27

Stilhed indeni, tak

I dybhavet lever blæksprutten Gonatus Onyx. Hunnen passer og plejer sine æg i de ni måneder det tager, før yngelen er levedygtige. Hun slæber dem rundt i en blæresæk, som blokerer for hendes mund, så hun ikke kan æde, mens pasningen står på. Når æggene udklækkes, er hun oftest så afkræftet, at hun dør.

Sådan skal det ikke gå mig. Jeg har det nok ligesom hun. Mit yngel er det vigtigste i verden, men jeg vil ikke dø af at leve. Jeg har (måske) stress i så udtalt grad, at det efterhånden har overtaget den eller gode portion overskud jeg normalt kan mobilisere. Omstændigheder gør, at jeg føler mig låst fast og ikke er i stand handle. Adrenalinen suser rundt i min krop i så rigelige mængder, at jeg konstant rider på en bølge af det, som i korte intervaller af mit liv, har sørget for, at jeg leverer. Lige nu leverer jeg ikke. Lige nu har jeg bare mistet overblikket. Hjertebanken, glemsomhed og generelt ubehag skal elimineres.

I går tog jeg konsekvensen og sygemeldte mig. I morgen skal jeg forbi lægen. Sammen med hende vil jeg prøve at lægge en slagplan, som gør mig i stand til igen, at fungere tilfredsstillende. Der skal luft til. Jeg skal ned i gear. Jeg skal igen til at sove om natten og fungere om dagen. Jeg har brug for ro indeni og udenpå.

Jeg er vist nået derud, hvor selv mit store talent for mange bolde i luften, strategier af praktisk karakter og en udtalt ro i kaos ikke længere er nok. Det føles okay, at have erkendt det, men jeg er alligevel ikke længere, end jeg har brug for, at en fagperson siger til mig, at det er okay, at have det sådan. I morgen…

Du vil sikkert også kunne lide