10

Mælkestrejke

Her er jeg født. Her har jeg hjemme.

Aalborg Sygehus Syd

Jeg er født en grå novemberdag i 1963 på Aalborg Sygehus. Tre dage efter lå jeg sulten og skrigende sammen med andre småbørn, som led samme kranke skæbne. Vores mødre mistede med ét mælken, som skulle tilfredsstille vores ellers så beskedne behov.

John F. Kennedy var blevet skudt og min mor fortæller stadig om den følelse af afmagt og vantro, som greb hele Aalborg den dag. Omtrent hele Danmark var i chok og mange græd, den 22 november 1963, da USA’s hidtil yngste valgte præsident mistede livet ved et attentat i Dallas, Texas.

Gad vide hvad der kunne udløse kollektiv mælkestrejke hos mødre i dag. Jeg er ret sikker på, at et lignende attentat på George Bush ikke ville have samme effekt. Vi er ved at vokse os immune, tror jeg.

Du vil sikkert også kunne lide