15

Shortbread – here I come…

I går aftes – helt ud af det blå – fik jeg en frygtelig lyst til at bage shortbread med frisk frugt og flødeskum. Tiden var naturligvis ikke til det, men lysten er ikke forsvundet, så jeg har været i haven, for at se hvilke bær, der kunne anvendes.

Solskin i haven... næsten

Der var ikke mange, men der var rigeligt. Jeg fandt brombær, få hindbær og smukke, saftfyldte ribs, som sammen med vanillefløde vil gøre de fleste ganer salige.

Nu mangler jeg bare at bage bundene og det er også den største udfordring for mig, som ikke håndterer mørdej særligt elegant. Jeg har altid problemer med at få skidtet samlet og det ender som regel med, at jeg bander hele skidtet langt væk, fordi det smuldrer.

Jeg tror alternative metoder skal tages i anvendelse. Sig det ikke til nogen, men jeg tror, at jeg smelter smørret i stedet for at findele det i melet. Måske lykkes det, for shortbread jeg have.

PS – midt i komposten stod solen og skinnede. Gule, festlige og glade blomster, som kommer fra ingenting, men pynter gevaldigt i min stue nu.

Du vil sikkert også kunne lide