15

Endelig!

Også i dag blev lang, men nu kan jeg læne mig tilbage og højt sige “jeg har ferie”, for sådan er det. Ferieugen forude gør godt i maven.

Solen har været med mig hele dagen og det lader til at fortsætte en del dage endnu. Godt planlagt, er den restferie, hvis jeg selv skal sige det.

Små mirakler

På hylderne er frø gået amok. Det vælter af jorden nu med både det ene og det andet. Ærteblomsterne er i gang med at lege bønnestager og jeg skal have bremset deres fremadstræben, inden de ender i himlen. De skal ompottes og udenfor i dagtimerne, så de ikke går helt amok i varmerus.

Tobaksplanterne vælter frem nu. Eges Marsmallow kommer i hobetal og også de andre limefarvede af slagsen, er godt på vej.

De små, fancy tobakplanter med det fine navn Avalon Bright Pink, viste sig kun at indeholde 5 knappenålsstore frø, som endnu ikke har vist velvilje. Hvis de ikke ender i planter, kan min ærgrelse over indkøbet ses viden om.

Ege gav mig et godt tip i dag. Lige henne om hjørnet, i den lokale REMA, smider de plastikspande ud. Man kan ganske gratis hente dem hjem og de er ideelle til forspiring af Dahlia. Det skal jeg have gjort en af de nærmeste dage. Tid er der nok af lige nu.

Annemettes planter

Kenneth var i København i går. Med hjem havde han planter fra Annemettes brede udvalg. Små Jalapenospirer står allerede og stræber mod himlen. Sunde ser de ud og jeg er sikker på, at de nok skal vokse sig store og sunde i løbet af nogle uger.

SkoleagurkDer er tomatplanter og skoleagurker med også. De skal få lov til at bo indendøre nogle uger endnu, men så skal de ud at klare sig på friland, for der er endnu ikke et væksthus at placere dem i.

I morgen begynder Kenneth at vælte resterne af det gamle. Det bliver et frygteligt rod, men det skal nok ses som begyndelsen på det nye væksthus, som forhåbentlig står her inden næste sæson.

Planteplaner er der nok af, men tiden er rigelig og ind imellem skal der vist også findes tid til bare at være – med næsen lige op i solen. Hvad er ferier ellers til for…

Det er weekend. I næste uge har jeg ferie. Det bliver ikke bedre.

Du vil sikkert også kunne lide