Aalborg Bybilledet Efterår Hverdagslykke

Lørdag var torvedag og fødselsdag

20. november 2016

Lørdag var torvedag. Lørdag var også min fødselsdag, men først og fremmest var lørdag mulighed for at komme med Kenneth ind og se Frederikstorv forvandlet til netop det, jeg altid har syntes, at det skulle være; et marked for byens borgere.

Frederikstorv har været en del af min hverdag i næsten tyve år, så jeg er kendt med torvet og omgivelserne. Det har fungeret som parkeringsplads for både lokale og alle os, som kom ind til byen for at arbejde, handle eller andet. Det ligger skønt, klemt inde mellem byens travle og trafikerede gader.

Det har i et stykke tid været planlagt, at vores grønttorv skulle flyttes fra Ågade til Frederikstorv. I første omgang afstedkom den beslutning ramaskrig og utilfredse, bekymrede og frustrerede borgere og det er forståeligt, at nyt mødes med bekymring, men jeg har nu hele tiden troet på, at denne løsning skulle vise sig at være god. Byens marked lå oprindeligt på Frederikstorv, men det er mange år siden og ingen husker længere, hvordan det var.

Ågade fungerede og vi har jo ostemanden, som ikke residerer i flytbar bod, men har lejet sig ind i butikslokaler. Verdens bedste ostemand. Nu ramt af en flytning, han ikke har ønsket og jeg tror, at han kommer til at mærke, at han pludselig ikke er en del af torvedagene længere, for allerede i går kunne jeg konstatere, at vi ikke orkede at gå ned til ham efter endt indkøb på Frederikstorv. Vi sprang osten over. Bare vi dog er de eneste, som har fået det sådan …

Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

fodselsdag2016-003Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

Hos min foretrukne grønt-bod skulle jeg lige smage “verdens bedste æble”, som Annette sagde. Jeg var ikke enig, men foretrak at købe en posefuld Cox Orange. Forfærdet endte hun med at lave blindsmagning med Kenneth, da han ankom, for det var bare for mærkeligt, at jeg ikke var enig. Jeg havde smagt det æble, de sælger absolut flest af.

Kenneth foretrak også Cox Orange.

Så var der ikke mere at sige om den sag, men Annette holdt sig (heldigvis) ikke for god til at påpege, at vi er mærkelige ;-)

Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

Efter grøntboden måtte vi forbi bageren fra Nørager. Vi er forfaldne til det sorte rugbrød og så er jeg altså også til fals for de norske klejner. Sådan er det bare … men sirupskagerne er heller ikke så værst …

Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

Der er plads til mange flere stadeholdere på grønttorvet. Det koster kun 50 kroner at have en bod. Det er jo ingenting og de skriver selv, at de mangler kolleger. Marmelader, krydderier, olier, oliven og lækre, hjemmelavede spegepølser, varme vafler, lækre sandwich eller fantastiske hotdogs to-go er bare nogle af de ting, jeg kan tænke ville fungere. Jeg håber, at der kommer flere stadeholdere. Sikke en fest, det kunne blive :-)

Det var frygtelig koldt. Vinden bed i kinderne og hænderne var snart helt følelsesløse, så vi samlede dagens indkøb og trak op mod bilen i Niels Ebbesens Gade.

Pukka hos Helse Hjørnet

Ved Helse Hjørnet strøg jeg indenfor og købte ugens te. Kenneth elsker lakrids, så selvfølgelig var en af dem med masser af lakrids. Hvis jeg laver den, drikker Kenneth masser af te og jeg gider gerne brygge en kande te.

Vi sluttede dagen oppe ved Niki i Athena Smykker. Jeg skulle lige kigge på …

Hjemme igen fik jeg et dejligt visit, inden jeg landede i sofaen med familien omkring mig. Det blev en stille fødselsdag, men det passede mig vældig godt i går. Vi har arbejdet intensivt i mange uger. Vi er næsten klar til at lancere vores nye web-shop. Det bliver godt at få klippet snoren over og så kan menneskemassive fødselsdage sagtens vente for mit vedkommende. Jeg havde den dejligste dag :-)

Mere at fordybe dig i

17 kommentarer

 • Svar mormorsweb 21. november 2016 at 11:54

  Tillykke med fødselsdagen. Sikke nogle skønne billeder.

 • Liselotte
  Svar Liselotte 21. november 2016 at 10:22

  Flytningen til Frederikstorv er permanent og det skal nok ende rigtig hyggeligt, er jeg sikker på. Jeg er allerede vild med det intime, der opstår, når et torv er klemt inde mellem høje, smukke beboelsesejenedomme, så jeg er begejstret :-)

  Min fødselsdag blev skøn og lige efter mit hoved :-)

 • Svar Vibeke Larsen 21. november 2016 at 05:51

  Jeres torv minder så meget om torvet i Køge, hvor jeg kommer af og til. Skønne boder. Mon ikke ostemanden kunne finde på at få en lørdagsbod på torvet – Det er jo synd for fagmanden, at han går glip af livet og salget på torvet.
  De bedste hilsner.
  Vibeke Larsen

 • Svar Sole 20. november 2016 at 20:37

  Elsker torvemarkeder, men stakkels gode ostemand!! Er det permanent med markedet på Frederikstorv?

 • Svar Nana 20. november 2016 at 19:33

  Til lykke med i lørdags!
  Torvehandel er noget af det bedste. Vi har torveboder i Næstved onsdag og lørdag, men der måtte gerne være flere for min skyld, og de kunne også gerne holde længere åbent. Der er en dejlig stemning over sådan et åbent torv.
  Vi har et cox orange træ i haven, og det er det eneste danske æble jeg bare ikke bryder mig om … men min mand elsker det, og det er fint at koge til mos :-)
  God ny uge til dig!

 • Svar Randi 20. november 2016 at 19:08

  Tillykke med dagen igår

  Dine drømme om markedet på Frederiks Torv er jeg vild med – er udbudet på markedet stor nok, vil det også kunne få mig til at køre de 35 km for at handle der.
  Her i huset elsker vi også vox orange over alle andre æbler

 • Svar Catarina 20. november 2016 at 19:08

  Endnu engang tillykke med fødselsdagen i går. :-D Dejlig måde at tilbringe den på.
  Frederiks Torv bruger jeg altid til parkering når jeg skal forbi min veninde som kun bor små 100 meter derfra, jeg har altid været heldig at finde en ledig plads over i hjørnet. Det er sådan et skønt lille torv og jeg glæder mig til at se alt vejarbejdet væk. Det må blive næste gang sønnike og veninden skal besøges. :-D

 • Svar Signe8 20. november 2016 at 17:55

  Tillykke med i går, Liselotte. De bedste fødselsdage er dem, der bliver præcis, som man ønsker :)

 • Svar Karin 20. november 2016 at 16:46

  Et forsinket Tillykke med fødselsdagen :-)

 • Svar Kaja 20. november 2016 at 15:50

  Et forsinket til lykke med fødselsdagen :) dejlig tur til midtbyen, – Athena smykker er en dejlig butik, og hvor de dejlige smykker frister ;)

 • Svar Jeanette Renting 20. november 2016 at 13:04

  Tillykke med din fødselsdag!

 • Svar Inger 20. november 2016 at 11:48

  Kære Liselotte <3 , Et stort og varmt tillykke med fødselsdagen i går, håber, du havde en rigtig dejlig dag, med bl.a besøget på det flotte nye torv, hvor er det nogle lækre billeder.
  Knus <3 Inger

 • Svar Dorthe 20. november 2016 at 11:35

  Et forsinket tillykke med fødselsdagen. En dejlig information at grønttorvet ER flyttet til Frederikstorv. Så vil vi ind og se det nye tiltag på lørdag.

 • Svar conny 20. november 2016 at 11:02

  Tillykke med i går. Det lyder til, at dagen var lige efter dine ønsker. Sikke et dejligt torv; blot synd for ostemanden. Bare han kunne leje en stand en gang imellem.

 • Svar Lisbeth Vissing 20. november 2016 at 11:00

  Allerførst et stort men forsinket TILLYKKE. Dernæst – så hører jeg altså også til de mærkelige mennesker – Jeg ELSKER Cox orange æbler, og Ingrid Marie og Pigeoner og så kan de beholde resten. Dejligt med sådan et torv. Hilsen fra mig.

 • Svar Randi 20. november 2016 at 10:56

  Et forsinket tillykke fra mig :-) Sikke en dejlig torvestemning, du har fanget på dine billeder – rigtig hyggeligt!

 • Svar Anita 20. november 2016 at 10:36

  Forsinket, men lige velment TILLYKKE!!!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)