13

Slumpboller

Jeg bager slumpboller. Det er sådan nogle, som ikke har en opskrift og derfor bare ender med at smage tæskegodt hvorefter jeg ærgrer mig over, at jeg ikke var lidt mere opmærksom i gerningsøjeblikket.

SlumpbollerDejen var helt tilpas. Glat, spændstig og mere end villig til at lade sig forme. Jeg lavede 2 brød og resten blev brugt til boller, for Oline skal spise i aften, så faderen har besluttet at lave burgere og til dem skal vi bruge hjemmebagte, friske brød.

Jeg kan næsten ikke vente. Lige så trist jeg synes McDonald og Burger Kings mad er, lige så lækker synes jeg, at en hjemmelavet burger er. Friskbagte brød, godt kød og masser af friske grøntsager. Hjemmelavede pommes frites er med til at fuldende billedet.

Jeg skræller et ordentligt læs kartofler, som skæres i umage stave, som med god vilje kan minde om en pommes frites. De lægges i bradepanden og bagepapir i bunden er slet ikke nogen dårlig ide. En smule god olie og et ordentligt læs groft salt hældes over og de stilles i ovnen ved 200 grader. Med jævne mellemrum vendes de og langsomt kan man iagttage den tiltagende brune farve og duften af verdens bedste pommes frites. Intet overgår sådan en omgang, så om lidt skal jeg vist skrælle kartofler… eller bede manden gøre det, for jeg kan jo ikke… nej…

Du vil sikkert også kunne lide