2

De sidste dage af december

De sidste dage af december bliver brugt på praktiske ting. Jeg vasker tøj. Bjerge af tøj. Jeg rydder op. Jeg smider ud. Jeg gør i det hele taget mit til, at vi er klar til årsskiftet. Vi skal ind i det i god ro og orden. Ikke noget vildt til os. Vi sidder hjemme og spiser god mad, griner og spiller måske lidt. Mor kommer ned. Det er det.

Det passer mig godt. Jeg er sjældent melankolsk eller grådlabil, men nytårsaften er jeg ikke noget festfyrværkeri. Det er en aften, som er meget følelsesladet for mig. Det er her, jeg mindes alle dem, jeg savner og Alexander elskede nytårsaften og fyrværkeriet klokken 24, så han er naturligvis meget nærværende på den sidste dag af året. Jeg er tyndhudet og har brug for, at jeg er sammen med mennesker, som kan rumme, at jeg ikke sprudler.

Det er dog ikke endnu, så der er masser af dage til den rene og skinbarlige nydelse, så det udnytter jeg. Ind imellem oprydning og tøjvask er der plads til strikkepindene og lidt tv, men strikkepindene har denne jul været afløst af farveblyanter, skitseblok og tusch og jeg har nydt det. Jeg kan mærke, at den side af mig, skal have en mere fremtrædende plads i 2016. Det gør mig glad og jeg fordyber mig på en måde, jeg ikke finder andre steder.

De sidste dage af december

I dag skal strikketøjet motioneres. Jeg trænger til at strikke lidt. Jeg elsker det nemlig. Store dele af 2015 har været kaotisk, travl og med en snert af stress, som gør mig ufokuseret og derfor har jeg fået færdiggjort langt færre ting, end jeg plejer på et strikke-år. Det er dog ikke sådan, at jeg intet får strikket. Det er nok nærmere sådan, at jeg ikke får det fotograferet, for kameraet har også fået lange pauser, mens jeg har skullet finde min plads i et nyt arbejdsliv.

Jeg satser på, at 2016 rummer plads og ro til fordybelse, fokus og mange, skønne strikke- og hækleprojekter. Jeg trænger nemlig, skal jeg sige dig :-)

Du vil sikkert også kunne lide