10

At gemme sig…

imageNogen gange ville det være rart med et lille gemmested. Langt udenfor alfarvej. Inde midt i skoven, et hemmeligt sted. Fyldt med gammelt skrammel og millioner af gode bøger, som allesammen bare stod og ventede på at blive læst.

Hvis jeg havde sådan et sted, ville jeg gemme mig. Putte mig ned i den gamle hestehårssofa, som kradsede.
Smide benene op under vattæppet og slå op side 537, kun for at nyde. Drikke min kaffe og spise min chokolade lige så langsomt, som jeg ville nyde ordene. Lade krop og sjæl falde til ro, mens jeg langsomt ville fatte, at her var der fred.

Når aftenen nærmede sig, ville jeg i skumringen gå på jagt efter skovbær, som skulle spises med fløde, efter jeg havde indtaget en vidunderlig middag, tilberedt uden stort besvær. Jeg ville slæbe lænestolen udenfor og sætte mig til rette med lidt lys og akkompagneret af skovens vilde fugle og pindsvin, ville jeg nyde de sidste sider i min bog og bagefter nyde stilheden.

Jeg ville smutte ind i den bløde seng, med kradsende men rene lagner, når trætheden overmandende mig. Og jeg ville falde i søvn i visheden om, at dagen i morgen ville være absolut lige så fyldt med ingenting, som den jeg var på nippet til at forlade.

Det ville jeg…

Du vil sikkert også kunne lide