5

Søndagsøjeblik

Solen står ind af vinduet. Udenfor var græsset hvidt af rim, så natten har været kold, men solen lover godt for dagen. Kaffenkoppen står dampende ved siden af mig og radioen kører i baggrunden som lydtapet for søndag formiddag.

Jeg hører lidt om sanglærken, som for øjeblikket er aktiv udenfor. Vi lytter til fuglesang og jeg lærer, at sanglærken bygger rede i åbent land og aldrig i nærheden af træer. Derfor er den stærkt knyttet til vest- og nordjylland, som byder på store, øde og flade områder med ideelle ynglemuligheder. Så blev jeg så klog.

Søndag morgen

Kaffen smager ekstra godt søndag morgen, når jeg ved, at mandag også er fridag. Den kan nydes på en helt anden måde, når der også er udsigt til afslapning i morgen.

Planerne for i dag er en jordbærkage til eftermiddagskaffen. Vi får gæster og deriblandt et par knægte, som garanteret godt kan lide kage. Det skal de få.

Jeg har også nogle frø, som skal smides i vand. Ærteblomsterne får en tur i lidt vand natten over, for så at blive sået i morgen. Forhåbentlig er der held med dem, for jeg har sjældent haft så meget glæde af blomster, som jeg havde af dem der kom af de 8 planter jeg havde sidste år.

Ærteblomsterne sidste år

De stod i en spand ude ved hjørnet på terrassen og de duftede helt og aldeles vidunderligt sommeren igennem.

Pink CupidSorten Pink Cupid er en dværglathyrus, så den behøver ikke klatretræer, men kan placeres i plantekasser, som den kan hænge ud over.

Jeg har nogle pileflettede kasser, som ville passe utrolig godt til denne ærteblomst, så den er allerede øremærket til at kante vores overdækkede siddeplads. Duften skulle være helt vidunderlig og det vil passe mig vældig fint.

Sommeren bliver god, kan jeg mærke.

Du vil sikkert også kunne lide