21

Når hjertet vil noget andet …

Vesterhav

Egentlig skulle jeg arbejde på min opskrift. I ved; den der cardigan, men … hjertet ville lige noget andet. Jeg savner Vesterhavet i dag. Det sker med jævne mellemrum og det sker gerne en søndag. Så kører vi derud, hvor himmel og jord mødes. Måske flyver Kenneth med drage og jeg samler skaller af hjertemuslinger, mens jeg traver vandkanten tynd og dypper tæer i mit elskede Vesterhav.

Efter den tankerække var jeg nødt til at eksperimentere med hjertemuslinger. Hav, sten og muslingeskaller. Vesterhavet er et tema i mit liv. Måske skal jeg lade det inspirere mit strik også? Jeg er i hvert fald vild med idéen, kan jeg mærke. Så vild, at opskriften på cardiganen måtte vige og min kaffe groede kold.

Nu vil jeg brygge en ny kop kaffe, tage mig lidt sammen og finde fokus, for forude venter en rengøring, tøjvask og andre af de der pligter, som gør et hjem til et rart sted at være. Hvor gerne jeg end ville det, er det ikke nok med hygge og højt til loftet. Tro mig. Jeg har forsøgt i mange år.

Om et øjeblik. Jeg skal bare lige …

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Annelise
  13. august 2013 at 09:23

  Hvor er det fint med den smukke blå, og muslinger, er det et mønster der findes, eller er på vej :), også vil jeg også lige spørge til opskriften på sommerskyen :)

 • Reply
  Marianne
  11. august 2013 at 22:50

  ‘At skulle bare liiiiige’ er en skøøøøøn ting – tænk at man kan. Alfon Åberg kan, så kan vi vel osse?
   

 • Reply
  Annemette
  11. august 2013 at 22:41

  Åh hvor jeg savner Vesterhavet, det er nok det jeg savner allermest ved Danmark, så når jeg bliver gammel vil jeg bo ved Vesterhavet… bum! ;-)

 • Reply
  Susanne kold
  11. august 2013 at 19:28

  Hej Liselotte…..jeg nyder at læse din blog, du er så velformuleret og positiv……jeg bor så træt på Vesterhavet at jeg kan cykle derud på 15 minutter. Det gør jeg helst hver dag, sammen med en skøn veninde, og vi hopper i ” den store blå balje”. Det er ren opladning. Så jeg deler fuldt ud din begejstring for Vesterhavet….
  Kh Susanne

 • Reply
  Helle
  11. august 2013 at 17:43

  Kære Liselotte. 
  Jeg glæder mig til opskriften på din cardigan.

 • Reply
  Bettina
  11. august 2013 at 14:15

  Kære Liselotte, nu er jeg så heldig, at jeg bor ca. 10 min fra Vesterhawet, og jeg tænker at Nephew’s “Hjertestarter” kunne være skrevet af mig!
  Der er så uendeligt højt til loftet derude, at der er plads til alle følelser, også de grimme. Prinsebassen (min Jack Russell) og jeg forsvinder ofte en time eller to dertil, han får luft og jeg får aflad, når vi vender tilbage er vi begge bedre eksistenser! :-) Vi er dog en smule utilfredse med alle de turister der er på “vores” strand her om sommeren, så er Prinsebassen jo nød til at have snor på! øv”

 • Reply
  Trine
  11. august 2013 at 14:05

  Kære Liselotte 
  så er jeg her igen..
  jeg har fundet din sommersky cardigan og kan jeg købe opskriften ??
  kh trine 

 • Reply
  Gitte K
  11. august 2013 at 12:38

  Ja Vesterhavet er noget helt særligt, nærmest magisk håber at det ender med et Vesterhavs strik. God arbejdslyst.

 • Reply
  Liselotte
  11. august 2013 at 12:13

  Uhh – jeg kan også godt lide ‘muslingemønstret’. Men når man blot er en habil strikkehåndværker og ikke en kunster, så er jeg afhængig af andres mønstre og jeg har hidtil kun fundet det i sjaler og tørklæder. Håber, at der på et tidspunkt dukker en sweater eller en cardigan eller noget op, med mønster. 
  Muslinger er bare skønne, såvel som at finde som at spise. Mit ‘Vesterhav’ er Kattegat lidt nord for Grenå, hvor jeg har travet mange mil, tænkt mange tanker og set de forunderligste ting.
  God søndag til dig
   
   

 • Reply
  Erna
  11. august 2013 at 11:57

  Man skal gøre de ting man har lyst til, for hvornår kan man igen komme til Vesterhavet i solskin.
  Så nyd dagen… for DEN kommer aldrig igen.
   

 • Reply
  anita dahl
  11. august 2013 at 11:45

  Åh hyg dig med din dejlige familie,for de er nok med dig.Men jeg glæder mig godt nok til trøje opskriften :) :)Rigtig hyggelig dag til jer.

 • Reply
  Conny
  11. august 2013 at 11:40

  Solen skinner (i hvert fald her), Kenneth kan tage rattet, mens du strikker, og Oline nupper nok gerne rengøringen ;)

 • Reply
  Helle Gommesen
  11. august 2013 at 11:29

  Hvis nu I bliver hurtigt færdige med den rengøring, kunne I så ikke nå begge dele. Kender godt den længsel….og der er så åbne vidder, at man kan få luftet godt ud i tanker og sind. Vi skal også først gøre rent, men bagefter så har jeg tid til at hygge og sy….det gør tanken om rengøring meget nemmere. Håber I kommer af sted. Ønsker dig en rigtig dejlig søndag. Kh Helle ;O)

 • Reply
  Signe
  11. august 2013 at 10:41

  Jeg ved godt, jeg gentager mig selv. Men hvor holder jeg meget af din blog, Liselotte. Den er så inspirerede i både billeder og ord og giver mig lyst til at blogge igen, men selvom jeg altid har skrevet, er det som om, jeg ikke rigtig kommer i gang. I stedet læser jeg altid med hos dig i stedet og finder somme tider inspiration til dagen eller morgendagen, andre gange lader jeg mig bare underholde. Jeg forlader altid dine sider i dejligt humør med lidt mere positivt sind, end jeg kom med – selv på en virkelig glad dag ;) I dag har jeg ordnet vasketøjet og indkøbene, så familien er klar til den yngstes fødselsdag i morgen. Som også er første arbejdsdag, suk…. Så nu må jeg gerne nyde. Læse og se en af mine yndlings-feel-good film fra stakken. Og kigge ind hos dig igen senere på dagen ;D Rigtig god søndag til dig og dine!

 • Reply
  gittesp
  11. august 2013 at 10:33

  Hvor må det være skønt at bo forholdsvis tæt på Vesterhavet… hvis jeg gjorde det – ville jeg nok også have det sådan!
  Garnet kan jeg gætte hvor du har fra – men farven. DEN er SKØN, hvad hedder den?
  god søndag, hvad enten den fyldes med det ene eller det andet ;-)

 • Reply
  Joan
  11. august 2013 at 10:20

  God tur! :) Ej, håber i kommer afsted idag.
  Jeg har det selv sådan, at jeg nærmest bliver indebrændt, hvis jeg ikke kommer til Vester havet en-to gange om måneden….. Året rundt..
  Det gør mig mild, at gå derude ved det vilde hav…………

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. august 2013 at 10:24

   Jeg tror desværre ikke, at der bliver tid i dag, men måske i morgen aften eller… der er jo stadig mange lyse timer at tage af :-)

 • Reply
  Dana Watsham
  11. august 2013 at 10:15

  Rart at se, at det ikke kun er mig der har en svaghed for “Cockle Shells”. Det er et dejligt mønster.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. august 2013 at 10:18

   Nej, jeg elsker dem. Nogle mennesker mener, at livet er for kort til dem, men jeg synes, at de er skønne og kan varieres i næsten det uendelige :-)

 • Reply
  Marianne
  11. august 2013 at 10:14

  Selvfølgelig skal du “bare lige” for selvom du ikke mener det er nok med hygge og højt til loftet , så er jeg sikker på i ikke gror til i skidt.
  håber du når din tur til det skønne dragende og fascinerende Vesterhav :)
  Marianne

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   11. august 2013 at 10:17

   Det er dælme ved at være tæt på, Marianne, men jeg vil jo meget hellere strikke… ,-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)