5

Feriemorgen

Kaffen er brygget og jeg sidder ved bordet og vågner langsomt. Jeg behøver god tid om morgenen og har det sjældent, så jeg nyder disse feriemorgener, hvor ingenting endnu kalder på mig.

Huset er langsomt ved at vågne op. Ved siden af mig sidder Oline. Munden står ikke stille, men jeg er enormt god til at lade det flyde indenom, sige “Mmm” med passende mellemrum og ellers fortsætte med det jeg var i gang med. Kenneth er også oppe. Oline har en aftale klokken 9. Han har fået æren af at agere chauffør.

Resten af huset sover endnu. I hvert fald er de ikke stået op. Der var også meget at indhente i går aftes, for de to “store” har ikke set hinanden i et år og der sker meget, så der skulle deles. De er både sjove og enormt søde at iagttage, men de var ikke til at drive i seng og det hævnede sig en smule i morges, da vi skulle kalde på Oline, men hun klarede den tydeligvis og snakketøjet er desværre ikke ramt af strejke.

Nå, det var den sommer vi kom fra…

Du danske sommer…

De lover opklaring senere og lige nu er der varm kaffe og lunt i køkkenet. Oppe i den anden ende af huset kan jeg høre nogen rumstere. Om et øjeblik har jeg igen selskab.

Du vil sikkert også kunne lide