4

Æble Gelé

Æbleskrællerne kom til anvendelse i går…

image

Jeg valgte at prøve at lave noget gelé.

Geleén er blevet meget aromatisk. Den har fået en meget smuk farve, som du kan se på billederne.

image Den var nem at lave, så det tog ingen tid at få brugt overskuddet fra produktionen af æblemos. Jeg tog bare skrællerne og hældte en smule vand ved dem. Jeg lod det hele koge ½ times tid, lod det efterfølgende stå og trække lige så længe, inden jeg smed det hele op i dørslaget, så væden kunne løbe fra.

Skrællerne stod vel en times tid. Jeg vred den sidste væde af dem, inden jeg kasserede dem og målte efterfølgende saften op. Jeg brugte sukker i forholdet 1 til 1, så 1 kg sukker blev målt op til den ene liter saft det var blevet til.

Saften blev bragt i kog og kogte 1 minut, hvorefter jeg hældte sukkeret OG noget geléringsmiddel i. Det hele kogte 1 minut og blev taget af varmen. Jeg hældte Atamon i og hældte geléen på glas, som fik lov til at stå på køkkenbordet uden låg lige til i morges, hvor jeg bandt dem til. Nu er der æble-gelé i lange baner…

Du vil sikkert også kunne lide