2

Stakkels mand

Bilerne snegler sig afsted og ind imellem er der veje, som er så glatte, at de ikke er til at forcere for andet end små biler med vinterdæk. Jeg var ude at køre på en af dem tidligere og mødte en lastbil, som pludselig fik uventede problemer, da han blev nødt til at stoppe midt på en bakke.

Den slags manøvrer er forbeholdt tørre veje og ikke isbaner, så resultatet var, at lastbilen langsomt begyndte at skride baglæns og dermed var kursen lagt direkte mod min bedstemorbil. Jeg var ude i svære overvejelser, for måske kunne man have scoret en ny bil på den konto, på den anden side var jeg vist forpligtet til at holde en fornuftig afstand, hvad det så er i det her vejr, så jeg endte med at flytte mig i en pokkers fart.

Lastbilen endte næsten i en hæk, men det værste var formentlig, at der ikke var mulighed for at vende den. Der var kun én vej og det var op ad den bakke, som næsten var isbelagt og derfor stort set umulig at forcere for føreren, som også steg ud af lastbilen og stod og kløede sig i håret.

Jeg havde ikke tid til at vente, smuttede udenom, men misundte ham bestemt ikke hans tjans med at forcere bakken og rullede vinduet ned og råbte “Held og lykke” mens han fortvivlet stod og gloede på sin enorme lastbil. Jeg nåede i stedet at tænke, at alle burde have lov til at holde sig indendøre, når vejret brøler, som det gør lige nu.

Urealistisk ja, men med is, som det nedenfor, er det vanskeligt at komme frem i verden…

Isvinter

Du vil sikkert også kunne lide