5

Bethania og sundhed

Bethaniakirken i Aalborg klarer sig tilsyneladende godt. Der er gang i byggeriet og det skrider fremad. Facaden har fået en gevaldig ansigtsløftning og der bliver udvidet med mange kvadratmeter.

Bethaniakirken

Sneen omkring bygningen er ved at antage en temmelig kedelig farve, men til gengæld er det ikke her, der ligger mest af slagsen. Længere henne af gaden, ved Sundhedens Hus, ligger der så meget, at det er ganske umuligt at parkere.

Mennesker, som på grund af handicap eller sygdom, har brug for at parkere foran huset har i disse dage ingen muligheder. Huset rummer en del læger og er et af de få steder i Aalborg, hvor adgangsforholdene er i orden, hvis man er fysisk udfordret. Jeg undrer mig over, at kommunen ikke har været forbi og rydde pladsen. Jeg ville godt have byttet for den tur de tog ned af min lille vej i går aftes.

Sundhedens Hus skal i dag, som den første af slagsen, til at rumme speciallæger. Der er mange, som glæder sig. Der er eksempelvis ingen øjenlæger i Aalborg, som har handicapvenlige adgangsforhold. Er du gangbesværet eller kørestolsbruger, skal du ikke få synsproblemer, eller…

Indenfor i Sundhedens Hus er der så pænt.

Sundhedens Hus

Der er kunst på væggene, smukke bænke at hvile trætte ben på og trappeopgange med brede trin og godt lys. Der er naturligvis også elevator.

Min læge bor ikke i Sundhedens Hus. Hun bor i Jens Bangs Stenhus. Et af Danmarks ældste huse. Det er ikke handicapvenligt, men det er et fantastisk sted, hvor man tydeligt mærker historiens vingesus. Jeg håber, at kunne fortsætte med at komme der i mange år endnu.

Du vil sikkert også kunne lide