19

Stramme og krævende

Hverdagene er stramme og krævende for øjeblikket. De tærer og snærer og insisterer og intrigerer, så jeg slet ikke finder tiden til at pleje ordene, jeg holder så meget af.

I stedet arbejder jeg. Når jeg ikke arbejder, spiser jeg og så sover jeg for resten af døgnregnskabets resterende timer, hvilket ind imellem er for få. Det slider lidt og jeg er træt. Jeg når ikke i mål med hverdagens små gøremål. De må udskydes. Gang på gang må jeg sande, at det heller ikke blev i denne omgang, jeg nåede at støvsuge, vaske tøj o.s.v. I stedet får jeg andre ting fra hånden, for det er selvfølgelig ikke sådan, at jeg ikke kommer i mål med noget som helst – bare ikke med de ting, der skulle generere overskud.

En tur ud i det blå

I går kunne jeg have valgt at bruge søndagen på rengøring og tøjvask, men Kenneth og jeg enedes hurtigt om, at vi trængte til at komme ud og opleve andet end hjemmets fire vægge.

Vi havde min bil at køre i. Jeg overlod rattet til Kenneth, mens jeg selv fandt ind på passagersædet. Det i sig selv var ikke nemt, men den største udfordring var ikke at kommentere på kørslen. Vi kører meget forskelligt. Meget.

Vi har hver sin kørestil og nu var det jo min bil, vi kørte i, så jeg bed mig i læben mere end en gang. Kenneth vidste det godt og grinte i skægget, når han vidste, at jeg næsten ikke kunne holde min mund. Sådan kan man også bruge søndagen til at drille og udfordre hinanden.

Løkken udenfor turistsæsonen – jeg holder meget af byen

Vi endte – i første omgang – i Løkken. Byen er gået i vinterhi på et par uger. Fra at være en levende, velbesøgt badeby er den nu gået ind i den fase, der kalder på optimisme og troen på, at det hele nok skal gå, når man går gennem den.

Jeg holder personligt meget af byen udenfor turist-sæsonen. Så er den ganske særlig og med en helt unik og næsten urovækkende stille stemning, synes jeg.

Hverdagene er stramme og krævende for øjeblikket.

Byen er stille. Turisterne er taget hjem. Nu begynder sæsonen, hvor byens foreningsliv tager revanche og underholder med alverdens vinter-aktiviteter. Nogen vil sikkert mene, at byen dør, men tværtimod har jeg fra pålidelig kilde forsikring om, at der leves rige og sjove liv i Løkken hele året rundt. Også når turisterne tager hjem. Naturligvis gør der det. Det ser bare ikke sådan ud, hvis man kun bevæger sig på overfladen.

Vi spiste en sen frokost i byen

Vi valgte at spise på Restaurant Søborg. Vi sad dejligt og nød kigget ud på gaden og byens torv, men jeg fortrød, at vi ikke spiste på Løkken Badehotel overfor. Maden var en skuffelse og betjeningen så ringe og sporadisk, at vi selv måtte gøre opmærksom på, at vi gerne ville have ryddet af bordet og siden have en kop kaffe. Måske den unge mand, der havde gadetjansen, havde været ude hele weekenden. Han virkede i hvert fald ikke rigtigt vågen ;-)

Kenneth spildte ikke tiden

Vi sad med udsigt til Løkken Badehotel. Jeg strikkede og vi nød bare at sidde og gøre ingenting. Vi sad ude. Søndag var mild, lun og god ved os, så vi nød at det var en mulighed. Vi trak tiden, for der var dejligt i det hjørne, vi havde placeret os og ingen af os havde meget lyst til at rejse os, men sidenhen skulle jeg opdage, at Kenneth ikke havde spildt tiden.

Vi gik ned og hentede bilen. Jeg ville ned og soppe i mit elskede Vesterhav, så sådan blev det.

Der var stadig lidt badehuse tilbage på stranden, men de fleste er taget op og må nu bare vente på, at det igen bliver badesæson, så de kan byde op til lune dage ved strand og hav. Måske næste sommer bliver helt igennem fantastisk hvad angår vejret. Måske …

Vandet var iskoldt. Jo, sådan føles det. Jeg har (havde) stadig ikke overgivet mig og bare tæer er standard, men måske kolde tæer i et koldt hav bare ikke er en god kombination, for koldt syntes jeg knageme det var!

I dag har jeg overgivet mig og har iført mig strømper og støvler. Det er tidligt for mig, men jeg fryser, så for tidligt kan det vel næppe kaldes.

De der sommerhuse fylder meget på vores søndagsture for øjeblikket

Kenneth spildte som sagt ikke tiden, da vi sad i Løkken og nød frokost og siden kaffe. Turen hjem gik gennem smukke landskaber og ind imellem ind i tæt skov, hvor Kenneth gik på jagt efter sommerhuse – helst med mig på sidelinjen, men ind imellem nægtede jeg.

Var der naboer tæt ved, var det ikke noget, jeg tog i øjesyn, for skal jeg – ENGANG – være sommerhusejer sammen med Kenneth, skal det være uden synlige naboer. Jeg drømmer om stilhed og det inkluderer også ingen naboer.

Til sidst begyndte det at ligne Aalborg. Vi var endt det rigtige sted …

Mens solen gik ned, kørte vi over Limfjordsbroen i retning af Gug. Det blev en skøn, lang søndag med plads til at slappe af og lave ingenting og Kenneth fik ny næring til sine sommerhusdrømme, mens jeg blev meget klogere på, hvordan og hvornår jeg måske er i stand til at dele dem.

Flere søndage af den slags, tak :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

19 Comments

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  4. oktober 2017 at 11:26

  Jeg har aldrig været i Løkken, men besøgt Lønstrup et par gange. Men når november sætter ind, får jeg muligheden. Yndlingsfamilien har lejet sommerhus, inviteret og byder på sølvbryllup i skønne omgivelser. Jeg glæder mig til gåture på stranden – måske endda i byen – brændeovnsvarme og dage i dejligt selskab :)

 • Avatar
  Reply
  Margrethe
  26. september 2017 at 06:35

  God ide med at tage afsted på sådanne små ture. Elsker Løkken udenfor turistsæsonen. Har venner som bor og arbejder der. Der er en skøn stemning, Strømper har jeg haft på længe, jeg er en frossenpind ;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. september 2017 at 08:12

   Alle badebyer har deres eget liv udenfor badesæsonen. Jeg elsker den stemning :-) og jeg har nu bare tæer igen, for jeg holder skansen så længe som muligt :-)

 • Avatar
  Reply
  Randi
  25. september 2017 at 23:35

  Vi ser også gerne Løkken og andre af de skønne Vestkyst badebyer, når de fleste feriegæster er forsvundet eller før de kommer
  Ja bare fødder, det har jeg endnu, jeg har 1 gang haft lukket sko på, bare fordi det stod ned i stride strømme, men strømperne har ikke været på endnu

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. september 2017 at 08:11

   Jeg har også snuppet de bare tæer med på arbejde i dag. Det går bare ikke med de lukkede endnu ;-)

 • Avatar
  Reply
  Henriette
  25. september 2017 at 17:51

  Altså Liselotte…..ikke strømper før efter 1/10!!
  Udover det lyder det som en dejlig søndag….
  Henriette.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. september 2017 at 17:58

   Jeg plejer også at holde stand, men for pokker hvor var det dejligt med varme fødder i morges. Op af dagen blev det til gengæld for varmt med de støvler for en kvinde som mig, der er i min bedste alder og dermed stråler af en indre glød (varme)… med generende mellemrum ;-)

 • Avatar
  Reply
  venterpaavinblog
  25. september 2017 at 14:11

  Øj, sikke tomt! Sidst jeg var der i dagtimerne, i start-august boblede der af liv, kolde øl, torve-koncert og vi fik de lækreste bøffer på Kunstcafeen. Dog stopper vores køreture dertil heller ikke af den grund; vi kigger gerne op sidst på aftenen og se solnedgangen på stranden, blot for at vende snuden om mod Aalborg igen. Men det syn, er bare værd at køre efter.

  A

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. september 2017 at 15:40

   Vi elsker også en solnedgang ved Vesterhavet og Løkken vil altid stå mit hjerte nær uanset årstiden :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  25. september 2017 at 13:25

  Er da glad for, at jeg ikke er den eneste, der har måttet kaste håndklædet i ringen og tage strømper på. Jeg plejer ikke at tage dem på før d. 1. oktober, men….

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. september 2017 at 13:58

   Det der men… det er ret afgørende, for hold da op, som jeg har frosset og nu er tilpas med varme til fødderne. Vi har manglet noget sommervarme, Mette, men måske vi så får dobbelt næste år ;-)

   • Avatar
    Reply
    Mette
    27. september 2017 at 15:43

    Hm – synes, at vi er blevet snydt både i år og sidste år. På positivsiden så sover jeg da stadig med min sommerdyne :-)

    • Liselotte
     Reply
     Liselotte
     27. september 2017 at 15:44

     Ha ha ha… ja, vi sparer da på vinterdynen lige nu ;-)

 • Avatar
  Reply
  Fru Moll
  25. september 2017 at 13:05

  Dejligt med sådan en dag i det blå, og så skynd dig dog at få fat i et rengøringsfirma, så du med god samvittighed kan holde fri, når du ikke er på arbejde!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. september 2017 at 13:57

   Ja, det ender det vist med, Fru Moll, men i første omgang skal vi lige være færdige med en renovering, der trækker gevaldigt ud :-)

 • Avatar
  Reply
  Ellen Mosekjær
  25. september 2017 at 12:59

  Min mand var den, der så efter fred og ingen naboer, da vi så på sommerhuse.
  Vi er endt med naboer. Men så langt væk og bag fyrretræer, så vi egentlig ikke opdager de er der. Og vi solbader nøgne.
  Men næsten mere vigtigt. Vi fandt et sommerhus, som ikke kræver nogen handyman. Hverken i weekenden eller med projekter, der liiiiige venter på næste ledige tid.
  Det betyder total afslapning uden ‘burde’ og ‘skulle’, når vi er i sommerhuset.
  Det kan kraftigt anbefales og jeg håber for jer begge, at I finder sådan et sted.
  Kærlig hilsen

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. september 2017 at 13:56

   Det lyder som en virkelig skøn plet, I har fundet, Ellen. Sådan en kunne jeg drømme om :-)

 • Avatar
  Reply
  www.randiglensbo.dk
  25. september 2017 at 12:49

  Der er bare ikke noget bedre end at lade “burde” og “skulle” blive hjemme og stikke afsted på sådan en skøn søndagstur :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   25. september 2017 at 13:56

   Det gjorde virkelig godt i mit “system” :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)