13

Af hjertet tillykke…

Tænk engang Alexander, du fylder 15 år i dag. Jeg var så uendelig tæt på at miste dig forleden, så i dag synes at være en endnu større festdag end den ellers ville have været.

Du har nu levet 10 gange så lang tid, som lægerne i sin tid spåede. Jeg tænkte ofte, da du var mindre, at ville det dog bare ske, skulle jeg aldrig bede om mere. Sådan er det slet ikke.

Jeg ved godt, at vi ikke har de bedste odds, men jeg beder alligevel om, at få lov til at beholde dig uendeligt mange år endnu. Af ganske og aldeles egoistiske årsager, for sådan er det vel, når man elsker…
image Jeg har så uendelig meget at takke dig for. Jeg husker endnu den februar-morgen hvor din far og jeg kørte gennem Utterslev Mose mod Herlev hospital. Jeg husker hvordan vi på turen derud nåede at snakke om, at nu ville vores liv for altid være forandrede. Vi havde ingen anelse om hvor forandrede.

Vi havde ingen ide om den tid der fulgte og de år der siden er passeret. De år, som har kostet så mange tårer, men også har givet så uendelig meget dyrebart når det kommer til forståelse af noget så stort som livskvalitet. Det har du nemlig masser af, på trods af alle de udfordringer du møder hver eneste dag i dit liv.

Du er begavet med et fantastisk humør og en lune så fin og raffineret, at man skal kende dig godt for at se den i fuldt flor. Du har den smukkeste latter i verden.
Du bidrager hver eneste dag positivt til utrolig mange menneskers liv. Du har lært os alle så meget om det gode liv. Om at rumme tapperhed, livskraft og vilje. Om ikke at give op.

Du har lært mig, at livet er så uendelig kort, så man hver eneste dag skal gøre en indsats for at få det absolut bedste ud af dagen inden den forsvinder. Du har lært mig, at de allerbedste stunder, er dem man tilbringer sammen med mennesker man elsker. Det er ligegyldigt hvad man kan eller ikke kan. Man kan elske hinanden. Det er det allervigtigste.
Du har også lært mig, at der ikke er grænser for hvor meget vi mennesker kan rumme. Du har vist mig, at der dybt i mig ligger urkræfter gemt, som jeg slet ikke anede jeg indeholdt. Du har lært mig, at jeg aldrig må give op. Det er dig, der har lært mig, at der altid er noget at kæmpe for.

Jeg elsker dig og jeg er hver eneste dag taknemmelig for, at du havde så stor tiltro til mig, at du valgte mig som din mor. Du skal vide, at jeg hver dag gør mit bedste, for at leve op til dine forventninger.

Hjertelig tillykke med den fødselsdag jeg har glædet mig til i 15 år. Jeg vil altid elske og beundre dig.

Din mor

Du vil sikkert også kunne lide