finde herlig konfekt et sted osv. I år skal december være HYGGE og afslapning, så der er tid til bare at nyde hinanden og ikke stresse afsted. Gaverne er næsten i hus, og de sidste skal købes et par stykker af gangen, så der også bliver tid til at gå en stille tur gennem de juletravle gader i Aalborg midtby. Jo, det er en god kalendergave for mig. 
  Nå, nu er neglelakken ved at være tør, så måske en rask travetur i kulden inden vi bager æbleskiver i eftermiddag? 

Jeg bliver glad for hver eneste kommentar, jeg modtager,så hold dig endelig ikke tilbage.

Liselotte