5

Gudesmuk… med duft…

image Svigermor er som sagt på visit herovre. Med meget lidt lyst til ture på egen hånd, har hun været stavnsbundet – efter eget valg. I går syntes jeg dog, at der måtte ske noget, så eftersom hun er meget glad for blomster og jeg alligevel skulle handle ind tog jeg hende med ud på en lille tur til den lokale planteskole.

Først handlede vi – hvilket blev gjort i en hulens fart. Supermarkeder er ikke det mest interessante sted at opholde sig en lørdag, lige over middag. Efter de mest basale indkøb var overstået, skyndte vi os ud for at kigge på blomster og det kan nok være, at den slags kræver tid.

God tid. Tid til at sanse. Snuse, mærke, beundre og vælge, for farmor måtte naturligvis have et par planter med hjem. Ikke at jeg har fantasi til at forestille mig, at det bliver andet end besvær at fragte 2 halvstore stueplanter til Farum, sammen med bagage og hund, men hvem er jeg… hvis jeg skulle tage glæden fra hende ved at begynde at udpensle alverdens rædsler, fordi hun absolut må have dem med hjem i toget. Det kan hun tids nok opdage selv…

I tilgift til en oplysende eftermiddag – for hun ved meget om planter – fik jeg sørme den smukkeste rose med hjem til terrassen. Ikke nok med at den er smuk, den dufter også helt vidunderligt. Hvorfor er det så, at jeg kun kan sidde ude hos den, hvis jeg ifører mig islandsk sweater og en god solid støvle?
Er det ikke sommer :-(

Du vil sikkert også kunne lide