4

Pausefigen

Der er midtvejspause nu. Den slags er velfortjent og allervigtigst meget nødvendigt, hvis kvaliteten skal være i top. Det skal den naturligvis, så jeg tillod mig en smut ud i luften for et øjeblik siden.

Regnen har gjort godt. Der dufter vidunderligt og temperaturen er tilpas.

Når orden indtræffer sker det forunderlige, at haven pludselig ligner en halv million i stedet for et forsømt og glemt område af verden.

Det tager kun tyve minutter, at forvandle min verden til den halve million, men de tyve minutter skal jo findes og siden investeres, så det endte med, at det var manden i huset, som i går tog en tur på ryggen af vores voldsomme græsklipper og dermed fik forvandlet den vilde natur til noget, som med god vilje kan ligne en park.

Parken

Nu får det holde en tid, men med de kommende dages regn, skal vi nok ikke sætte næsen op efter fred i evigheder. Snart er græsset vel vokset til knæhøjde igen og så starter vi sikkert forfra.

Jeg har plukket årets første figen. Den var ikke forventet, så det var en fornøjelse. Forrige sommer var vores figen vokset fra sin plads og derfor ved at vælte hegn og umuliggøre adgang til haven fra køkkenet, for den spærrede efterhånden det meste af døråbningen med sine frodige grene og smukke blade.

Kenneth var ikke sen til at tage en rask beslutning, så han gravede skidtet op og flyttede den længere ned i bedet. Det havde den, mildest talt, ikke specielt godt af.

Genopstandelse

Sidste sommer var den ynkelig. Enkelte blade fandt vej til grenene, men livskraftig kunne man ikke kalde den. Alene fordi jeg er så dårlig til at give op, fik den allernådigst lov til, at tage endnu en sæson i bedet og siden har jeg dagligt heppet på den.

Det hjalp! Figenen er vokset, blevet kraftig igen og sørme om ikke den også forærer os frugter i år. Kun én er moden endnu, men der hænger stadig potentielle søde spiser derude, så jeg vil fortsat sørge for, at tale pænt til den, hver gang min vej går forbi, for sammen kan vi garanteret overtale Kenneth til en permanent og uopsigelig lejeaftale, hvis vi anstrenger os lidt.

Du vil sikkert også kunne lide