24

Høns med tiden

Efterhånden som vi kommer gennem hjørnerne af haven trænger lysten til igen at holde høns sig på med fornyet styrke.

Det var så frygteligt hyggeligt med de dumme høns, som ikke var specielt intelligente, men alligevel bragte så meget sjov og hygge ind i familien og vi var allesammen vilde med dem.

Alexander og fru Olsen

På billedet sidder Alexander med Fru Olsen, den absolut dummeste høne vi havde. Hun kunne ikke finde ud af at hoppe ned igen, når vi placerede hende oppe ved sønnike, så han nød turene ind i hønsegården med Oline, som så fangede hønen og satte den op til ham.

Fru Olsen gav æg hver eneste dag. Hun var flittig og ikke spor følsom for udefrakommende stress. Selv Mikkel Ræv kunne komme forbi og æde hendes medsøstre og alligevel lå der æg af hendes dagen efter. Hun led dog selv samme skæbne en mørk nat og så var det slut med høns og friske æg i den omgang.

Pladsen har vi, men det kræver indendørs forhold, som er acceptable for høns også, for der er perioder, hvor de ikke må være udendørs og den slags skal respekteres. Der skal bygges hønsehus med bekvemmeligheder og der skal være plads til lidt sjov også indendøre.

Det bliver ikke lige nu, men på et senere tidspunkt kunne jeg tænke mig at genindføre høns i haven, for hyggen kan ikke diskuteres.

Du vil sikkert også kunne lide