17

Lørdag var torvedag og fødselsdag

Lørdag var torvedag. Lørdag var også min fødselsdag, men først og fremmest var lørdag mulighed for at komme med Kenneth ind og se Frederikstorv forvandlet til netop det, jeg altid har syntes, at det skulle være; et marked for byens borgere.

Frederikstorv har været en del af min hverdag i næsten tyve år, så jeg er kendt med torvet og omgivelserne. Det har fungeret som parkeringsplads for både lokale og alle os, som kom ind til byen for at arbejde, handle eller andet. Det ligger skønt, klemt inde mellem byens travle og trafikerede gader.

Det har i et stykke tid været planlagt, at vores grønttorv skulle flyttes fra Ågade til Frederikstorv. I første omgang afstedkom den beslutning ramaskrig og utilfredse, bekymrede og frustrerede borgere og det er forståeligt, at nyt mødes med bekymring, men jeg har nu hele tiden troet på, at denne løsning skulle vise sig at være god. Byens marked lå oprindeligt på Frederikstorv, men det er mange år siden og ingen husker længere, hvordan det var.

Ågade fungerede og vi har jo ostemanden, som ikke residerer i flytbar bod, men har lejet sig ind i butikslokaler. Verdens bedste ostemand. Nu ramt af en flytning, han ikke har ønsket og jeg tror, at han kommer til at mærke, at han pludselig ikke er en del af torvedagene længere, for allerede i går kunne jeg konstatere, at vi ikke orkede at gå ned til ham efter endt indkøb på Frederikstorv. Vi sprang osten over. Bare vi dog er de eneste, som har fået det sådan …

Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

fodselsdag2016-003Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

Hos min foretrukne grønt-bod skulle jeg lige smage “verdens bedste æble”, som Annette sagde. Jeg var ikke enig, men foretrak at købe en posefuld Cox Orange. Forfærdet endte hun med at lave blindsmagning med Kenneth, da han ankom, for det var bare for mærkeligt, at jeg ikke var enig. Jeg havde smagt det æble, de sælger absolut flest af.

Kenneth foretrak også Cox Orange.

Så var der ikke mere at sige om den sag, men Annette holdt sig (heldigvis) ikke for god til at påpege, at vi er mærkelige ;-)

Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

Efter grøntboden måtte vi forbi bageren fra Nørager. Vi er forfaldne til det sorte rugbrød og så er jeg altså også til fals for de norske klejner. Sådan er det bare … men sirupskagerne er heller ikke så værst …

Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

Torvedag i Aalborg - Frederikstorv

Der er plads til mange flere stadeholdere på grønttorvet. Det koster kun 50 kroner at have en bod. Det er jo ingenting og de skriver selv, at de mangler kolleger. Marmelader, krydderier, olier, oliven og lækre, hjemmelavede spegepølser, varme vafler, lækre sandwich eller fantastiske hotdogs to-go er bare nogle af de ting, jeg kan tænke ville fungere. Jeg håber, at der kommer flere stadeholdere. Sikke en fest, det kunne blive :-)

Det var frygtelig koldt. Vinden bed i kinderne og hænderne var snart helt følelsesløse, så vi samlede dagens indkøb og trak op mod bilen i Niels Ebbesens Gade.

Pukka hos Helse Hjørnet

Ved Helse Hjørnet strøg jeg indenfor og købte ugens te. Kenneth elsker lakrids, så selvfølgelig var en af dem med masser af lakrids. Hvis jeg laver den, drikker Kenneth masser af te og jeg gider gerne brygge en kande te.

Vi sluttede dagen oppe ved Niki i Athena Smykker. Jeg skulle lige kigge på …

Hjemme igen fik jeg et dejligt visit, inden jeg landede i sofaen med familien omkring mig. Det blev en stille fødselsdag, men det passede mig vældig godt i går. Vi har arbejdet intensivt i mange uger. Vi er næsten klar til at lancere vores nye web-shop. Det bliver godt at få klippet snoren over og så kan menneskemassive fødselsdage sagtens vente for mit vedkommende. Jeg havde den dejligste dag :-)

Du vil sikkert også kunne lide