25

Kun en dråbe

Morgenen var kold og hvid. Oskar var ikke begejstret, da jeg insisterede på en tur udenfor, men han luskede dog med. Han travede haven tynd, mens jeg stod og skuttede mig på terrassen og selv da jeg så en lille mus i krydderbedet, orkede jeg ikke at røre mig det mindste og se, hvor den forsvandt hen. Jeg åndede hvidt og drømte om kaffen indenfor.

Kun en dråbe

Alle flader er dækket af det smukkeste rimfrost og alt vådt er stivnet for en tid. Selv dråberne på træerne er ubevægelige og ikke til at skubbe fri af barken.

Kameraet havde jeg selvfølgelig taget med ud, så da jeg fik øje på denne dråbe, blev det alligevel for fristende og jeg strøg uelegant hen over terrassen, som også er dækket af rim og derfor urimelig glat.

Jeg forstår ikke hvorfor man siger “kun en dråbe”, for den taler i den grad til fantasien og er ikke det mindste “kun”. Den er smuk og betagende.

Om et øjeblik starter jeg på arbejde igen. Der er heller ikke noget “bare” over det. Det føles som et kæmpeskridt, for det er at genoptage hverdagen endnu inden Alexanders urne er i jorden, men det er kun et spørgsmål om tid, for der er kommet brev om, at den er klar til nedsættelse.

Vi vil snart ringe og aftale et tidspunkt, så de sidste ting omkring hans død kommer på plads. Så vi har et sted, at sætte den nyindkøbte lanterne. “Det skal være en rød lanterne, for rød var hans yndlingsfarve”, var Olines reaktion og jeg tænkte stille, at det var held i uheld, at vi er så tæt på julen, men rød bliver den og julen kommer om et øjeblik. Vi finder langsomt nye rutiner. Sådan skal det være.

Du vil sikkert også kunne lide