15

Vasket og tørret

Så fik jeg afsluttet det strikketøj, som længe har siddet på pindene, fordi det har været sådan en “ind imellem alt det andet” ting, som ikke er blevet flittigt besøgt. I går, på køreturen til Mors og retur, fik det de sidste pinde og så var det hjem i vaskemaskinen med det, sammen med det syrenfarvede tørklæde fra forleden.

Lilla Lucca

Dette tørklæde kunne gå hen og blive et af yndlingene. For det første er det enormt blødt, for det andet ikke særligt stort og for det tredje en helt vidunderlig farve.

Fakta:

Mønster: Birch forvandlet til tørklædestrik.

Garn: 94 gram Lucca Merinould, som er helt og aldeles vidunderligt blødt.

Mål: 23 cm x 128 cm.

Det skal blive voldbrugt, er jeg sikker på.

Det andet strikketøj, som har været længe undervejs, er inspireret af Annes Birch, som var helt vidunderligt og derfor måtte strikkes, efter sidste visit nede hos hende.

Grøn Kauni

Kaunien er frygtelig træls at strikke med, for den er så tvær og strid, men når først den er vasket, bliver den føjelig og blød, så dette strikketøj er også et af de vellykkede.

Fakta:

Mønster: Birch forvandlet til tørklædestrik.

Garn: 206 gram Grøn Kauni, som er fundet inde på lageret.

Mål: 40 cm x 184 cm.

Også dette tørklæde skal nok blive brugt. Til vinter vil det være helt vidunderligt at gemme sig i, men også her i løbet af sommeren vil det fungere godt, for størrelsen gør, at det kan anvendes som sjal.

Jeg kan tilføje, at jeg har forelsket mig hovedkuls i Luccaen, så der er indkøbt mere af samme slags, men i andre kulører. Måske endnu et lille tørklæde er undervejs, for det er et strikketøj, som kan tages med de fleste steder. Når jeg venter, hvilket sker undervejs på en arbejdsdag, kan det tages frem og øges med en pind eller to. Den slags passer mig vældig fint, men måske et nyt mønster ville klæde mig…

Du vil sikkert også kunne lide