8

Lapperierne

sondag 025

Søndagen har foreløbig indholdt en tur til Vodskov og retur, en kæmpe stak pandekager, en kurve-udretning, en pandeskrubning og en oprydning på det værelse, der er mit og som har en virkelig uforståelig tendens til at ende med at rode så meget, at jeg næsten ikke kan kæmpe mig gennem det.

Nu er jeg mæt (pandekagerne), træt og egentlig klar til en lille sofa-lur, men i stedet ender jeg sikkert med at trække i et par uldne sokker, finde sofaen, vælge en film og lade alle mine skønne lapper fylde skødet, mens jeg ser mit lille on-the-side-projekt vokse lidt efter lidt. Jeg er så langt, så jeg hækler lapperierne sammen efterhånden, som jeg får kantet dem med gråt. Det dur. Det bliver godt, varmt og smukt. Jeg er svært tilfreds.

Lapperier

Det hele er startet med en kæmpekurv fyldt med uld-rester. Ind imellem svinder det i kurven, for jeg kan lide, at den byder på alskens nye, gamle, udgåede og forlængst glemte farver i den lækre Blackhill Højlandsuld. Den er så smuk. Den er særligt blød og den findes i skønne, levende farver. Jeg kan lide, at den aldrig er massiv, men består af ikke én, men mange nuancer.

Lapperier

Jeg er ikke langt med at hækle sammen. Jeg er til gengæld heller ikke langt med min A cardigan, for den trækker altså søm ud, den lange rib, jeg insisterer på. Til gengæld bliver den garanteret perfekt, når den bliver færdig. Jeg er forbi lommerne og lige gået i gang med glat-strikken. Jeg er stadig fuld af forhåbninger for den.

Om et par uger skal jeg til Fanø til Strikkefestival. Jeg skal i skønt selskab og jeg skal strikke. Måske på ovenstående. Jeg glæder mig rigtig meget til dage med frisk luft, skønne mennesker og masser af håndarbejde, inspiration og glade deltagere.

You Might Also Like

8 Comments

 • Avatar
  Reply
  Birte Kristensen
  31. oktober 2015 at 14:17

  Hej Liselotte! Syntes dit bedstemor tæppe et så flot, så nu kunne jeg godt tænke mig at forsøge at hækle et, men er ikke en ørn til hækling, var det muligt at få en hækleopskrift.
  På forhånd tak
  Birte

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  10. september 2015 at 10:45

  Jeg kan altså godt lide sådan nogle hæklede lappetæpper. Det står så absolut på listen over længerevarende projekter… jeg skal bare lige afslutte den igangværende never ending story :)

 • Avatar
  Reply
  Madam Sand
  6. september 2015 at 22:01

  Et dejligt tæppe. Men jeg ville hade at skulle hæfte alle de ender. Hækler du dem med?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. september 2015 at 09:37

   Jeg hækler alle enderne med i det omfang, det kan lade sig gøre :-)

 • Avatar
  Reply
  Esther
  6. september 2015 at 18:03

  Sikken et smukt tæppe. Det forbavser mig at du skal til Fanø igen Du var jo ikke særlig begejstret sidste år. Selv skal jeg derover igen sammen med to gode veninder fra torsdag til mandag som sidste år. Vi glæder os helt vildt

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. september 2015 at 19:55

   Jeg glæder mig rigtig meget. Strikkefestival er en skøn ramme for samvær omkring en fælles interesse, så jeg glæder mig til skønne, lange dage i godt selskab med strik og snak. Rammen er festival og den er da et skønt krydderi :-)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  6. september 2015 at 17:00

  Selv når du slapper af, er du flittig. Og må I få en dejlig tur til Fanø. Jeg håber at kunne finde en dato, hvor vi kan mødes hos mig :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   6. september 2015 at 19:56

   Jeg kommer fluks, Lene :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)